orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in jouw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Rognons de veau à la Bordelaise - Kalfsniertjes in rodewijnsaus met merg

Ingrediënten:
boter, bruine saus, jonge rode wijn, kalfsniertjes, laurier, lente-ui, maïzena, peper, peterselie, runderbouillon, rundermerg, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Levertjes van mijn vader

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, peper, rode ui, tomaat, varkenslever, varkensnet, wild venkelzaad, witte wijn en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure leber met tzibbiles - Zoetzure kalfslever met uien

Ingrediënten:
citroensap, kalfslever, kippenvet, peterselie, plantaardige olie, suiker, ui en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfsniertjes op Luikse wijze

Ingrediënten:
crème fraîche, jenever, jeneverbessen, kalfsnier, krielaardappelen, olie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Borjúmáj szapáry módra - Kalfslever à la Szapáry

Ingrediënten:
bloem, citroensap, kalfslever, marjolein, olie, paprika, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui, varkenshersenen, varkensniertjes en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Varkensmaag met lever - pad kreung nai moo

Ingrediënten:
chinese champignons, knoflook, kratiem, lente-ui, maïzena, nam pla, olie, sojasaus, thaise vissaus, varkenslever, varkenspens en water

Keuken:
Thais
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Gemengde salade met kippenlevertjes

Ingrediënten:
basilicum, brood, eikenbladsla, kippenlevertjes, knoflook, peper, vetstof, vinaigrette en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Foie gras in briochedeeg

Ingrediënten:
briochedeeg en foie gras

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Coratella di agnello - Lamsragoût

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, lamshart, lamslever, lamslongen, laurier, rozemarijn, salie, spaanse peper, tomaat, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Foie Gras, Torchon, cold-smoked

Ingrediënten:
foie gras

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken runderlever met gebakken uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroenolie, citroenrasp, kruimige aardappel, lever, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rodewijnazijn, suiker, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kalfslever, cacik en chiliboter

Ingrediënten:
boter, chiliboter, griekse yoghurt, kalfslever, knoflook, komkommer, paprikapoeder, verse dille, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Fegato al balsamico - Kalfslever met balsamicosaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, extra vergine olijfolie, kalfslever, kervel, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfszwezerik met oesterzwammen en taugé

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bruine fond, groentebouillon, kalfszwezerik, maïszetmeel, oesterzwammen, peper, sluimererwten, taugé, tuinbonen, vetstof en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lever met boter en salie - fegato al burro e salvia

Ingrediënten:
boter, ei, knoflook, lever, peper, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Fritto misto Piemontese - Mixed grill uit Piemonte

Ingrediënten:
amarettikoekjes, appel, aubergine, citroen, courgette, courgettebloemen, ei, hersenen, kalfslapjes, kalfslever, kalkoenfilet, kipfilet, lamslapjes, niertjes, olie, paneermeel, runderlapjes, varkenslever, varkensworstjes, zoete semolina, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Coeur de porc à l'armagnac - Varkenshart met armagnac

Ingrediënten:
armagnac, boter, kippenbouillon, knoflook, peper, bladpeterselie, reuzel, tijm, ui, varkenshart en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Boudin noir aux pommes - Bloedworst van appel

Ingrediënten:
appel, bloedworst, boter, komijnzaad, olie, peper, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Foie de veau Lyonnaise - Kalfslever Lyonnaise

Ingrediënten:
bloem, boter, demi-glace, kalfslever, olijfolie, peper, bladpeterselie, sherryazijn, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Kalfstong met madeira

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfsbouillon, kalfstong, kippenbouillon, madeira, olijfolie, peper, prei, sherryazijn, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Pacalpörkölt - Penspörkölt

Ingrediënten:
knoflook, pens, plantaardig vet, reuzel, rozenpaprikapoeder, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Lamszwezerik met komijn, chilipeper en sumak

Ingrediënten:
bleekselderij, gemalen komijn, gemalen sumak, griekse yoghurt, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamszwezerik, melk, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, scherp paprikapoeder, ui en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ris de veau au gratin - Gratin van zwezerik

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bruine champignonsaus, bruine saus, champignon-roomsaus, ham, laurier, peper, peterselie, roomsaus, tijm, ui, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Szalontüdő - Long

Ingrediënten:
kalfshart, kalfslong, knoflook, laurier, marjolein, peperkorrels, peterseliewortel, runderhart, runderlong, ui, wortel, zout en zure room-citroensaus

Keuken:
Hongaars
Soort:
orgaanvlees