voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Pizzoccheri

Ingrediënten:
aardappel, bier, boekweitmeel, boter, palmkool, durum tarwemeel, ei, fontina, grano duro meel, grappa, jong belegen kaas, knoflook, parmezaanse kaas, salie, savooiekool, spinazie en zachte kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Bouillon met visballetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, gemberpoeder, gemberwortel, japanse sojasaus, kabeljauwfilet, visfond en zeewolffilet

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Cappelletti al pomodoro

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bleekselderij, brie, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, knoflook, parmigiano reggiano, pecorino, rode paprika, spinazie, tomatenpuree en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Sambousak bi tawa - Pasteitjes met een vulling van kikkererwten en kip

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, kerrie, kikkererwten, kipfilet, kipgehakt, komijn, kookvocht van kikkererwten, kurkuma, paprikapoeder, peper, ui, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
pastei
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige zuringsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, ei, melk, olijfolie, slagroom, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Marmouma - Tunesische salade van gebakken paprika's

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, extra vergine olijfolie, karwijzaad, knoflook, peper, rode paprika, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kebab

Ingrediënten:
kalfsfricandeau, kalfslende, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gnocchi van ricotta

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde tomaat op olie, kwark, nootmuskaat, parmezaanse kaas, ricotta, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Pasteles en pastelikos de carne - Vleespasteitjes uit Thessaloniki

Ingrediënten:
basis piedeeg 1, bladpeterselie, ei, eidooier, mager rundgehakt, peper, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
pastei
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / voorgerecht uit Jamie's Italie:

Crostini met puree van erwten, tuinbonen en pecorino

Ingrediënten:
citroen, erwten, munt, parmezaanse kaas, pecorino en tuinbonen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co

Diner / voorgerecht uit Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co:

Polentasüppchen mit geräucherter Entenbrüst - Polentasoepje met gerookte eendenborst

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Russian Smoked Salmon

Ingrediënten:
suiker, zalmfilet op huid en zout

Soort:
vis
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Tagliolinipasta in bouillon met varkensworstjes

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas, tagliolini, tomaat, ui, verse varkensworst, vleesbouillon en witte wijn

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Gouden avgolemono met garnalen , groenlof en rijst

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, eidooier, garnalen, gedroogde munt, groenlof, kortkorrelige rijst, krabbouillon en mild paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Ankimo Torchon

Ingrediënten:
daikon, ponzusaus, sake, suiker, zeeduivellever en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Polenta met gorgonzola - polenta al gorgonzola

Ingrediënten:
boter, gorgonzola, grof polentameel, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch / kaas
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Andijviesoep met varkensribbetjes

Ingrediënten:
andijvie, bouillon, italiaanse verse worstjes, knoflook, olijfolie, schapenkaas, tomaten, varkensribbetjes, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / voorgerecht uit Home made zomer:

Sherry-cherrytomatendressing voor bij oesters

Ingrediënten:
bieslook, cherrytomaten, sherryazijn en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / voorgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Marinierte Muscheln mit Wasabi - Gemarineerde mosselen met wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Verse tomatensoep met orzo en gruyerecroutons

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gruyère, honing, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, orzo, oud stokbrood, sjalot, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Pompoensoep met yoghurtkrul

Ingrediënten:
boter, gemalen kardemom, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, muskaatpompoen, olijfolie, pekmez, prei, rode chilipeper en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Met feta en dille gevulde sardines gebakken in chilibloem

Ingrediënten:
citroenrasp, dille, feta, gedroogde munt, milde rode chilipeper, mild paprikapoeder, olijfolie, rode puntpaprika, sardines, scherp paprikapoeder en tarwebloem

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Manti (kleine ravioli) in yoghurt met schuimende paprikaboter

Ingrediënten:
boter, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, lamsgehakt, mantideeg, scherp paprikapoeder en ui

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Spicy zalmtartaar met avocado en citroencrème

Ingrediënten:
avocado's, citroen, creme freche, lente ui, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, sriracha en zalm

Soort:
vis