Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

De Spaanse keuken

een keuken doordrenkt van traditie

Een boek van Pepita Aris en N. Dowey

We hebben 150 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Spaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maak kennis met de geschiedenis van de Spaanse keuken en ontdek de vele traditionele gerechten en streekgerechten, zoals de klassieke paella, aardappeltortilla, empanadillas met spinazie en gekruide eend met erwten. Van feestmaaltijden tot alledaagse gezinsmaaltijden en tapas ‘ Pepita Aris laat u kennismaken met elk aspect van het traditionele eten en koken in Spanje.

Geniet van 150 klassieke recepten uit alle delen van Spanje, met ruim 500 magnifieke kleurenfoto’s en eenvoudig te volgen aanwijzingen voor een verrukkelijk resultaat. Creëer zelf die authentieke Spaanse smaak met fantastische recepten voor patatas bravas, gezouten kabeljauw met allioli en Galicische crêpes gevuld met appels.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Spaanse keuken

Een greep uit de 150 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gebakken bloedworst

Ingrediënten:
bloedworst, fino sherry, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, oregano, paprikapoeder, stokbrood, suiker, ui, oregano en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

fabada

Ingrediënten:
bloedworst, buikspek, cannellinibonen, chorizo, gemalen zwarte peper, hamschijf, knoflook, laurierblad, olie, paprikapoeder, saffraandraadjes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

paella met zeevruchten

Ingrediënten:
bakchorizo, citroen, droge witte wijn, erwten, gamba, garnalen, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, rode paprika, saffraandraadjes, scampi, spaanse ui, strandgapers, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

catalaanse tuinbonen-aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, gemalen zwarte peper, groentebouillon, olijfolie, room, tuinbonen, verse koriander en zout

Keuken:
Spaans / Duits
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

marmitako

Ingrediënten:
aardappel, droge cider, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tomaat in blik, tonijnfilet, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

hertenkoteletten met romescosaus

Ingrediënten:
amandelen, boter, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, hertenkotelet, knoflook, olijfolie, oud brood, rodewijnazijn, savooiekool, sherryazijn, tomaat en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

albondigas con salsa de tomate

Ingrediënten:
gemalen zwarte peper, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, rundergehakt, suiker, tomaat, verse rozemarijn, verse tijm, wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

kipkroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, gemalen zwarte peper, kippenborst, knoflook, melk, olijfolie, verse peterselie, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

gemarineerde champignons

Ingrediënten:
amontillado sherry, champignon, gemalen zwarte peper, knoflook, kruidnagel, olijfolie, tomatenpuree, ui, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

pollo a la española

Ingrediënten:
gemalen zwarte peper, groene paprika, kip, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, rijst, rode paprika, tomaat, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

empanadilla´s van spinazie

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, bladerdeeg, ei, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, spinazie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige hapjes
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

arroz con pollo

Ingrediënten:
amontillado sherry, chorizo, gele paprika, gemalen zwarte peper, groene olijven, kippenbouillon, kippendij, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, paellarijst, paprikapoeder, rode paprika, serranoham, spaanse ui, tijm, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

pestiños

Ingrediënten:
anijszaad, anisette, bloem, ei, honing, tafelsuiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

tortilla met bonen

Ingrediënten:
aardappel, ei, gemalen zwarte peper, olijfolie, spaanse ui, tuinbonen, verse bieslook, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

buñuelos

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, dijonmosterd, ei, kaas, manchego, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Lunch / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

broodje piperada

Ingrediënten:
basilicum, boter, cayennepeper, chilipoeder, ei, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, rode paprika, stokbrood, tomaat, ui, oregano en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

kippenlevertjes in sherry

Ingrediënten:
gemalen zwarte peper, kippenlever, knoflook, olijfolie, oloroso sherry, paprikapoeder, slagroom, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, eidooier, kaneelstokje, maïzena, melk, nootmuskaat en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

carne con chocolate

Ingrediënten:
aardappel, bloem, brandewijn, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, magere runderlappen, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, peperkorrel, prei, pure chocolade, rode wijn, spaanse ui, tomaat, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, vlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Toon alle 150 recepten in dit boek