Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- meer dan 6 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: chilipoeder, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, olijfolie, peper, plantaardige olie, rode chilipeper, rozemarijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: balsamicoazijn, gember, limoensap, moesappels, rode chilipepers, suiker en witte wijnazijn
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, ei, ghee, koolzaadolie, melk, saffraan, vloeibare honing, yoghurt, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, gemberpoeder, karnemelk, mascarpone, sinaasappelschil, slagroom, wortel, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: geelwortel, gemberwortel en koolzaadolie
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: groene chilipeper, ijsblokjes, ijswater, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, kruidnagels, plantaardige olie, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, geelwortelpoeder, gember, groene kardemompeulen, groene pepers, kerstomaat, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, lente-ui, plantaardige olie, suiker, thee engelse melange, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: olijven, paddenstoelen, paprika en pepersalami
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, geelwortelpoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder, munt, oregano, rozemarijn, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: lamskoteletten, limoen en marinade voor lamskoteletten
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / lamsvlees
Ingrediënten: chilipoeder, geelwortelpoeder, gemberpasta, knoflookpasta en yoghurt
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / marinade
Ingrediënten: amandelen, amaretto, boter, cacao, chilipeper, kokosrasp, hazelnoot, kaneel, mascarpone, pistache, pure chocolade, rozijnen, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, sinaasappelschil, slagroom, stemgember, tia maria en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / bonbons
Ingrediënten: citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / lamsvlees
Ingrediënten: basilicum, citroensap, engelse mosterd, koolzaadolie, koriander, munt, olijfolie, pecannoten, peterselie, rode ui, sla, vloeibare honing, wortel, zeezout en zongedroogde tomaten in olie
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: gedroogde chilivlokken, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, olijfolie, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / marinade
Ingrediënten: blauwschimmelkaas en mangochutney
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: darjeeling thee, gember, groene kardemompeulen, kruidnagel, melk, munt, suiker, venkelzaad, water en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: chilipoeder, citroenen, gedroogde chilipeper, knoflook, korianderzaad, laurier, plantaardige olie, suiker, venkelzaad, witte wijnazijn, zeezout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, citroensap, granny smiths, groene kardemompeulen, kaneel, nootmuskaat, roomijs, slagroom en suiker
Keuken: Indiaas
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: geelwortelpoeder, knoflookpasta, kokosrasp, kokosroom, komijnzaad, limoenrasp, limoensap, peper, suiker, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, venkelzaad, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361