Recept uit De smaak van mijn herinnering:
De smaak van mijn herinnering
een boek vol familierecepten
Een boek van Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis
We hebben 163 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De smaak van mijn herinnering, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Tessa Kiros heeft een Finse moeder en een Grieks-Cypriotische vader en is in Londen geboren. Het gezin verhuisde naar Zuid-Afrika toen ze vier jaar was en op achttienjarige leeftijd ging Tessa reizen. Ze leerde alles wat ze te weten kon komen over culturen en tradities over de hele wereld en andere leef- en eetgewoonten. Tessa heeft in The Groucho Club in Londen gekookt en in Sydney, Athene en Mexico. Tijdens een reis door Italië ontmoette ze haar echtgenoot, en nu woont ze in Toscane. Haar succesvolle eerste boek Twaalf (eveneens verschenen bij Uitgeverij Terra) is een ode aan de prachtige gerechten uit die streek. De smaak van mijn herinnering is Tessa’s tweede boek. ‘Gravad lax, aardbeientaart, de speciale gebakken aardappelen van mijn grootvader, rijstpudding, stroganov, de geur van rozenblaadjes en jasmijn in de warme zomeravond… Deze herinneringen aan een leven in vele landen en aan een familie die dol is op vele keukens, draag ik altijd met me mee. De in dit boek verzamelde recepten, die ik gekregen heb van vele vrienden en familieleden, heb ik altijd van het ene land naar het andere meegenomen. Het zijn mijn lievelingsrecepten.’
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De smaak van mijn herinnering
Een greep uit de 163 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Haringen gemarineerd in azijn met dille & allspice
- Ingrediënten:
- allspice-bessen, dille, laurierblad, lichtgerookte zoute haringen, peperkorrels, rode wijnazijn, suiker, ui, wilde venkel en wortel
- Keuken:
- Fins
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:
Pesto met pistachenootjes & rucola
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pistachenoten en rucola
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Sipi's aarbeientaart
- Ingrediënten:
- aardbei, bakpoeder, boter, cakemeel, citroensap, ei, melk, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel
- Keuken:
- Fins
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Zomerpudding
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, bessen, mascarpone, poedersuiker, slagroom, vanille-extract en witbrood
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Cannellinibonenpuree
- Ingrediënten:
- bleekselderij, cannellinibonen, knoflook, olijfolie, rozemarijn, salie, ui en wortel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Kourapiedes
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, cakemeel, cognac, eierdooier, poedersuiker en vanille-extract
- Keuken:
- Grieks
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Gekarameliseerde appeltaart
- Ingrediënten:
- appel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, melk, room en vanille-extract
- Keuken:
- Zuid afrikaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Kippenvleugels met dressing van blauwe kaas
- Ingrediënten:
- appelciderazijn, blauwe kaas, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kippenvleugels, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tabasco, witte wijnazijn en yoghurt
- Keuken:
- Zuid afrikaans
- Soort:
- gevogelte
Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Corinne's lamsbout met lente-uitjes, gember & koriander
- Ingrediënten:
- chilipepers in olie, gemalen allspice, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, koriander, lamsbout, lente ui, limoensap, milde paprikapoeder, olijfolie, yoghurt, zout en zwarte peper
- Soort:
- vlees
Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Kalfslendestuk met mosterd, pancetta & kool
- Ingrediënten:
- chinese kool, kalfslende, milde mosterd, niervet, olijfolie, pancetta, savooiekool en witte wijn
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vlees
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Melktaart
- Ingrediënten:
- bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, kaneelpoeder, maïsmeel, melk, suiker en vanille-extract
- Keuken:
- Zuid afrikaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Linguini met asperges & garnalen
- Ingrediënten:
- asperge, boter, cognac, garnalen, knoflook, linguine, majoraan, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm, ui en witte wijn
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Mastiek-ijs
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, chios-mastiek, melk en schenkroom
- Keuken:
- Cypriotisch
- Soort:
- zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Perenkaramelijs
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, boter, melk, peren, room en vanille-extract
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Geroosterde spareribs
- Ingrediënten:
- appelciderazijn, boter, bruine basterdsuiker, citroensap, honing, spareribs, tomatenketchup, ui en worcestershiresaus
- Keuken:
- Zuid afrikaans
- Soort:
- vlees
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:
Spanakopita
- Ingrediënten:
- boter, ei, feta, filodeeg, nootmuskaat, parmezaanse kaas en wilde spinazie
- Keuken:
- Cypriotisch
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Triglie al pomodoro (Rode poon met tomaten)
- Ingrediënten:
- bloem, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peterselie, rode poonfilet en tomaat in blik
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:
Groene olijven met korianderzaadjes
- Ingrediënten:
- citroen, groene olijven, knoflook, korianderzaad en olijfolie
- Keuken:
- Cypriotisch
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Kip met koriander & spinazierijst
- Ingrediënten:
- cayennepeper, chilipepers in olie, doperwten, gebroken rijst, gemalen komijn, griekse yoghurt, kip, knoflook, olijfolie, paprika, spinazie en wortel
- Keuken:
- Peruaans
- Soort:
- gevogelte