Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Cumberlandsaus

Ingrediënten:
aalbessengelei, cayennepeper, citroenschil, mosterdpoeder, sinaasappelsap, sinaasappelschil en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Ingemaakte uien - pickled onions

Ingrediënten:
kruidnagel, mixed-pickle-kruiden, moutazijn, peperkorrel, suiker, zilveruien en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
inmaak / vegetarisch / pickles
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Shortcake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, karnemelk, ongezouten roomboter, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Gebraden kip uit Fitzrovia

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, ei, gedroogde tijm, kaneel, kippendijen, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Brits
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Broodje vliegende steak - kleverige uien - mosterd - hüttenkäse

Ingrediënten:
ciabatta, duivenborsten, engelse mosterd, hüttenkäse, laurier, lichtbruine suiker, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode ui, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, waterkers, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Zondags ribstuk

Ingrediënten:
boter, ciderazijn, eigenheimers, engelse mosterd, honing, knoflook, laurier, meiraap, mierikswortel, olijfolie, peperkorrels, rodewijnazijn, rozemarijn, runderribstuk en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Brunch / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

Sally Lunn

Ingrediënten:
boter, gekonfijte kersen, gist, kaneel, kristalsuiker, melk, poedersuiker, rozijnen, sinaasappelrasp, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Ontbijt uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Champagne Truffle Breakfast - Ontbijt met champagne en truffel

Ingrediënten:
boter, brioches, bucks fizz, champagne, crème fraîche, ei, truffelolie, zwarte peper en zwarte truffel

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / nagerecht / basisrecept uit Rijst en risotto:

De lekkerste Engelse rijstpudding gecombineerde methode

Ingrediënten:
boter, rozijnen, sojamelk, suiker en vanille

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / rijst / pasta/noodles
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kastanje-appelvulling (voor kalkoen) - chestnut and apple stuffing

Ingrediënten:
braadworst, ei, kastanjepuree, kookappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / varkensvlees / feestdagen
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

Hot cross buns op mijn manier

Ingrediënten:
abrikozenjam, appel, bloem, ei, gist, kaneel, kristalsuiker, mandarijn, melk, perzik, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gestoofde pastinaak met winterwortel

Ingrediënten:
boter, groente, pastinaak en winterwortel

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Fijne regenboogsalade

Ingrediënten:
biet, ciderazijn, engelse mosterd, extra vierge olijfolie, mayonaise, munt, peer, peper, peterselie, rode kool, tabasco, walnoten, witte kool, worcestersaus, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Geraspte appel-bietensalade

Ingrediënten:
bieslook, ciderazijn, extra vierge olijfolie, koolzaadolie, peper, rode biet, rode handappel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Schotse eitjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, cumberlandworstjes, ei, kwarteleitjes, nootmuskaat, peper, rozemarijn, salie, witbroodkruim, zoet paprikapoeder, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Salade met eend - reuzentoast - clementinedressing

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, clementines, eend, extra vierge olijfolie, gedroogde zure kersen, honing, knoflook, munt, olijfolie, peper, rodewijnazijn, roodlof, rozemarijn, vijfkruidenpoeder, waterkers, witlof, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Brits
Soort:
salade / wild / gevogelte
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt uit Brood - 100 internationale recepten:

Boerenbrood

Ingrediënten:
boter, gist, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht uit Brits bakboek:

Appel- en braambescrumble - apple and blackberrycrumble

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appel, bloem, boskoop-appel, boter, braambessen, cox-appels, gemalen kaneel, havermoutvlokken, lichte basterdsuiker, speltmeel, speltvlokken, volkorentarwemeel, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Sinaasappeltaartjes - amber tarts

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, gekonfijte sinaasappelschil, poedersuiker, sinaasappelrasp, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / buffet uit Brits bakboek:

Mince pies met vlees

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gehakt, gemalen kaneel, lamsvlees, melk, mincemeat, poedersuiker, schapenvlees, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht uit Brits bakboek:

Blauwe bessentaart - blueberry plate pie (plus variaties)

Ingrediënten:
blauwe bessen, bloem, boter, braambessen, eigeel, framboos, kaneel, kruisbessen, maïzena, melk, poedersuiker, rietsuiker, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Gemberkoekjes - cornish fairings

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, gemberpoeder, golden syrup, koekkruiden, maple syrup, natriumbicarbonaat en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Bijgerecht / basisrecept uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Yorkshirepudding

Ingrediënten:
bloem, ei, melk, nootmuskaat, rundvet, witte peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Belgian buns uit de 18e eeuw - Belgian buns, 18th century

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, geblancheerde amandelen, gekonfijte citrusschil, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, nootmuskaat en poedersuiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch