Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: gedroogde pasta, marsala semisecco, olijfolie, parmigiano reggiano, peper, radicchio, rauwe ham, room, sjalot, wilde rucola en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: sperziebonen, knoflook, olijfolie, parmaham, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, scharrelkip en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: kappertjes, kerstomaat, komkommer, munt, olijfolie, peper, rode ui, witte bonen, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus, courgette, knoflook, lasagnebladen, olijfolie, paddestoelen, parmigiano reggiano, peper, peterselie, pijnboompitten, sjalot, spinazie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, gedroogd pepertje, knoflook, olijfolie, oregano, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, citroenschil, ei, kaneel, maïzena, melk, pistachenoten, poedersuiker, suiker, vanillepeul en zonnebloemolie
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, eierdooier, mandarijnensap, pure chocolade, suiker, suikermais en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, bloemkool, extra vierge olijfolie, gedroogd chilipepertje, knoflook, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, bloemkool, ei, knoflook, oud broodkruim, pecorino romano, peper, peterselie, venkelzaad, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, gedroogde tuinbonen, groene olijven, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, droge spaghetti, broodkruimels, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: olijfolie, peterselie, spaghetti, tomatensaus, ui, witte wijn en zeekat
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, lamsschouder, olijfolie, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: chilipeper, knoflook, mosselen, olijfolie, paccheri, peper, peterselie, venusschelpen en witte wijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: abrikoos, bakpoeder, bloem, boter, citroenzest, droge biscuits, ei, suiker en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: extra vierge olijfolie, jonge tuinbonen, munt, parmaham, peper, sjalot, wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, citroenzest, extra vierge olijfolie, kappertjes, lente ui, munt, peper, peterselie, rode ui, sardientjes, tomaat, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandel, bloem, boter, citroenzest, eigeel, gekonfijte citrusschil, ricotta, suiker, suikermais, vanillepeul en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: avondkoekoeksbloem, gezouten ansjovis, broodkruimels, kappertjes, knoflook, komkommerkruid, olijfolie, paardenbloem, wilde groenten, wilde kool en witte wijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 248 recepten in dit boek