De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, geglaceerde sinaasappelschil en sinaasappelboter
Keuken: Frans
Soort: glazuur / vegetarisch
Ingrediënten: franse kwark, olijfolie, peper, peterselie, tomatensap, tuinkruiden en zout
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: arrowroot, bleekselderij, boter, bruine fond, bruine saus, cognac, foie gras, gekookte ham, laurier, lente-ui, madeira, maïzena, marinade voor runderhaas, mousse de foie, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, truffel uit blik, ui, ver spek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: biscuigebak en crème au beurre
Keuken: Frans
Soort: glazuur / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bisquitgebak, brioche-biscuit, bruine jamaicarum, ei, gekonfijte vruchten, krenten, melk, suiker, suikerklontjes, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cognac, kippenlevers, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, truffel, vleesgelei en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: ansjovispuree, basilicum, bloem, boter, bruine fond, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, tijmsaus, tomaten, tonijn uit blik, ui, varkensspek en zout
Keuken: Provençaals / Italiaans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: aïoli, gebonden bouillon, vis, stokbrood en visbouillon
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: bindmiddel voor paté, broodkruim en melk
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, marinade, olie, orgaanvlees van wild, peper, reuzel, runderbouillon, tomatenpuree, ui, vlees van wild, wildbotten, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: laurier, olijfolie, peperkorrels, rode wijn, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: bloem, boter, chantilly meringuée, chocolade, chocoladeboter, chocoladevulling, crème au beurre, crème chantilly, ei, geraspte chocolade, italiaanse meringue, maïzena, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, slagroom, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, krab, kreeft, laurier, mosselen, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, sint-jakobsschelpen, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, ei, gekookte ham, room en witlof
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin
Ingrediënten: aubergine, groene paprika, olie, olijfolie, peper, peterselie, pistou, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bieslook, citroensap, dragon, eidooier, kervel, peterselie, pimpernel, slagroom, vinaigrette en zure room
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, boter, crème anglaise, eidooier, eiwit, melk, melkchocolade, poedersuiker, slagroom, sterke koffie, suiker, vanille-essence, vanilleroomijs en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, ham, snijbiet en varkensgehakt
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: peper, rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: mosselen in een saus
Keuken: Frans
Soort: risotto
Toon alle 1101 recepten in dit boek