Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

We hebben 132 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Design basiskookboek. Kunstenaar Maroeska Metz is bekend van haar interieurontwerpen, meubels, lampen en juwelen. Haar werk maakt deel uit van (museum)collecties in binnen- en buitenland. Ook in de keuken is zij een brok enthousiasme en hartstocht. Tien jaar lang werkte ze aan een basiskookboek met 120 recepten en even zoveel video’s. Onder elk gerecht staat namelijk een QR-code die met een mobiele telefoon kan worden gescand, waarna Maroeska laat zien hoe je de sterren van de hemel kookt. De foto’s in ‘Hoe Dan?! zijn door Maroeska zelf gemaakt, in de stijl van moderne stillevens.


Aantekeningen bij dit boek

Mooi uitgegeven boek met heldere recepten. Bijzonder is dat op elke pagina links staan die met de scanner van een mobieltje of een tablet kunnen worden geopend en dan toegang geven tot fraaie en interessante filmpjes die meer achtergrond geven bij de recepten

- meer dan 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Hoe dan?!

Een greep uit de 132 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Venkelworstjes

Ingrediënten:
boter, gerookt spek, knoflook, olijfolie, peper, speklappen, ui, varkensdarm, varkensgehakt, venkelzaad en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
worst
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Gevulde tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, oude kaas, olijfolie, peper, peterselie, tomaten, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aardappelpastinaakpuree

Ingrediënten:
kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, pastinaak, peper, roomboter en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza rucola

Ingrediënten:
knoflook, parmezaanse kaas, pizzabodem, rucola en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Gratin van aardpeer

Ingrediënten:
aardperen, ansjovis op olie, knoflook, melk, peper, peterselie, slagroom en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Uien tarte tatin

Ingrediënten:
boter, ei, feta, meel, peper, sjalot, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Ricottataart

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, courgette, ei, mozzarella, oude kaas, parmezaanse kaas, prei, ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Steak van rode spitskool

Ingrediënten:
gebrande hazelnoten, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, rode spitskool, spitskool en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Spinazie-ravioli

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, grano duro meel, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, spinazie, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

High tea uit Hoe dan?!:

Scones

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, clotted cream, ei, jam, karnemelk, kefir, mascarpone, rietsuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Hollandse gehaktballen

Ingrediënten:
boterhammen, ei, gemalen foelie, kruidnagelpoeder, mosterd, peper, roomboter, rundergehakt, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza melanzane

Ingrediënten:
aubergine, mozzarella, oregano, pizzabodem, tomatensaus en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Spinazietaart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, knoflook, olijfolie, oude kaas, parmezaanse kaas, peper, rode ui, wilde spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kiprolletjes met salie

Ingrediënten:
bloem, kipfilet, lente-ui, parmaham, peper, roomboter, salie, serranoham, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Gegrilde paprika

Ingrediënten:
gele paprika, olijfolie, peper, rode paprika en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza napoletano

Ingrediënten:
basilicumzaad, knoflook, mozzarella, oregano, pizzabodem en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Zwitserse notentaart

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, ei, hazelnoten, rietsuiker, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Aspergesoep

Ingrediënten:
aspergekookvocht, asperges, bloem, melk, nootmuskaat, peper, peterselie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Broccolitaart

Ingrediënten:
bloem, boter, broccoli, ei, feta, leidse kaas, lente-ui, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, selderij en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Pavlova

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, frambozen, poedersuiker, rood fruit, slagroom, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Australisch / Nieuw-Zeelands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Toon alle 132 recepten in dit boek