bij de koffie

bij de koffie

Zoek naar bij de koffie in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bij de koffie recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bij de koffie uit Tomaten:

Tomaten, freekeh en avocado

Ingrediënten:
arganolie, avocado, citroen, freekeh, kerstomaat, lente-ui, pijnboompitten, verse peterselie en zongedroogde tomaten in olie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

guirlache

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, hazelnoten, kristalsuiker en olie

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / snoep / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Abrikozenkolaches - abricot kolaches

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, gedroogde abrikoos, gedroogde gist, kaneelpoeder, melk, plantaardige olie, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Tsjechisch / Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Bij de koffie uit Culinaria Frankrijk:

Madeleines

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, ei, gist, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Soezen met mascarponecrème

Ingrediënten:
amandelpoeder, amaretto, mascarpone, pure chocolade, room, soezendeeg, suiker en vanillearoma

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Roomsoezen

Ingrediënten:
bloemsuiker, chocoladeglazuur, fruit, pasteibakkersroom, room, soezendeeg en suiker

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Eclairs

Ingrediënten:
chocoladeglazuur, pasteibakkersroom en soezendeeg

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Rhubarb and strawberry crumble cake

Ingrediënten:
aardbei, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, gedroogde kokos, lichtbruine basterdsuiker, maïsbloem, poedersuiker, rabarber, tapiocabloem, vanille extract en vanillestokje

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Bij de koffie uit Delicious. Het kookboek!:

Yin-yang chocoladetaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, cacaopoeder, ei, fijne kristalsuiker, poedersuiker en pure chocolade

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / chocolade
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Hazelnut crumble cake with Gianduja (or Nutella) icing

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, boter, brandy, double cream, ei, gianduja chocolade, hazelnoot, kaneelpoeder, melkchocolade, nutella, rum, sour cream, vanille extract en yoghurt

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Sint-Honorétaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, eiwit, koffie-extract, pasteibakkersroom, poedersuiker, slagroom en soezendeeg

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Soezen met advocaat

Ingrediënten:
advocaat, bananen, bananenlikeur, bloemsuiker, chocoladeglazuur, citroen, slagroom en soezendeeg

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Profiteroles

Ingrediënten:
chocoladesaus, soezendeeg en vanille-ijs

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Warme wafels (minuutwafels)

Ingrediënten:
bloemsuiker, eieren, melk, suiker, vetstof, water en zelfrijzend bloem

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Croquembouche

Ingrediënten:
poedersuiker, slagroom, soezendeeg, suiker, vanillesuiker en water

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

zwaantjes

Ingrediënten:
ananas, bloemsuiker, slagroom, soezendeeg en suiker

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Chocolate, banana and pecan cookies

Ingrediënten:
bakpoeder, banaan, basterdsuiker, bloem, boter, cacaopoeder, donkere chocolade, ei, kaneel, pecannoot en poedersuiker

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Bolle di neve - Sneeuwballen

Ingrediënten:
eiwit, geroosterd hazelnootmeel en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Calcioni - Ricottaflappen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, kristalsuiker, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, sultana's en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bij de koffie uit Het literaire eetboek:

Madeleines

Ingrediënten:
boter, ei, oranjebloesemwater, witte basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Custard Yo-Yos with roasted rhubarb icing

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, custardpoeder, poedersuiker, rabarber en vanille extract

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Bij de koffie uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Madeleines

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Bij de koffie uit Oma's receptenboek:

Hollandse appeltaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, appel, bloem, boter, citroensap, goudrenet, kaneel, margarine, poedersuiker, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bij de koffie uit Keukenlab:

Tijgersoezen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, boter, kaneel, patentbloem, soezendeeg en witte basterdsuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Forentijntjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, bloemsuiker, citroen, ei, eierdooiers, honing, room, suiker, vanille-extract en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Bocche di dama - Damesbiscuitjes

Ingrediënten:
amandelen, amandelessence, bloem, boter, jam, ouwel en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch