vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Romige mosterdsaus

Ingrediënten:
citroensap, mosterd, room, tabasco en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food

Recept uit Solo Food:

Too good to share kaasfondue

Ingrediënten:
brood met harde korst, camembert, olijfolie, rauwkost en verse tijm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / nagerecht uit Hoe te eten:

Kazen met bittere salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, dijonmosterd, kaas, olie, sinaasappelrasp, sla en witlof

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Fajah Lourens en Anke Langelaan - Killerbody dieet

Ontbijt uit Killerbody dieet:

Overnight oats

Ingrediënten:
amandelmelk, citroen, fruit en havermoutvlokken

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Roggebrood met huisgemaakte boter

Ingrediënten:
roggebrood en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Hemelse dosa

Ingrediënten:
gedroogde rode spaanse peper, gember, kikkererwtenmeel, kokoscrème, koriander, kurkuma, lente-ui, limoen, mangochutney, munt, olijfolie, pofaardappels, wortel, yoghurt, zoete aardappels, zuiveringszout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Gezonde spiesjes met mozzarella

Ingrediënten:
cherrytomaten, mozzarella light, peper, verse basilicum en zeezout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Groenteschotel met paddestoelen

Ingrediënten:
bak en braad, champignon, jonge krieltjes, knolselderij, oesterzwammen, olijfolie, peper, winterwortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Salade St. Raphaël

Ingrediënten:
artisjokhart, champignons uit blik, ei, eidooier, kappertjes, komkommer, mosterd, olie, peterselie, rode paprika uit pot, room, sla, wijnazijn, witte asperge uit blik en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Spuntino:

Basterdsuikercheesecake en dronken pruimen

Ingrediënten:
boter, citroen, cognac, crème fraîche, digestives, donkere basterdsuiker, earl grey thee, ei, gedroogde pruimen, kaneelstokje, roomkaas, sinaasappel, slagroom, stroop, vanille-extract en zonnebloemolie

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Spuntino:

Bourbonbrownies

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bourbon, cacaopoeder, ei, gedroogde vijgen, pure kookchocolade, tafelsuiker, vanille-ijs en walnoten

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Koude keuken:

Aspergesla

Ingrediënten:
asperges, citroensap, dille, groente, olie, peper, peterselie, room, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Diner / hoofdgerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Spiegelei met groente

Ingrediënten:
aubergine, bak en braad, ei, knoflook, oregano, paprika, peper, tomaat, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food 1 notitie

Recept uit Solo Food:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurierblaadjes, olijfolie, rode puntpaprika’s, tomaten, verse tijm en witte uien

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Bijgerecht / basisrecept uit Het Laura’s bakery bakboek:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, eidooier, melk en vanillesuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Zabaglione

Ingrediënten:
eidooier, witte basterdsuiker en zoete marsala

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Lente-groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, brood, citroensap, doperwten, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Cheddarkoekjes Met Rozemarijn

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cheddar, gedroogde rozemarijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

courgette en aardappel uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, courgette, gedroogde oregano, gladde peterselie, knoflook, olijfolie extra vierge, rode paprika, tomaten uit blik, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food

Diner / hoofdgerecht uit Solo Food:

Cheat pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, kerstomaat, knoflook, mozzarella, naan, olijfolie, rodewijnazijn en rucola

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Radijssalade met zure room

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gele ui, paarse radijs, peper, zout, zure room en zwarte radijs

Keuken:
Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Spiedini primavera

Ingrediënten:
ananas, aubergine, basilicum, bladpeterselie, bleekselderij, bloem, broodkruim, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, rode paprika, roodlof, seitan, selderijblad, sinaasappel, sjalot, voorjaarsgroenten, witlof, witte wijn, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Frutta fritta

Ingrediënten:
00-meel, appel, bakpoeder, banaan, cognac, ei, kaneelsuiker, maïsmeel, melk, peer, perzik, plantaardige olie en vanille-extract

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Crespelle farcite con frutta e miele

Ingrediënten:
00-meel, appel, bakpoeder, banaan, boter, cognac, honing, maple syrup, melk, mosto cotto, peer, poedersuiker en vanille-extract

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch