Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Elseviers culinaire atlas

Een boek van Jane Grigson

We hebben 432 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Elseviers culinaire atlas, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een overzicht van de keukens van de wereld met stevige accenten voor de Italiaanse, Franse, Chinese en Amerikaanse keuken en een uitgebreide inleiding over wereldkeukens en ingrediënten. Bij het verschijnen van deze luxe uitgaven in 1975 was het een uniek kijkje in een toen nog grotendeels onbekende en exotische wereld. Vanzelfsprekend is dit boek na 45 jaar verouderd maar het is boeiend om te zien hoe dat ook in receptuur tot uitdrukking komt. Onbeschaamd gebruik van harde verzadigde vetten en afmaken van sauzen e.d. met ruim koffieroom zijn een paar voorbeelden van culinaire praktijken die nu niet meer kunnen. Toch hebben dit soort boeken, met de inleiding door de onvolprezen Wina Born, veel bijgedragen aan de belangstelling voor goede voeding en goed koken en aan het over de grenzen van onze polders durven kijken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Elseviers culinaire atlas

Een greep uit de 432 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Königsberger Klopse

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, brood, broodkruim, citroensap, ei, eidooier, kappertjes, peper, rundergehakt, ui, varkensgehakt, vleesbouillon en wijnazijn

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Murghi biryani - Kip biryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, braadkuiken, bulgaarse yoghurt, chilipeper, ei, foelie, gember, ghee, kaneel, kardemonpeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagel, munt, rijst, saffraan, ui en zout

Keuken:
Pakistaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Callaloo

Ingrediënten:
gepekeld varkensvlees, kippenbouillon, knoflook, krab, okra, peper, pickapeper hot sauce, spinazie, tabasco, taroblad, tijm, ui en zout

Keuken:
Caraibisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Aioli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

La Chaudrée - Chaudrée soep

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouquet garni, kabeljauw, knoflook, kruidnagel, paling, peper, peperkorrels, poon, schol, tong, ui, wijting, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 432 recepten in dit boek