We hebben 31 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Het literaire eetboek , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In 1985 werd door de Beijenkorf een boekje uitgegeven met literaire teksten over eten. Berthe Meijer, verzorgde bij alle fragmenten de bijpassende recepten. Berthe Meijer was van 1973 tot en met 1987 als culinair medewerkster verbonden aan NRC Handelsblad.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Het literaire eetboek
Een greep uit de 31 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boemboe nasi goreng, ei, ketjap, macaroni, olie, peterselie, sambal en soepgroenten
Keuken: Hollands
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: aardappel, bieslook, citroen, djeroek poeroet, ei, gember, ketjap, kip, knoflook, koenjit, laksapasta, laos, olie, peperkorrels, salam, selderijblad, sereh, taugé, ui en zout
Keuken: Indonesisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bladerdeeg, bleekselderij, bouillon van houtduivenkarkassen, champignons, eidooier, houtduif, kogelbiefstuk, korstdeeg, laurier, peperkorrel, peterselie, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Brits
Soort: pastei
Ingrediënten: anijszaad, beurre manié, boter, edelzwicker, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, sjalot, slakken uit blik, stokbrood, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: chocoladekoffieboontjes, crème de cacao, eidooier, eiwit, grand marnier, pure chocolade en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / chocolade
Ingrediënten: azijn, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, witte wijn en wortel
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: citroenschil, gewürztraminer, knoflook, laurier, lavendel, olijfolie, peterselie, sinaasappelschil, tijm, ui, witte bourgogne, wortel en zwarte peperkorrels
Keuken: Nederlands
Soort: marinade
Ingrediënten: kippenbouillon, limabonen, melasse, rietsuikerstroop, stoofperen en ui
Keuken: Amerikaans
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: angelica, bitterkoekjes, bloem, boter, ei, eidooier, melk en suiker
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, citroensap, crème fraîche, engels mosterdpoeder, suiker en worcestersaus
Keuken: Brits
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cognac, crème fraîche, hazenbout, marinade voor hazebout en witte druiven
Keuken: Nederlands
Soort: wild
Ingrediënten: aardappel, kippenbouillon, kippenvet, paprikapoeder, peper, runderborst, runderbouillon, tarwebloem, ui, witte bonen en zout
Soort: stoofgerecht / aardappelgerecht
Ingrediënten: appel, azijn, ei, magere melk, nootmuskaat, olie, peper, rundergehakt, runderlever, tomaat, ui, yoghurt en zout
Keuken: Brits
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, ei, oranjebloesemwater, witte basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, boter, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagel, melk, reuzel, rietsuikerstroop, suiker, tarwebloem, zout en zuiveringszout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: ananas, gele rozijnen, mosterdsaus, paprikapoeder, walnoten en witte kool
Keuken: Brits
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, boter, ingelegde gember, melk, tarwebloem, vanillesuiker en witte basterdsuiker
Keuken: Nederlands
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, ei, gorgonzola, knoflook, macaroni, mozzarella, parmezaanse kaas, pecorino, peper en room
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eidooier, kerriepoeder, kippenbouillon en room
Keuken: Amerikaans
Soort: soep/bouillon
Toon alle 31 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789071442018
ISBN10
9071442012