M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

De complete keuken van Frankrijk

Een boek van M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones

We hebben 108 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De complete keuken van Frankrijk, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De complete keuken van Frankrijk brengt het beste uit de Franse keuken bij u thuis. De recepten zijn al even veelzijdig als de ingrediënten zelf. Waar u ook van houdt - van klassieke gerechten, bistro-eten, streekgebonden eetwaar of lekker gebak - de culinaire hoogstandjes op deze pagina’s zullen u gegarandeerd betoveren.

Maar ook de Franse passie voor eten en wijn wordt in dit boekje tot leven gebracht met prachtige, sfeervolle foto’s, stuk voor stuk op locatie gemaakt.

Daarnaast geven achtergrondartikelen een mooi beeld van hoe de Fransen in het leven van alledag genieten van eten en drinken. De verhalen over ontbijt, picknicks, kazen, chocolade, champagne of wijn zullen u inspireren om met de recepten uit dit boekje aan de slag te gaan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De complete keuken van Frankrijk

Een greep uit de 108 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Bijgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gesmoorde rodekool

Ingrediënten:
geklaarde boter, gemalen kruidnagel, knoflook, moesappel, peper, rodekool, rode wijn, rode-wijnazijn, salieblaadjes, ui, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Tarte au citron

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eierdooier, fijne suiker, poedersuiker, room, zoet deeg en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Groenteterrine met kruidensaus

Ingrediënten:
bladgelatine, crème fraîche, gelatinepoeder, groene asperge, kerstomaat, minicourgette, peper, snijbiet, sperziebonen, spinazie, verse basilicum, verse kervel, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente / paté/terrine
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Slakken met knoflookboter

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, knoflook, peper, slakkenhuisjes, slakken uit blik, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Varkenskarbonade met gesmoorde rodekool

Ingrediënten:
dijonmosterd, geklaarde boter, gemalen kruidnagel, kippenbouillon, knoflook, moesappel, peper, rodekool, rode wijn, rode-wijnazijn, room, salieblaadjes, ui, varkenskarbonade, verse salieblaadjes, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groene kool

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, citroensap, doorregen spek, ei, halfdroge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, peper, pijnboompitten, savooiekool, sjalot, tomaat, ui, varkensworst, verse gemengde kruiden, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Soupe au pistou

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, bouquet garni, courgette, doperwten, gedroogde flageoletten, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sperziebonen, tomaat, ui, vermicelli, wortel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / groenten en aardappels
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Frambozensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, crème pâtissière, eierdooier, eiwit, fijne suiker, frambozen, maïzena, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Bijgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Pommes anna

Ingrediënten:
geklaarde boter, peper, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gâteau basque

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, eierdooier, fijne suiker, gemalen amandelen, melk, pruimenjam, vanille-extract, vanillestokje en zwartekersenjam

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Toon alle 108 recepten in dit boek