groenten en aardappels

Zoek naar groenten en aardappels in jouw eigen kookboeken

Groenten En Aardappels koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelkugel - Aardappelpastei

Ingrediënten:
aardappel, ei, kippenvet, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelkugel met kaas

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, kaas, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Sauerkraut - Zuurkool

Ingrediënten:
appel, jeneverbessen, karwijzaad, laurier, water, witte kool en zout

Keuken:
Frans / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Stevige aardappelkugel

Ingrediënten:
aardappel, aardappelmeel, ei, kippenvet, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelkugel met kool

Ingrediënten:
aardappel, ei, kippenvet, kool, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Aardappelen

Ingrediënten:
bamberger hörnchen, boter, karwijzaad, la ratte aardappel en witbroodblokjes

Keuken:
Duits
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Puree van zoete aardappel

Ingrediënten:
boter, knolselderij, nootmuskaat, olie, peper, room, sjalot en zoete aardappel

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Snack of tussendoortje uit Dit is geen kookboek:

Tortilla

Ingrediënten:
aardappel, eieren, koriander, manchego en olijfolie

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gratin Savoyard

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, gruyère, knoflook, melk, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gratin aux cèpes - Gratin met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, gruyère, knoflook, peper, peterselie, room, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Patatas revolconas con sus torreznos - Aardappel bestoven met paprikapoeder en spekjes

Ingrediënten:
bloemige aardappel, doorregen spek, iberico varkenswang, knoflook, laurier, olijfolie, pancetta, pimenton de la vera dulce, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Potato Puree

Ingrediënten:
aardappelsap, aardappelvlokken, geklaarde boter, aardappel, grove mosterd, reuzel en ultra-sperce®

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Pommes Pont-Neuf

Ingrediënten:
frituurvet, russet aardappel, suiker, water, zout en zuiveringszout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Pommes Souffées

Ingrediënten:
frituurvet en russet aardappel

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Bijgerecht uit De man die alles at:

Optimale friet van Arabian en Passard

Ingrediënten:
arachideolie, bloemige aardappel en rundervet

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Aardappelsouffle met gerookte paling

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, citroensap, ei, gerookte paling, melk, peper, sjalot, vis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Gedämpfte neue Kartoffeln mit Oreganoblüten - Gestoomde nieuwe aardappelen met oreganobloemen

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Llapingachos - Aardappelkoek

Ingrediënten:
aardappel, boter, kaas, olie, peper, spekvet, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter en melk

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Fadge (N-Ierse aardappelkoekjes)

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter en spekvet

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Gratin Dauphinois mère Brazier

Ingrediënten:
aardappel, boter, double cream, knoflook en melk

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Papas chorreadas - Aardappel met kaassaus

Ingrediënten:
aardappel, boter, kaas, peper, slagroom, spekvet, tomaat, ui en zout

Keuken:
Colombiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Witte kool met zure room

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ei, karwijzaad, peper, plantaardige olie, suiker, witte kool, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Galette de pommes de terre aux tomates - Gebakken aardappelen met tomaat en kruiden

Ingrediënten:
aardappelschijfjes, tuinkruiden, gezouten spek, herbes de provence, knoflook, mager gerookt spek, olie, olijfolie, peper, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardappels uit Sarlat - pommes sarladaises

Ingrediënten:
ganzenvet, knoflook, peper, snijpeterselie, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Aardappelstamppot met rauwe rucola

Ingrediënten:
aardappel, rucola en varken

Soort:
aardappelgerecht