De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, crème anglaise, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, bruine fond, eendenharten, eendenlever, eendenmaagjes, eendenvleugeltopjes, kippenbouillon, laurier, olie, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: boter, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, tomaat, ui, varkensspek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: aardappelen, aïoli, bouquet garni, coquilles, eidooier, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, tomaten, tomatensap, ui, vermicelli, visbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, ei, eidooier, kirsch, rum, sinaasappellikeur, sterke koffie, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / condiment
Ingrediënten: arrowroot, bleekselderij, boter, bruine fond, bruine saus, cognac, foie gras, gekookte ham, laurier, lente-ui, madeira, maïzena, marinade voor runderhaas, mousse de foie, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, truffel uit blik, ui, ver spek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, tomatenpuree, truffel, visfond, vissaus, witte peper, zalm, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: bouquet garni, citroensap, lente-ui, olijfolie, sjalot, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / bouillon
Ingrediënten: boter, champignonfarce, dragon, gedroogde dragon, kip, kippenbouillon, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, port, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: gemberpoeder, knoflook, lente-ui, peper, peterselie, rozemarijn, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, bouillon, cognac, croutons, fleurons, fond, gebakken lever, gedroogde pruimen, geklaarde boter, gestoofd konijn en peterselie
Keuken: Frans
Soort: wild
Ingrediënten: boter, ei, peper, room en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, mager rundvlees, merg, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, spek, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, farce, gruyère en witbrood
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, kervel, knoflook, marinade au vin, mosterd, olie, peper, peterselie, reuzel, slagroom, tomatenpuree, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: cognac, ei, épices fines, ganzenvet, kalfshersenen, kalfsniervet, kipfilet, kippenbouillon, kippenlevertjes, kippenvet, kippenvlees, knoflook, lamshersenen, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, runderhersenen, rundervet, spinazie, tijm, ui, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: geglaceerde angelica, navelsinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelschillen, suiker en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, champignons, chaud-froid saus, droge witte vermouth, garnalen, gelatine, gelatinepoeder, halfdroge witte wijn, krab, kreeft, laurier, peterselie, scholfilet, slagroom, tijm, tongfilet, truffel, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, foie gras, kalfsgehakt, kalfsniertjes, lente-ui, madeira, mousse de foie, olijfolie, peper, port, rozemarijn, sjalot, tijm, truffel, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Toon alle 1101 recepten in dit boek