Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Elseviers culinaire atlas

Een boek van Jane Grigson

We hebben 432 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Elseviers culinaire atlas, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een overzicht van de keukens van de wereld met stevige accenten voor de Italiaanse, Franse, Chinese en Amerikaanse keuken en een uitgebreide inleiding over wereldkeukens en ingrediënten. Bij het verschijnen van deze luxe uitgaven in 1975 was het een uniek kijkje in een toen nog grotendeels onbekende en exotische wereld. Vanzelfsprekend is dit boek na 45 jaar verouderd maar het is boeiend om te zien hoe dat ook in receptuur tot uitdrukking komt. Onbeschaamd gebruik van harde verzadigde vetten en afmaken van sauzen e.d. met ruim koffieroom zijn een paar voorbeelden van culinaire praktijken die nu niet meer kunnen. Toch hebben dit soort boeken, met de inleiding door de onvolprezen Wina Born, veel bijgedragen aan de belangstelling voor goede voeding en goed koken en aan het over de grenzen van onze polders durven kijken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Elseviers culinaire atlas

Een greep uit de 432 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsiang yiu kuo lung hsia - Kantonese kreeft

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, groene lenteui, kippenbouillon, knoflook, kreeft, maïzena, peper, sojasaus, suiker, ui, varkensfricandeau, ve-tsin, zonnebloemolie, zout en gefermenteerde zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Börek

Ingrediënten:
ei, eidooier, feta, kaas, nootmuskaat, peper, peterselie, strudeldeeg en yufka deeg

Keuken:
Turks
Soort:
mezze
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Suan-la t'ang - Rundvleessoep

Ingrediënten:
bamboespruiten, biefstuk, chinese chilisaus, ei, garnaal, gedroogde chinese paddestoelen, lente-ui, maïzena, peper, rosbief, runderbouillon, sesamolie, sojasaus, tahoe en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pavlova

Ingrediënten:
aardbeien, ananas, azijn, banaan, eiwit, kiwi, maïzena, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Australisch / Nieuw-Zeelands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bista en rollo - Cubaanse rollade

Ingrediënten:
boter, citroensap, gekookte ham, groene paprika, knoflook, laurier, limoensap, majoraan, oregano, peper, rode paprika, rode wijn, rundervang, suiker, tomaat, ui, wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Cubaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Black bean soup - Zwarte bonensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine bonen, citroen, ei, hamschijf, knoflook, kruidnagel, laurier, madeira, peper, peperkorrels, prei, soepbeenderen, ui, zout en zwarte bonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bogrács gulyás - Goulashsoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, ei, karwijzaad, knoflook, paprikapoeder, rode paprika, runderlappen, scherp paprikapoeder, spekvet, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 432 recepten in dit boek