Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- bijna 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, citroenschil, gember, jonge bladspinazie, knoflook, mild chilizout, olijfolie, sjalot en syrische spinaziekruiden
Keuken: Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, suiker, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, wortel, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: arganolie, citroensap, citroenschil, fijne bulgur, kippenbouillon, milde chilipoeder, olijfolie, peper, sinaasappelschil en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade
Ingrediënten: asperges, bleekselderij, chilizout, citroenschil, couscous, couscouskruiden, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, peultjes, rode paprika en wortel
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: couscous
Ingrediënten: jeneverbessen, korianderkorrels, kruidnagel, milde chilivlokken, milde olijfolie, sinaasappelrasp en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / condiment
Ingrediënten: dille, munt, olijfolie, orientaalse tartaarkruiden, runderfilet, tomatenketchup en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Ingrediënten: berglinzen, boter, bruine boter, citroenrasp, citroenschil, dille, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilizout, olie, olijfolie, prei, tilapiafilet, tomatenpuree, ui, wortel en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: anijs, gember, kaneel, kardamom, kruidnagel, kurkuma, sinaasappelschil, vanille, venkel en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: boter, kalfslever, kippenbouillon, olie, tabil, tarwegries, wortel-gemberpuree en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, duiven, geklaarde boter, jeneverbessen, kippenbouillon, knolselderij, korianderzaad, laurier, maïzena, olie, pasteivulling, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, strudeldeeg, tomatenpuree, ui, vijgen-perensalade, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: gedroogde dadels, kaneelstokje, maïzena, munt, poedersuiker, sinaasappellikeur, sinaasappels, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker en vanillemerg
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelschaafsel, arganolie, citroenrasp, citroensap, fijne bulgur, groene bonen, kippenbouillon, milde chilipoeder, olijfolie, peper, sinaasappelrasp en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade
Ingrediënten: bleekselderij, dille, fijne bulgur, gember, groentebouillon, konijnenbouten, laurier, milde chilipoeder, olie, peterselie, prei, tuinbonen, ui, wortel, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: eenpansgerecht
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, ei, griesmeel, kippenborstfilet, mild chilizout, nootmuskaat, olie, witbroodkruim en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bruine boter, courgette, dragon, kervel, kippenborstfilet, knolselderij, konijnenlever, konijnenrug met botten en buiklappen, mild chilipoeder, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, pistachenoten, room, scherpe mosterd, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: aubergine, citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, sumak, tahin, yoghurt en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: baharat, berbere-specerijen, dille, gerookte zalm, groentebouillon, harissa, olijfolie, pasta, peterselie, ras el hanout, suiker, verse kaas, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: broodbeleg / condiment
Ingrediënten: anijszaad, bruine boter, citroensap, dille, dragon, groentebouillon, mild chilizout, tomaten, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: chilizout, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, groentebouillon, inmaakvloeistof van gember, stemgember en suiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X