Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Les Halles kookboek

formules, recepten en technieken voor klassieke bistro-gerechten

Een boek van Anthony Bourdain

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Les Halles kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nee, dit is geen Frans kookboek maar wel een kookboek over de Franse keuken. Dat zit zo: Ondanks zijn Franse naam is Anthony Bourdain een volbloed Amerikaan. Voordat hij bekend werd als kookschrijver en filmmaker was hij chef in het New Yorkse restaurant Les Halles. Zoals de naam al suggereert een zaak waar traditionele Parijse brasseriekeuken centraal stond. De prachtige gerechten uit die traditie zijn helder beschreven en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze lijken .

Voor wijlen Anthony Bourdain bekend werd als culinair journalist, boekenschrijver en filmaker kookte hij bij Les Halles. Nee, niet in Parijs maar in New York. Volgens hem de meest authentieke Franse Bistrot/Brasserie in de VS. De recepten die in dit boek staan zijn in elk geval puur Frans en zouden in Les Halles in Parijs destijds niet uit de toon vallen.

Kortom een prima kookboek voor wie authentieke Franse streek-gerechten wil nakoken maar niet in de valkuilen van de over-complexe haut-cuisine terecht wil komen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Les Halles kookboek

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Pistou

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Chartreuse van kwartel

Ingrediënten:
boter, bruine kippenbouillon, doorregen spek, foie gras, kool, kwartelborst, laurier, madeira, peper, bladpeterselie, tijm, ui, witbrood, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Coq au Vin

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kip, kleine champignons, kruidnagel, mager spek, olijfolie, peper, rode wijn, suiker, ui, wortel, zilverui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Kalfstong met madeira

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfsbouillon, kalfstong, kippenbouillon, madeira, olijfolie, peper, prei, sherryazijn, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Rollade van wilde fazant

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, fazant, foie gras, kippenbouillon, mager kalfsvlees, olijfolie, port, prei, room, sjalot, truffel en truffelsap

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Tripe "Les halles"

Ingrediënten:
boudin noir, bouquet garni, chorizo, gemalen komijn, kalfspoot, knoflook, peper, reuzel, runderpens, serrano-ham, tomatenpuree, ui, varkensbuik, varkensoren, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Civet de sanglier - Ragout van wild zwijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, rode wijnazijn, ui, wild zwijnschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Aioli

Ingrediënten:
eidooier, grof zeezout, knoflook en olijfolie

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Clafoutis

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kersen, kirsch, poedersuiker, suiker en vanille-essence

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 122 recepten in dit boek