De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, bruine rum, ei, fruit, golden delicious, kaneel, room, rozijnen en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, brandy, eidooier, gedroogde gist, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, gist en water
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, champignons, citroensap, dragon, droge witte wijn, kreeft, laurier, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, chocoladefondant, génoise, italiaans schuim, kirsch, oploskoffie en rum
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: champignons, crèpe, gruyère, ham en spinazie in room
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: boter, slagroom, spruiten, tuinkruiden, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelen, bloem, boter, dragon, gedroogde dragon, knoflook, melk, peterselie, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, cayennepeper, dijonmosterd, dragon, kip, lente-ui, olie, peper, sjalot, tijm, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, ui, zout en zuring
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, kirsch, poedersuiker, suikerstroop en vruchten
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gemberpoeder, knoflook, lente-ui, peper, peterselie, rozemarijn, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, champignons, chaud-froid saus, droge witte vermouth, garnalen, gelatine, gelatinepoeder, halfdroge witte wijn, krab, kreeft, laurier, peterselie, scholfilet, slagroom, tijm, tongfilet, truffel, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bacon, cognac, foie gras, geklaarde boter, madeira, peper, port, vogellever, witbrood en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: dragon, foie gras, gelatine, ei, ham, ingelegde dragon, sla, truffel en vleesgelei
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: beurre bercy, biefstuk, boter, lente-ui, peper, peterselie, rode wijn, sjalot en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: droge witte wijn, farce aux herbes, farce aux olives, farce aux rognons, farce de porc, farce de porc 2, farce duxelles, farce mentonnaise, fond, knoflook, lamsbotten, laurier, olie, peper, peterselie, reuzel, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, salie, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel, witte bonen en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, boter, crème anglaise, eidooier, eiwit, melk, melkchocolade, poedersuiker, slagroom, sterke koffie, suiker, vanille-essence, vanilleroomijs en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozensaus, abrikozen uit blik, amandelessence, citroensap, crème chantilly, eiwit en poedersuiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Toon alle 1101 recepten in dit boek