Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- bijna 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: chilipoeder, garnituur van pruimen, gember, kaneelstokje, knoflook, kurkuma, lamsfond, lamsschouder, maïzena, olie, peper, tomatenpuree, ui, water en zout
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: tajine / lamsvlees
Ingrediënten: berbere-specerijen, boter, bruine boter, groentebouillon, kwartelfilet met huid, mild chilizout, olie, rode linzen, room, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, griekse yoghurt, korianderkorrels, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: gember, kipfilet, knoflook, koriander-yoghurt, lamsrug, mild chilizout, okra, olijfolie, sinaasappelrasp en za'atar
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte / lamsvlees
Ingrediënten: bruine suiker, citroenschil, gekarameliseerde walnoten, gember, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, koriander, korianderkorrels, kruidenolie, pekelzout, pretzelchips, reerug, selderijsalade, sinaasappelsap, sinaasappelschil, venkelzaad en wild
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: poedersuiker en walnoten
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / noten
Ingrediënten: aubergine, citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, sumak, tahin, yoghurt en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelvulling, bloem, boter, citroenrasp, gist, melk, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: arabische koffiekruiden, kaneel, kardamom, komkommer-gembersalade, kruidnagel, nootmuskaat, piment, suiker, vanille, zalmfilet, zout en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker
Keuken: Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bladspinazie, boter, casinobrood, citroenrasp, ei, eidooier, knoflook, kwark, syrische spinaziekruiden en zout
Keuken: Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / noedels
Ingrediënten: citroendip, ei, frituurolie, gember, kikkererwten uit blik, knoflook, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, verse kaas, witbroodkruim en zout
Keuken: Libanees / Egyptisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bruine boter, gember, groene asperges, jeneverbessen, korianderkorrels, mild chilizout, pimentkorrels, reefilet, schorseneren, sinaasappelschil, walnoot-granaatappeldip, wild en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: bonenkruid, gedroogde oregano, gember, groentebouillon, knoflook, milde chilipoeder, olijfolie, rode wijnazijn, tijm, tomaten, witte bonen uit blik en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: eiwit, gekookte aardapelen, ijsklontjes, knoflook, slaolie en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: amandelschilfers, boter, citroensap, eiwit, fijne havervlokken, gedroogde dadels, gember, hazelnoten, honing, kaneel, kaneelpoeder, kruidnagel, nootmuskaat, ouwel, pistaches, rozenblaadjes, sesamzaad en zuurbessen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelmeel, gember, kaneel, kruidnagel, marsepein, melk, nootmuskaat, rozenblaadjes, sinaasappelrasp, suiker en witbroodkruim
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / noten
Ingrediënten: dille, knoflook, komkommer, milde chilipoeder, munt, olijfolie, peper, peterselie, reuzengarnalen, room, roomyoghurt, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: arganolie, bruine boter, kippenbouillon, olijfolie, orientaalse rijstkruiden en ras-el-hanout
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst
Ingrediënten: gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, vanillestokje, venkelzaad en zwarte peper
Keuken: Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X