Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bittere cacao, bloem, ei, eiwit, fijne suiker, gekonfijt fruit, pistaches, kaneel, marsala fine, reuzel, ricotta, vanillemerg, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, knoflook, peterselie, san marzanotomaten, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bloedsinaasappel, extra vierge olijfolie en grof zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, citroensap, extra vierge olijfolie, geweekte stokvis, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: chilipepertje, broodkruimels, knoflook, olijfolie, pasta en strattu
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, citroen, brood, grof zeezout, kerstomaat, knoflook, olijfolie, oregano, pepertjes, peterselie, sjalot, vis en witte wijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: buikvet, ei, lamsdarm, lamslever, olijfolie, peper, peterselie, provolone en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, carnaroli rijst, citroensap, droge witte wijn, gedroogd chilipepertje, knoflook, olijfolie, tomatensaus, ui, visfond en zeekat
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Ingrediënten: kikkererwtenmeel, peterselie, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, borlottibonen, chilipeper, gemalen chilipeper, kerstomaat, olijfolie, peper, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: extra vierge olijfolie, jonge tuinbonen, munt, parmaham, peper, sjalot, wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, knoflook, olijfolie, oregano, pancetta, peper, rode wijn, rundergehakt, suiker, tomatensaus, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bloem, broodkruim, bucatini, gezouten ansjovisfilet, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijnen, saffraan, sardines, ui, venkel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, extra vierge olijfolie, oregano, peterselie, water, zeebaars en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: extra vierge olijfolie, knoflook, laurierblad, parmigiano reggiano, spaghetti, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, amandelextract, eiwit, poedersuiker en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: aardbei, amandel, citroensap, eiwit, mascarpone, poedersuiker, suiker, vanille-essence, vanillepeul en water
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, bloemkool, extra vierge olijfolie, gedroogd chilipepertje, knoflook, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, peper, sinaasappel, venkel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, droge witte wijn, geconcentreerde tomatenpuree, gedroogd chilipepertje, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, pijlinktvis, tijm en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 248 recepten in dit boek