Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- meer dan 3 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, bruine boter, citroenrasp, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, mild chilizout, sinaasappelrasp en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, gist, melk, olijfolie, suiker, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: casinobrood, ei, gember, groentebouillon, knoflook, lamsgehakt, melk, olie, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, tomaten-safraansaus en witte ui
Keuken: Turks / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: bloem, eidooier, eiwit, frituurolie, olie, perziklikeur, suiker, witte wijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: andijviesalade, citroenrasp, dijonmosterd, ei, gember, groentebouillon, ingelegde pompoen, knoflook, melk, milde chilipoeder, olie, olijfolie, orientaalse gehaktkruiden, peper, peterselie, sinaasappelrasp, slaolie, toast, turls platbrood, witte ui, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, eidooier, gemarineerde meloenballetjes, olie, room, sesamzaad, suiker en vanillepeulen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Italiaans
Soort: vegetarisch / ijs
Ingrediënten: boter, poedersuiker en pruimen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: garnituur / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde abrikozen, gember, griekse yoghurt, knoflook, milde chilipoeder, olijfolie, peper, rode paprika, rode wijnazijn, suiker, tomaten, walnoten en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bruine boter, gedroogde rode chilipeper, harissapoeder, laurier, pistachenoten, vastkokende aardappel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: aubergine, baharat, berbere-specerijen, courgette, groentebouillon, ham, harissa, olijfolie, paprika, pasta, ras el hanout, suiker, verse kaas, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: broodbeleg / condiment
Ingrediënten: aubergine, citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, sumak, tahin, yoghurt en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, eidooier, gember, hazelnootlikeur, hazelnootnougat, hazelnootpasta, melk, room, rum, sinaasappelrasp, suiker, vanillepeulen en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / ijs
Ingrediënten: arganolie, bruine boter, groentebouillon, olijfolie, orientaalse rijstkruiden en ras-el-hanout
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst
Ingrediënten: citroendip, ei, frituurolie, gember, kikkererwten uit blik, knoflook, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, verse kaas, witbroodkruim en zout
Keuken: Libanees / Egyptisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen, appelsap, citroensap, citroenschil, fruit, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kersen, maïzena, nectarines, perziken, pistaches, pruimen, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker en vanillepeul
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: gedroogde dadels, kaneelstokje, maïzena, munt, poedersuiker, sinaasappellikeur, sinaasappels, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker en vanillemerg
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: citroendip, citroensap, gele paprika, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, lamsvlees, laurier, olijfolie, peper, rode paprika, rundvlees, ui en zout
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees / lamsvlees
Ingrediënten: bakzout, bloemige aardappels, boter, bruine boter, laurierbes, melk, munt, nootmuskaat, peterselie en rode chilipepers
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, gember, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, orientaalse groente- en soepkruiden, room, saffraan, venkelgroen, venkelknol en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: aardappel-kweepeerpuree, boter, jeneverbessen, peper, reerug, rode kool en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: wild
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X