Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht / drinken uit Morito:

PX espresso martini

Ingrediënten:
espresso, koffiebonen, sherry pedro ximenez en wodka

Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kibbeh uit Gaziantep

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, bulgur, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gemalen komijnzaad, granaatappelsiroop, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, pistachenoten, rode ui, verse bladpeterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

montadito kwarteleitje met jamón

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, jamón ibérico, knoflook, kwartelei, moritobroodje en tomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Asperge, jamón en kwartelei

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, extra vergine olijfolie, groene asperge, jamón, kwartelei en mayonaise

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Cosita de manzana (het appelding)

Ingrediënten:
kardemomwodka, limoen, limoensap, suikersiroop en troebel appelsap

Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Picos, ansjovis en jamón (montadito)

Ingrediënten:
blauwe kaas, ciabatta, extra vergine olijfolie, gezouten ansjovisfilet, jamon iberico, knoflook, moritobroodje, picos de europa-kaas en roquefort

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Paddenstoelen-garnalenrijst

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, bosui, cantharel, citroen, fino sherry, kerstomaat, knoflook, laurierblad, oesterzwam, olijfolie, paellarijst, peterseliestengels, selderijstengel, spaanse ui, steurgarnaal, venkelknol, verse bladpeterselie, witte ui, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Garnalen, tamarinde en groene chilipeper

Ingrediënten:
boter, gedroogde tamarindepeul, groene chilipeper, knoflook, korianderzaad, olijfolie, steurgarnaal, suiker en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Amaretto-ijs met gezouten marcona-amandelen

Ingrediënten:
amaretto, kaneelstokje, marcona amandelen, scharrelei, slagroom, vanillestokje, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten uit blik, knoflook, tahin en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Sint-Jakobsschelpen, tomaatjes en chorizo

Ingrediënten:
chorizo, extra vergine olijfolie, kerstomaat, rode ui, rodewijnazijn, sint-jakobsschelp, suiker en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Picknick / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - herfst

Ingrediënten:
amandel, bosui, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, knoflook, sultanadruiven, verjus, verse bladpeterselie, verse munt, verse vijg, walnoten, witte muskaatdruiven en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Vermut espumoso

Ingrediënten:
cava, ijsblokjes, lacuesta vermut rojo en sinaasappel

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kuku met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
ei, bosui, griekse yoghurt, groene asperge, labneh, olijfolie, scharrelei, sinaasappelrasp, verse dille, verse doperwten, verse munt, roomkaas en verse tuinbonen

Keuken:
Iraans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gekruide labneh

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fenegriekzaad, fijn zeezout, griekse yoghurt, groene chilipeper, groente en nigellazaad

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Basisrecept uit Morito:

Zuurbessenwodka

Ingrediënten:
gedroogde zuurbessen en wodka

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde kikkererwten en gehakte salade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, kikkererwten uit blik, komijnzaad, komkommer, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, rode ui, verse chilipepers, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Knapperige panceta, wilde paddenstoelen en fino

Ingrediënten:
brood, cantharel, eekhoorntjesbrood, fino sherry, jamón, knoflook, lardo, oesterzwam, olijfolie, pancetta ibérica, pancetta, speck, verse bladpeterselie en weidechampignon

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / paddenstoelen
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Butifarra, witte bonen en alioli

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, blik cannellinibonen, butifarra, extra vergine olijfolie, gedroogde witte cannellinibonen, knoflook, laurierblad, verse bladpeterselie en witte bonen

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees
Toon alle 181 recepten in dit boek