vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Wrap van nori met zalm, avocado, tomaat en garnaal

Ingrediënten:
avocado, garnalen, komkommer, nori, sla en zalm

Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zalm met limoen

Ingrediënten:
appel, artisjok, avocado, balsamicoazijn, dille, fleur de sel, groene asperges, grof zeezout, haricots verts, limoen, olijfolie, peper, sjalot en zalmfilet

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Gegrilleerde heilbot met gebakken Limburgse grotchampignons en wittwijnsaus

Ingrediënten:
grotchampignons, heilbotfilets, laurier, plantaardige olie, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Masala bangra - Haring indiaase stijl

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gember, haring, knoflook, korianderzaad, kurkuma, olie, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis met vruchten uit Surabaya - ikan dan boeah-boeahan Soerabaya

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, banaan, citroensap, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, rode spaanse peper, sambal oelek, sinaasappel, ui, verse bladselderij, zeetongfilets, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Fratello & Sorella:

Peperoni ripieni di tonno - Met tonijn gevulde minipaprika's

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brood, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, makreel uit blik, minipaprika, olijven, peperkorrels, peterselie, sardines uit blik en tonijn uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met vis - adobo II

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroensap, doperwten, grietfilets, haricots verts, japanse sojasaus, knoflook, lichte chinese sojasaus, limoensap, peper, platvisfilets, scholfilet, sperziebonen, tomaat, tongfilet, ui, visbouillon en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Gebakken zeebrasem gevuld met pesto van zongedroogde tomaten met gebakken paddenstoelen en buffelmozzarella

Ingrediënten:
boter, buffelmozzarella, paddenstoelen, pesto van zongedroogde tomaten, transglutaminase (activa®) en zeebrasem

Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Tong meunière

Ingrediënten:
bloem, citroensap, geklaarde boter, peper, peterselie, tong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Dil baliği - Tong

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, tong, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm met boerenkool em sauce vierge

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boerenkool, citroenrasp, citroensap, dragon, extra vierge-olijfolie, gemalen koriander, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, tomaten, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firinda köpek baliği - Gebakken haai

Ingrediënten:
bloem, citroenen, ei, hondshaai, olie, zandhaai, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Çheli - Paling

Ingrediënten:
olijfolie, paling, paprikapoeder, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Sogliole marinate - Gemarineerde tongetjes

Ingrediënten:
bloem, extra vergine olijfolie, frituurolie, mul, peper, pijnboompitten, rozijnen, sardines, tong, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde tong

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, tong, visbouillon, water, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Mas is meer:

Kabeljauw

Ingrediënten:
citrusolie, dragon, kabeljauw, venkelpollen en zeezout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Hondshaai met venkel, tomaat en rode curry

Ingrediënten:
currypasta, hondshaai, paprika, tomaat en venkel

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Dorade royale met gele en groene courgettes en tomaat

Ingrediënten:
courgette, dorade, pijnboompitten en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Zeebaars

Ingrediënten:
specerijenolie, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ingelegde zalm

Ingrediënten:
grof zeezout en zalmfilet

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson en sauce epicée - Vis in pikante tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, harissa, kappertjes, knoflook, koriander, paprikapoeder, suiker, tomaten, ui, witvismoten en zonnebloemolie

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vis- en uienragoût - pochouse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, croutons, karper, knoflook, paling, peper, snoek, varkensspek, witte bourgogne, zilveruitjes, zoetwatervis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

In de pan gebakken snoekbaars - pan-fried walleye

Ingrediënten:
bloem, creamcrackers, ei, geel maïsmeel, reuzel, snoekbaarsfilet, spekvet, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis