Afrikaans

Zoek naar Afrikaans in jouw eigen kookboeken

Afrikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Recept uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Vanille-schaaldierenvinaigrette

Ingrediënten:
knoflook, langoustinekarkassen, laurierblad, olijfolie, preien, tomatenpuree, vanillestokje, witte wijnazijn, wortels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Bunny Chow

Ingrediënten:
aardappelen, kikkererwten, tomaat in blik, currypoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, kaneel, ui, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Gatsby

Ingrediënten:
friet, boter, kropsla, mortadella, piripirisaus en wittewijnazijn

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Wortelsalade met komijn

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, olijfolie, sinaasappelsap, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Weelderige rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, bittersinaasappelschil, boter, citroensap, cranberry's, fijne kristalsuiker, gedroogde abrikozen, gedroogde zure kersen, krenten, olijfolie, oranjebloesemwater, pijnboompitten, pistachenoten, poedersuiker, rozenblaadjes, rozijnen, saffraandraadjes, sultanarozijnen, water, zeezout en zuurbessen

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gemüsechips mit Ras el-Hanout / Groentechips met Ras el-Hanout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Grillen

Diner / hoofdgerecht uit Grillen:

Avocados vom Grill mit Couscous - Gegrilde avocado met couscous

Ingrediënten:
avocado, couscous, dadels, gladde peterselie, honing, kerriepoeder, koolzaadolie, limoensap, munt, rode kerstomaten, sojasaus, uiezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
barbecue/grill / vegan
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Mals Noord-Afrikaans lamsvlees met fruitige couscous

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroen, citroensap, couscous, gemberpoeder, hamschijf, harissa, knoflook, komijn, koriander, lamsvleesbouillon, munt, olijfolie, sultanarozijnen en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / lamsvlees / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met pistachenoten

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, kardemompoeder, pistachenoten, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / couscous
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Bohnen mit Datteln / Bonen met dadels (60 min op 58° C)

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, citroen, dadels, grove dijonmosterd, honing, olijfolie, peper, sjalot, sperziebonen en witte wijnazijn

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Pitabroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, instantgist, olijfolie, suiker en zeezout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Noord-afrikaanse couscoussoep

Ingrediënten:
bleekselderij, gemalen komijnzaad, groentebouillon, olijfolie, rode ui, roerei, selderijblad, tomatenpuree, venkel, venkelgroen, volkorencouscous, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Bessenkwarktaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bosbessen, boter, citroenschil, ei, maïsmeel, roomkaas, vanille-extract en volkorenbiscuit

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Simpele teff, in polentastijl

Ingrediënten:
boter, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en teff

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gekarameliseerde appeltaart

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, melk, room en vanille-extract

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Melktaart

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, kaneelpoeder, maïsmeel, melk, suiker en vanille-extract

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Sue's harde beschuitjes

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, melk, rode wijnazijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Couscoussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, zongedroogde tomatenolie en zongedroogde tomaten op olie

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegan / couscous
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Ghanese pindastoof

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, kip, kippenbouillon, koriander, laurier, laurierblad, madame jeanette peper, okra, olijfolie, paprikapoeder, peper, pindakaas, rietsuiker, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Bobotie

Ingrediënten:
abrikozenjam, brandewijn, ei, fijne kristalsuiker, kerriepoeder, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, passata, slagroom, sultana's, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kamut-brood

Ingrediënten:
aardappel, basterdsuiker, bier, broodmeel, gist, kamut-meel, maïsolie, spelt en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Doradenröllchen mit Blumenkohl-Couscous-Salat - Goudbaarsrolletjes met bloemkool-couscoussalade

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Gevulde pitabroodjes

Ingrediënten:
blauwe kaas, bloem, boter, dille, ei, feta, instantgist, olijfolie, pitabroodje, sesamzaad, suiker, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Harissa - Paprikasaus

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, rode paprika, pikante paprikapoeder en tomaat

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus