Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Gerookte lekkernijen

bijzondere recepten voor de rookoven

Een boek van Cecile Thijssen

We hebben 144 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Gerookte lekkernijen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Dit kleine boekje over roken en gebruik van gerookte ingrediënten in verschillende gerechten verscheen in 1994 maar is nog steeds verkrijgbaar.
Het eerste hoofdstuk gaat over thuis warm roken in een kleine rookoven. Tips voor roken van diverse ingrediënten zijn prima maar wel erg algemeen. Daardoor lenen ze zich niet voor een index van de bestanddelen. De essentie van de adviezen is dat de lezer wordt aangemoedigd om, met in acht neming van een paar algemene regels, te experimenteren en te ontdekken.
Met witte wijn altijd droge witte wijn bedoeld.
Het boek is hier en daar niet consequent. Koude soepen vindt men bijvoorbeeld niet bij de koude maar bij de warme voorgerechten.

- bijna 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Gerookte lekkernijen

Een greep uit de 144 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Tosti met champignons

Ingrediënten:
boter, boterhammen, champignons, gerookte kaas, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika en ui

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gevulde tomaten

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, gerookte tonijnfilet, jonge prei, lente-ui, peper, peterselie, tomaten en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kipkluifjes

Ingrediënten:
citroensap, kipvleugeltjes, knoflook, olie, paprikapoeder, pepers, tabasco, tomatenketchup en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Garnalensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, droge sherry, ei, gerookte garnalen, paprikapoeder, peper, room, visbouillon, witte wijn en zout

Soort:
soufflé
Toon alle 144 recepten in dit boek