Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Keukenlab

Word een betere kok door te koken met kennis

Een boek van Eke Mariën en Jan Groenewold

We hebben 100 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Keukenlab, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

ALS JE BEGRIJPT WAT ER IN JE PANNEN GEBEURT, WORD JE VANZELF EEN BETERE KOK EN KRIJG JE MEER CONTROLE IN DE KEUKEN.

Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek. Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van het bakken van luchtige briochebroodjes en perfecte friet tot het vangen van aroma’s in sauzen en schuimen.
Mariën en Groenewold nemen 15 processen die aan de basis liggen van het koken (zoals Maillard-reacties, karamellisatie, verdamping, emulgeren, oxidatie, etc.) onder de loep. De theorie achter deze processen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en recepten uitgelegd. Je leert zo precies hoe je je eigen kookresultaten kunt perfectioneren.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Keukenlab

Een greep uit de 100 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Pompoensalsa met pompoenschuim

Ingrediënten:
daikonkers, hokkaidopompoen, limoenrasp, limoensap, mango, pompoenschuim, ponzu, rode peper, sjalot, tuinkers en vissaus

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Wafels

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, baksoda, belegen kaas, bloem, boter, ei, karnemelk, maïsmeel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Gazpacho, vegan

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, gerookt paprikapoeder, komijnzaad, groene paprika, groentebouillon, knoflook, komkommer, rode wijnazijn, tomatenpuree, trostomaten, ui en zeezout

Soort:
vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Pistachesoufflé

Ingrediënten:
boter, citroensap, eidooier, eiwit, maïzena, melk, pistaches, suiker, vanillestokje en wijnsteenzuur

Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Bietensoep

Ingrediënten:
citroensap, elstar, groentebouillon, rode ui, venkelzaad en water

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Pho bo

Ingrediënten:
bosui, bruine suiker, gember, kaneelstokje, knoflook, limoensap, munt, noodles, peperkorrels, pimentbolletjes, runderstoofvlees, steranijs, ui, vissaus en water

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Stamppot boerenkool

Ingrediënten:
augurk, boerenkool, boter, kruimige aardappel, nootmuskaat, piccalilly, rookworst, spekblokjes, volle melk en zilveruitjes

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Flan van uiensoep

Ingrediënten:
agavesiroop, baksoda, boter, ei, gelatine, gevogeltebouillon, tijm, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / pudding
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Pompoenschuim

Ingrediënten:
agar-agar, gember, hokkaidopompoen, kalfsfond, limoensap, ponzu, sojasaus, xanthaangom, yuzusap en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Magnetronkip

Ingrediënten:
citroenschil, gerookt paprikapoeder, kip, knoflook, mild paprikapoeder, olie en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Szechuanbonbons

Ingrediënten:
aardbeien, knettersuiker, sechuan buttons en witte chocolade

Soort:
vegan / bonbons
Toon alle 100 recepten in dit boek