vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Brunch / diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Peer-pruimpakketjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, eidooier, fijne tafelsuiker, olijfolie, peren, pruimen, thee en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Perziken met aardbei

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienjam, fijne tafelsuiker, gele perziken en zoete witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Perziken met zomerse zabaglione

Ingrediënten:
droge witte wijn, eidooier, fijne tafelsuiker, kirsch, poedersuiker, wilde aardbeien en witte perziken

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, maïzena, navelsinaasappel en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Hele geroosterde cricketbal-pompoen

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, gedroogde spaanse pepertjes, geitenkaas, gem squashes, kaneel, korianderzaad, rucola, zeezout, zongedroogde tomaten op olie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Bijgerecht uit Kook met Jamie:

Kazige doperwten

Ingrediënten:
boter, citroen, doperwten, parmezaanse kaas en witte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gestoomde tuinbonen

Ingrediënten:
jonge tuinbonen, komijnzaad, marokkaanse olijfolie, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Oranjebloesemcustard

Ingrediënten:
ei, eidooier, oranjebloesemwater, pudding, room, sinaasappelschil, suiker, volle melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Triëster aardappelgnocchi met pruimen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, gemalen kaneel, pruimen, suikerklontjes, witbroodkruim en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Lunch / avondmaal uit Groene burgers:

Gedraaide burger van courgette en zoete aardappel met chipotlemayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, boter, chipotlemayonaise, courgette, hamburgerbroodjes, raapolie, rodewijnazijn, sjalot, snijbietblad en zoete aardappel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Emmentaler stangen

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, emmentaler, kardamom, kummel, nootmuskaat en peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Aardappel-kikkererwtenpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, kikkererwten, knoflook, melk, olijfolie en salie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / bijgerecht uit Home made:

Haricots verts et ses noix

Ingrediënten:
haricots verts, peper, rode wijnazijn, sjalot, walnoten, walnotenolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Home made:

Courgettekoekjes met basilicumroom

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, courgette, eiwit, maïzena, parmezaanse kaas, pijnboompitten, water, zout, zout & peper en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Perziken in aspic

Ingrediënten:
amaretto, fijne tafelsuiker, gekonfijte vruchten, gelatine en gele perziken

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gevulde perziken

Ingrediënten:
amarettikoekjes, boter, cacaopoeder, eidooier, fijne tafelsuiker en gele perziken

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Snack of tussendoortje uit Alle smaken van de regenboog:

Rauwe groenten met dipsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bindsla, bleekselderij, bruinbrood, citroensap, dijonmosterd, honing, knoflook, olijfolie, rode paprika, rozemarijn, sesamzaad en venkel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Gereduceerde balsamicosaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, laurierblad, rode port, rode wijn, sinaasappelschil, sjalot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spätzle

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, melk, olijfolie, pasta, peper, peterselie en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Oostenrijks / Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Fruitpudding in aspic

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, fijne tafelsuiker, gelatine, meloen en sinaasappel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Gouden geitenkaas

Ingrediënten:
ei, geitenkaasjes, panko en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Basisrecept uit Alle smaken van de regenboog:

Kleine, hartige taartbodems

Ingrediënten:
bloem, boter en olijfolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Truffelsaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene amandelen met ijsklontjes en zout

Ingrediënten:
geblancheerde amandelen, ijsklontjes, maldon zeezout en zeezoutvlokken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch