Vietnamees

Zoek naar Vietnamees in jouw eigen kookboeken

Vietnamees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

De beste bun cha

Ingrediënten:
basilicum, hoisinsaus, ijsbergsla, jumbo garnalen, komkommer, lente-ui, limoen, mihoen, munt, pinda's, rietsuiker, rijstvermicelli, rode spaanse peper, taugé, ui, varkensbuik, vissaus, witte kool, wittewijnazijn en wortel

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Pho he, da's lekker

Ingrediënten:
arachideolie, chilisaus, citroengras, gember, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, lente-ui, limoen, munt, omloop, rietsuiker, rijstnoedels, rode spaanse peper, runderbotten, sesamolie, sojasaus, steranijs, taugé, ui, vissaus en wittewijnazijn

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
avocado, ezelsorensla, komkommer, koriander, little gem, munt, peterselie, pinda-sojasaus, rijstmie, rijstvellen, thaise basilicum en waterkers

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Lunch uit De Smaakbijbel:

Bánh mi

Ingrediënten:
komkommer, koriander, olie, rijstwijnazijn, sojasaus, stokbrood, suiker, varkenspaté, varkensvlees, vissaus, wortel en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / pickles
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken vietnamese kip in slablad

Ingrediënten:
bosui, gemberwortel, ijsbergsla, japanse sojasaus, kipfilet, knoflook, koekkruiden, olie, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, verse koriander, vijfkruidenpoeder, vissaus en vloeibare honing

Keuken:
Vietnamees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde winterpompoen in karamelsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipepervlokken, jalapeñopeper, knoflook, rode ui, sherryazijn, suiker, thaise chilipeper, winterpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht uit Sous-vide thuis:

Verse Vietnamese loempia's met garnalen met dipsaus

Ingrediënten:
garnalen, koriander, limoenrasp, munt, perzische komkommer, rijstvellen, rijstvermicelli, slabladen, srirachasaus, thaise basilicum en vissaus

Keuken:
Vietnamees
Soort:
sous-vide
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Zachte rijstrollen met Vietnamese dipsaus

Ingrediënten:
avocado, bosui, gamba's, kip, komkommer, koriander, krab, kropsla, mango, munt, rijstvermicelli, tonijn, vietnamese dipsaus, vietnamese rijstvellen en wortel

Keuken:
Vietnamees
Soort:
gevogelte / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Recept uit A little bite of Beddington:

Vietnamese dipsaus

Ingrediënten:
djeroek poeroet, nam pla, palmsuiker, pindasaus, rode chilipeper en sojasaus

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Lunch uit Het complete keto-dieet kookboek:

Vietnamese 'noedel'-salade

Ingrediënten:
bavette (vlees), courgette, gember, gezouten pinda's, keto, kokosolie, koriander, limoensap, rode chilipeper, sesamolie, sojasaus, tamari, verse muntblaadjes, vissaus en witte rammenas

Keuken:
Vietnamees
Soort:
salade
Een recept uit  - Vol Smaak

Lunch uit Vol Smaak:

Bánh mi met pittige sesamgehaktballetjes

Ingrediënten:
arachideolie, gember, half-om-halfgehakt, koriander, limoen, mayonaise, munt, pistolets, sesamzaad, srirachasaus, vloeibare honing en winterpeen

Keuken:
Vietnamees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Gemarineerde kip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kippendij, knoflook, peper, suiker, vissaus en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte groenten, Vietnamese stijl

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, druivenpitolie, gedroogde chilipeper, knoflook, maïsolie, sojasaus, sugar snaps, ui, vegetarische vissaus, wortel en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Lunch / lunchgerecht uit Het spirelli kookboek:

Vietnamese baguettes met gemarineerde kip en gemarineerde groente

Ingrediënten:
groente, kip, koriander, mayonaise, sojasaus en stokbrood

Keuken:
Vietnamees
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

10 fantastische vullingen voor vietnamese loempia's

Ingrediënten:
basilicum, gerookte tofu, kleefrijst, komkommer, koriander, lente ui, limoen, mango, munt, papaja, rettich, rijstpapier, rijstvermicelli, sla, sperziebonen, spinazie, thaise basilicum, tofu en wortel

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
basilicum, koriander, lente ui, limoen, munt, rijstpapier, rijstvermicelli, sla, thaise basilicum en wortel

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Vietnamese karamelkip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kippendijfilet, knoflook, koolzaadolie, lichtbruine suiker, limoensap, rijstazijn, rode thaise chilipeper, sjalot, thaise basilicum en vissaus

Keuken:
Vietnamees
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofuvellen in stoofpot

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroengras, donkere sesamolie, druivenpitolie, gedroogde rijst-stro-paddenstoel, gedroogde shiitake, gember, geperste tofuvellen, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, maïskorrels, maïsolie, munt, serrano chilipeper, taugé, thaise chilipeper, tomaat, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Vietnamese barbecuekruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, chinees vijfkruidenpoeder, donkere basterdsuiker en gemberpoeder

Keuken:
Vietnamees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / barbecue/grill
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Vietnamese kalkoen à la minute

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, gember, kalkoenfilet, knoflook, limoensap, sesamolie en sojasaus

Keuken:
Vietnamees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Mihoen

Ingrediënten:
bosui, mihoen, sojasaus en vissoep

Keuken:
Vietnamees
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Pinda-sojasaus bij Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
citroenblad, gember, knoflook, rauwe pindas, rode peper, sojasaus, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner uit De Smaakbijbel:

Gemarineerde vis met dille

Ingrediënten:
chilipeper, dille, kurkuma, laos gember, lente-ui, nuoc mam cham, pinda's, rijstvermicelli, rijstwijnazijn, suiker, tilapia, vissaus, water, zeebaars en zonnevis

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vis
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Thug kitchen feestvoer:

Loempia's uit de oven

Ingrediënten:
bakspray, bleekselderij, champignon, chilisaus, chinese kool, glasnoedels, knoflook, lente-ui, loempiavellen, neutrale olie, rijstazijn, sesamolie, shiitake, sojasaus, tamari, wortel en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan / hartige hapjes / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Valse pho

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, broccoli, chinese kool, druivenpitolie, edamameboontjes, gemalen anijszaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gember, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, munt, nootmuskaat, paksoi, raap, rijstvermicelli, roerei, sareptamosterd, sojasaus, sperziebonen, stevige tofu, taugé, thaise basilicum, tofu, tofuvellen, wortel, zijdetofu, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Noedels met korianderblaadjes en pinda's

Ingrediënten:
arachideolie, chilivlokken, eiernoedels, geroosterde pindas, koriander, limoensap en vissaus

Keuken:
Vietnamees
Soort:
pasta/noodles