schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Médaillons de lotte sauté aux langoustines - Gebakken zeeduivel met langoustines

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, droge witte wijn, langoustines, langoustinesaus, peper, prei, ui, vis, visbouillon, wortel, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gamba's ajillo

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, beukenzwam, chilipeper, citroen, enoki, gamba, knoflook, oesterzwammen, peterselie, postelein, sjalot en tijm

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Spaghettini met zeebanket

Ingrediënten:
gedroogde pasta, inktvis, jakobsschelpen, knoflook, kokkels, mosselen, olijfolie, spaghettini, steurgarnalen, verse bladpeterselie, zeebanket, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het spirelli kookboek:

Bo bun met gamba's met thaise saus

Ingrediënten:
bataviasla, bloem, frituurolie, gamba, knoflook, komkommer, koriander, kropsla, munt, peper, pinda's, mihoen, taugé, thaise saus, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Mosselen marinera

Ingrediënten:
citroen, kurkuma, mosselen, paprika, tomaat en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Garnalencroquetten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, ei, garnaal, knoflook, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang goreng asem (Eenvoudig gebakken garnalen)

Ingrediënten:
asem, boter, garnalen en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang coeka moster (Garnalen met boontjes en maïs in zure mosterdsaus)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, kruidenazijn, gemberwortel, javaanse suiker, maïskorrels, maïzena, mosterd, peper, sperziebonen, zilveruitjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Karidesli pilav - Rijst met garnalen

Ingrediënten:
boter, citroen, rijst, garnaal, knoflook, komijnpoeder, peterselie, saffraan, selderij, suiker, tomaten, ui, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Royale van koraal

Ingrediënten:
agar-agar, koraal van kreeft, mascarpone, peper, schaaldierenfond en zeeegels

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen op Oosterse wijze

Ingrediënten:
chilipeper, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-uitjes, limoenen, mosselen, peper, room, vissaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen in witte wijn - moules marinières

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, muscadet, peper, sjalot, snijpeterselie, verse peterselie en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Schelpdieren met tomatensaus en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, tomaat, knoflook, peper, schelpen en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krabballetjes met saffraanmayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, krabvlees, lente-ui, mayonaise, rode chilipeper, rucola, saffraandraadjes, vers broodkruim, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Zoenen - les baisers

Ingrediënten:
arachideolie, eierdooier, knoflook, olijfolie, spinazie, ui, venusschelp en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Reuzengarnalen met courgette

Ingrediënten:
citroen, courgette, kerriepoeder, knoflook, olijfolie, peper, reuzengarnalen, room, saffraan, vermout, visbouillon, zout en zure room

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Moules au beurre d'escargots/moules à la Provençale - Gegratineerde mosselen met kruidenboter

Ingrediënten:
boter, knoflook, lente-ui, mosselen, paneermeel, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen op zeemanswijze

Ingrediënten:
boter, citroen, dille, mosselen, peper, peterselie, sjalotjes, tijm, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met garnalen - adobo I

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ebi, gedroogde garnalen, knoflook, kruidenazijn, laurierblad, limoensap, noorse garnalen, peper, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

In bouillon van kombu geserveerde en gepocheerde kabeljauwfilet, verpakt in wakame, met een garnituur van kokkels, scheermessen en een suikerspin van visdraadwier op zeeuwse asperges

Ingrediënten:
asperge, citroen, focaccia, kabeljauwmoot, kokkel, kombu, scheermessen, visdraadwier, wakame en zee-eikolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Vongole

Ingrediënten:
gedroogde pasta, knoflook, kokkels, linguine, olijfolie, rozemarijn, spaghetti, suiker, tomatenpassata, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met maïs en bamboescheeuten - oedang reboengdan djagoeng

Ingrediënten:
arachideolie, bamboescheuten, dikke kokosmelk, garnalen, knoflook, koenjit, kurkuma, maïskorrels, sambal oelek, tomaat, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen van Sint-Anneke

Ingrediënten:
beurre manié, bieslook, groene selderij, kervel, lavas, mosselen, peper, peterselie, tijm, uien, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen met tomaten

Ingrediënten:
knoflook, mosselen, olijfolie, oregano, rozemarijn, tijm, tomaten en uien

Soort:
schaal- en schelpdieren