De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: cayennepeper, gerookte gekookte ham, groene paprika, hamvet, knoflook, olijfolie, peterselie, salie, tijm, tomaten en ui
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: basilicum, bloem, citroenschil, dragon, droge witte wijn, kalfsfond, kalfsschenkel, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, laurier, oregano, peper, runderbouillon, sinaasappelschil, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, cognac, diepvrieskreeftstaarten, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, rijst, glace de viande, knoflook, kreeft, kreeftencorail, lente-ui, olijfolie, peper, peterselie, risotto, sjalot, tomaten, tomatenpuree, ui, visbouillon, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, braadkip, dragon, duif, fazant, gedroogde dragon, kalkoen, kippengelei, madeira, olie, parelhoen, port en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / gevogelte
Ingrediënten: kookvocht van gekookte champignons
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, eend, peper, perziken, perziken uit blik, port, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine fond, bruine saus, champignons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kalfsoester, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, water en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem en boter
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boten, peper, rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, crèmevulling, ei, eidooier, eiwit, frituurolie, melk, nootmuskaat, olie, peper, water, witbroodkruim en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: abrikozen, banaan, cognac, crème pâtissière, druiven, frambozen, gepocheerde perzik, glazuur, kirsch, peren uit blik, pruimen, rodebessengelei, suiker, zandgebakdeeg en zoet pasteideeg
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, marinade, olie, orgaanvlees van wild, peper, reuzel, runderbouillon, tomatenpuree, ui, vlees van wild, wildbotten, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, knoflook, laurier, meiknolletjes, melk, peterselie, rijst, slagroom, tijm, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: artisjokken, champignons, citroensap, crème fraîche, dragon, ei, lente-ui, mayonaise, oeufs mollets, peper, peterselie, sjalot, sla, slagroom, water, waterkers, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: cognac, ei, épices fines, ganzenvet, kalfshersenen, kalfsniervet, kipfilet, kippenbouillon, kippenlevertjes, kippenvet, kippenvlees, knoflook, lamshersenen, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, runderhersenen, rundervet, spinazie, tijm, ui, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: boter, gekookte ongepelde garnalen, gekookte schaaldieren, schaaldierenvlees en tomatenpuree
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: citroensap, gekookte artisjokbodems, peper, peterselie, slagroom en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, brandy, cakvados, citroenrasp, cognac, crème anglaise, ei, eiwit, golden delicious, kaneel, karamel, poedersuiker, rum, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: fruit / pudding
Ingrediënten: boter, peper, slagroom, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Toon alle 1101 recepten in dit boek