Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt uit Twaalf maanden lekker eten:

Grapefruitmarmelade

Ingrediënten:
roze grapefruit en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei / inmaak / broodbeleg
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Lunch uit Het literaire eetboek:

Len Deighton's calorie-arme lunch

Ingrediënten:
appel, azijn, ei, magere melk, nootmuskaat, olie, peper, rundergehakt, runderlever, tomaat, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bijgerecht uit Het literaire eetboek:

Krokante rozijnensalade met mosterdsaus

Ingrediënten:
ananas, gele rozijnen, mosterdsaus, paprikapoeder, walnoten en witte kool

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Engelse vruchtenpudding

Ingrediënten:
aalbessen, aardbeien, bosbes, bramen, cake, frambozen, vruchten, slagroom, suiker, zomerfruit en zwarte bessen

Keuken:
Brits
Soort:
fruit
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Citrustrifle

Ingrediënten:
cake, garneerchocolaatjes, grapefruit, sinaasappel, slankroom, vanillevla en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Mierikswortelsaus à l'anglaise

Ingrediënten:
mierikswortel, olie, suiker, wijnazijn, witte peper, zout, zure appel en zure room

Keuken:
Brits
Soort:
sauzen / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

High tea uit Hoe dan?!:

Dundeecake van Teun

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloed, boter, citroenrasp, citroensap, cranberry's, ei, krenten, muscovadosuiker, rozijnen, sinaasappelschillen, sukade en witte amandelen

Keuken:
Brits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

High tea uit Hoe dan?!:

Scones

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, clotted cream, ei, jam, karnemelk, kefir, mascarpone, rietsuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Lunch uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Open Cap Mushrooms stuffed with Hummus and Herbs - Paddenstoelkappen gevuld met hummus met kruiden

Ingrediënten:
citroensap, gevulde olijven, hummus, olijfolie en weidechampignons

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Goat's Cheese Kasha with Ceps and Walnuts - Couscous met geitenkaas, eekhoorntjesbrood em walnoten

Ingrediënten:
boekweit, couscous, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde kastanjeboleet, kruimige witte geitenkaas, olijfolie, peterselie, roggebrood, salade, tijm, walnootolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gepekelde rundertong op z'n Engels

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, bleekselderij uit blik, citroensap, doperwten, ei, gepekelde rundertong, munt, olie, peterselie, suiker, tomaten, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Vegetarische pudding met uienjus

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dijonmosterd, groente, groentebouillon, Groentebouilonblokje, guinness, olie, ui, water, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lams-en-tomatencobbler

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, gedroogde kruiden, italiaanse kruiden, kippenbouillon, knolraap, lamsvlees, melk, peterselie, prei, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Steak en rode wijnpudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dijonmosterd, olie, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderstoofvlees, ui, water, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
quiche
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lancashire hot pot met aardappelschijfjes en champignonsaus

Ingrediënten:
aardappel, bloem, champignonsoep uit blik, italiaanse kruiden, knolraap, lamsvlees, peterselie, prei, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Steak en preipudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dijonmosterd, guinness, olie, prei, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderstoofvlees, ui, water, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
quiche
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Bijgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Atkins Yorkshire Pudding

Ingrediënten:
atkins bake mix, ei, plantaardige olie, rundvleesjus, volkorengluten, volle melk, zoetstof en zout

Keuken:
Brits
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Sherrytrifle van Kate

Ingrediënten:
amarettikoekjes, blanke amandelen, fijne kristalsuiker, frambozen, frambozenjam, oloroso sherry, poedersuiker, slagroom, triflecake en vanillevla

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Ouderwetse triflecake

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, fijne kristalsuiker, maïzena en tarwebloem

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

Wimbledonmuffins

Ingrediënten:
aardbei, bakpoeder, boter, eieren, kristalsuiker, poedersuiker en tarwebloem

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Christmas pudding

Ingrediënten:
amandelen, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, cognac, ei, gekonfijte citroenschil, gekonfijte kersen, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kruidnagel, kaneel, krenten, meel, melk, paneermeel, piment, rozijnen, runderniervet, sinaasappelsap en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
pudding / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chocoladecustardsaus

Ingrediënten:
amandel, eidooier, melk, pure kookchocolade en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Geitenkaastaart met rozemarijn

Ingrediënten:
eidooier, geitenkaas, koffieroom, kruimeldeeg, melk, peper, prei, rozemarijn en zout

Keuken:
Brits
Soort:
quiche / vegetarisch