Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- ongeveer 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, ei, griesmeel, kippenborstfilet, mild chilizout, nootmuskaat, olie, witbroodkruim en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: chilizout, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, groentebouillon, inmaakvloeistof van gember, stemgember en suiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, dille, harissapoeder en vastkokende aardappels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, dille, groentebouillon, komkommer, mild chilizout, munt en olijfolie
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: baharat, baharatdip, boter, chilimarinade voor varkensvlees, groentebouillon, linzen-rijstsalade, olie en varkensfilet
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: boter, citroenschil, gember, harissa, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, kruidnagel, lamsvlees, laurier, maïzena, olie, rode wijn, rosé druiven, tomatenpuree, ui, walnoten, witte druiven, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, griekse yoghurt, korianderkorrels, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: anijs, gember, kaneel, kardamom, kruidnagel, kurkuma, sinaasappelschil, vanille, venkel en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: boter, bruine boter, gember, harissa, knoflook, lente-ui, mild chilizout, olijfolie, orzo, pijlinktvis, ui en witte wijn
Keuken: Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: pasta/noodles / bouillon / vis
Ingrediënten: appel, citroen, geklaarde boter, komkommersalade met olijftomaat en kikkererwten, maïskip, marokkaanse kip- en steakkruiden, mild chilizout, ui en zout
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aubergine, gele paprika, groene paprika, komijn, koriander, olijfolie, rode paprika, sumak, tomaat en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, gember, kaneelstokje, kersen, maïzena, pimentkorrels, rode port, rode wijn, sinaasappelsap, sinaasappelschil, steranijs, suiker, vanillepeulen en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: fruit
Ingrediënten: ananassap, espresso, harissa, honing, piment la vera picante, rookzout en tomatenketchup
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: amandelmeel, amandelschaafsel, appelsap, arabische koffiekruiden, boter, ei, fijne couscous, kweepeergelei, rode druiven, suiker, witte druiven en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: amaretto, bruine suiker, eidooier, melk, pistaches, room, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, suiker, vanillepeul en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: harissa, knoflook, mild chilizout, olie, olijfolie, rode paprika en walnoten
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: citroensap, fijne bulgur, gedroogde abrikozen, gedroogde dadels, groentebouillon, munt, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: abrikozen, citroensap, filodeegvellen, gedroogde dadels, gedroogde vijgen, gember, hazelnoten, niter kibbeh (gekruide, geklaarde boter), strudeldeeg, suiker, vanilleroom en vanillesuiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bruine boter, chili-yoghurt, citroenschil, dijonmosterd, kipfilet, lamsrugfilet, okra, olijfolie, peterselie, ras el hanout, room, sandwichbrood en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte / lamsvlees
Ingrediënten: aubergine, citroenschil, courgette, gember, kippenbouillon, knoflook, mild chilizout, olijfolie, oranje paprika, rode paprika, sinaasappelschil en za'atar
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X