Seppe Nobels - Een kookboek.

Een kookboek.

450 klassiekers

Een boek van Seppe Nobels

We hebben 503 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Een kookboek., online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode - of beter : groene - draad in dit culinaire verhaal. Dit boek is het resultaat van tien jaar koken, zowel thuis als in de restaurants waar Seppe Nobels werkte. Hij verzamelde 450 recepten die iedereen gemakkelijk in zijn eigen keuken kan klaarmaken. Door ze met zo veel mogelijk mensen te delen, wil de auteur onze culinaire klassiekers niet alleen bewaren, maar ook 'vergroenen'. Alle recepten in dit unieke boek krijgen bovendien een NutriScore®. Dit systeem werd door voedingsexperts ontwikkeld en toont in een oogopslag of een product of recept goed voor je is of dat je er beter met mate van eet.

Een onmisbare groentekookbijbel voor al wie van lekker gezond houdt.

  • Het groentekookboek van het jaar - Seppe Nobels bewijst dat groenten veel meer zijn dan bordvulling. Hij verwerkt ze in krachtige, hedendaagse bereidingen en laat zien hoe divers en lekker je ermee kunt koken. In restaurant Graanmarkt 13 is het telkens uitkijken naar de gezonde lichte combinaties die hij heeft bedacht.

Aantekeningen bij dit boek

Seppe Nobels “een kookboek” is een origineel en zeer creatief boek met een sterk accent op groentebereidingen. Veel recepten zijn veganistisch. Veel andere vegetarisch, maar daarin houdt Nobels een streng regime aan. Zodra er boter, honing, kaas en dergelijke aan te pas komen beschouwt hij een recept niet meer als vegetarisch. In de indexering ben ik niet zo streng geweest. Dergelijke recepten zijn algemeen wel als vegetarisch aan te merken en daar heb ik me aan gehouden.
Een andere afwijking van Nobels recepten is dat ik de meeste specifieke aanduidingen van de herkomst die Nobels gebruikt weg laat. Dus geen “Mechelse asperges” maar simpel “asperges”. Geen “lokale honing” maar “honing”. Dat is wellicht niet altijd consequent gedaan (bv pladijs i.p.v. schol heb ik als authentiek Vlaams laten staan).
Verder is in het kookboek niet aangegeven of een gerecht bedoeld is als hoofdgerecht of bijgerecht en of het geschikt is voor diner of lunch (of iets anders). Ik heb daar een eigen interpretatie aan gegeven hetgeen geen garantie is dat ik het altijd goed inschat.

Thom de Beer

- 9 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Een kookboek.

Een greep uit de 503 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Pompoensoep met kalfsgehakt

Ingrediënten:
basisrecept pompoensoep, bieslook, geklaarde boter, kalfsgehakt, nootmuskaat, peper, rode nerf zuring en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Napolitanasaus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, olijfolie, peper, tijm, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Erwtensoep met munt

Ingrediënten:
doperwten, knoflookolie, melk, munt, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Ossentong in madeirasaus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citrusvinaigrette, groentebouillon, harde kaas, madeira, ossentong, parijse champignons, sjalot, spinazie en tomatenpuree

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gebakken girolles met duxelle

Ingrediënten:
bieslook, boter, fleur de sel, girolles, knoflook, laurier, sjalot, tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner uit Een kookboek.:

Jonge kropsla met gebrande boter

Ingrediënten:
avocado, boter, citroensap, fleur de sel, knoflookolie, little gem, peper, sesamzaad, zomerpostelein en zonnebloempitten

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Inktvis met artisjok, zwarte aioli en basilicum

Ingrediënten:
belgische mosterd, bretonse artisjokken, druivenpitolie, eidooier, griekse basilicum, groentebouillon, inktvis, inktvisinkt, knoflook, limoensap, limoenzest, olijfolie, peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kreeftsaus

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, kreeftkarkassen, laurier, olijfolie, pastis, sjalot, tijm en tomaten

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Rode bietensla

Ingrediënten:
citroensap, gembermayonaise, knoflookolie en rode bieten

Soort:
salade / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Chocoladesaus

Ingrediënten:
belgische fondantchocolade, cacao, ruwe rietsuiker en water

Soort:
vegan / saus / chocolade
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Meloen met kriekbier en kersen

Ingrediënten:
bloemblaadjes van citrusgeranium, cavaillonmeloen, fleur de sel, kersen, kriekbier, limoensap en limoenzest

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Soep van Brusselse spruiten

Ingrediënten:
boter, fleur de sel, gerookt spak, groentebouillon, knoflook, laurier, nootmuskaat, peper, spinazie, spruiten, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Luikse kimchi

Ingrediënten:
chiliflakes, daikon, garum, gember, harde peren, knoflook, lente-ui, luikse perenstroop, rijstazijn, rode kool, sjalot, vissaus, water, witte wijnazijn, wortelen en zout

Keuken:
Koreaans / Belgisch
Soort:
inmaak / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Gastrique

Ingrediënten:
dragon, sjalot, tijm, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kalfswangen met gremolata

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, brood, bruine fond, citroenzest, kalfswangen, knoflook, knoflookchips, krulpeterselie, peper, rode bietensap, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Toon alle 503 recepten in dit boek