Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Twaalf

een jaar uit de Toscaanse keuken

Een boek van Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis

We hebben 172 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Twaalf, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Tessa Kiros is van Fins-Grieks-Cypriotische afkomst en groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Samen met haar Italiaanse man woont ze nu ruim 7 jaar in Toscane. Vanaf het begin van haar verblijf daar heeft ze haar hart verloren aan de pure, eerlijke keuken van deze streek. Enkele jaren geleden besloot ze het boek Twaalf - Een jaar uit de Toscaanse keuken te schrijven, een persoonlijk, inspirerend boek met ruim 200 pure, eenvoudige recepten en prachtige foto’s. De recepten in het boek zijn ingedeeld volgende de maanden van het jaar en gebaseerd op ingrediënten die op dàt moment vers verkrijgbaar zijn - vandaar de naam Twaalf.’Het gebeurt niet vaak dat we zó onder de indruk zijn van een kookboek, maar in Twaalf próef je gewoon hoe ze in Italië thuis eten’ - ELLE Eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Twaalf

Een greep uit de 172 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / diner / nagerecht uit Twaalf:

Heiligenbrood

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, gist, melk, olijfolie, walnoten en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Forel met paprika uit de oven

Ingrediënten:
basilicum, bloem, forelfilet, gele paprika, groene paprika, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui, witte wijn, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Ansjovis met peterselie en olijfolie

Ingrediënten:
ansjovis, gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gegrilde kip

Ingrediënten:
citroen, kip, knoflook, olijfolie, salie en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Plat brood met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Twaalf:

Omelet met artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bloem, citroensap, ei, olijfolie en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Sabayon

Ingrediënten:
eierdooier, fijne kristalsuiker en marsala

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Bonensoep met kool

Ingrediënten:
bleekselderij, cannellinibonen, cavolo nero, extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, olijfolie, rode ui, snijbiet, tomatenpuree, wit boerenbrood en witte bonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Risotto met wilde paddestoelen

Ingrediënten:
boter, gedroogde porcini, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, risottorijst, tijm, wilde paddestoelen, witte ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Kweeperenjam

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, kweeperen, peer, rode wijn en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Saucijsjes met bonen

Ingrediënten:
cannellinibonen, italiaanse saucijsen, knoflook, olijfolie, salie, tomaat in blik en witte bonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden varkenslende

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenrasp, olijfolie, pancetta, ui, varkenslende, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Aardbeien met balsamicoazijn

Ingrediënten:
aardbei, balsamicoazijn, fijne kristalsuiker, rode wijn en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Spinazieravioli met boter en salie

Ingrediënten:
boter, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas, ricotta, salie, spinazie en verse pasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Pasta met bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, cannellinibonen, ditalini, extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie, pasta, rozemarijn, tomatenpuree, ui, witte bonen en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Twaalf:

Biscotti met amandelen

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gemengde vleesstoofschotel

Ingrediënten:
aardappel, italiaanse saucijsen, kip, konijn, kruidenzout, olijfolie, parelhoen, varkensfilet en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Gevulde calamari

Ingrediënten:
ansjovis, droog broodkruim, ei, garnalen, knoflook, olijfolie, peterselie, pijlinktvis en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 172 recepten in dit boek
Je moet eerst inloggen of registreren, voordat je verder kunt gaan.