Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Citrussalsa

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, gele paprika, grapefruit, groene paprika, jalapeños, koriander, limoensap, peper, rode paprika, rode ui, sinaasappel, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Brasem met tomaten-kaaskorstje

Ingrediënten:
boter, brasemfilet, broodkruimels, cheddar, citroensap, komijn, koriander, peper, tabasco, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse tomatensalsa

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, knoflook, koriander, limoensap, peper, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Superpikante chili-knoflooksalsa

Ingrediënten:
habanero, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Varkensribbetjes met tomaat en ananas

Ingrediënten:
ananas, bliktomaten, bloem, courgette, komijnzaadjes, korianderzaadjes, olijfolie, spareribs, tomatenpuree en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Burrito's

Ingrediënten:
biefstuk, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, runderbouillon, tomatensalsa, tortilla's en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde zomerpompoen met saus

Ingrediënten:
cheddar, cotija, courgette, druivenpitolie, koriander, maïsolie, monterey jack kaas, pompoenpitten, queso fresco, nacho's, verse tomatillosaus, zomerpompoen, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / lunch / voorgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Glad: Zijdezachte maissoep

Ingrediënten:
boter, maiskolven, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde chiliquesadilla's

Ingrediënten:
bloemtortilla, chilipeper, cotija, crème fraîche, guacamole, jong belegen kaas, knoflook, koriander, maistortilla, neutrale olie, pintobonen, queso blanco, salsa en yoghurt

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Fajitas met gegrilde kip

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, citroensap, kipfilet, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, oregano, tabasco, trostomaat, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Quesadilla met kruidige pompoen

Ingrediënten:
cheddar, chilipeper, jalapeños en pompoenpuree

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentechili met kruidencouscous

Ingrediënten:
bleekselderij, cheddar, courgette, couscous, groene chilipeper, groene paprika, italiaanse kruiden, kidneybonen, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, oregano, peper, rode paprika, sjalot, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Pittige rundvlees-bonentaco's

Ingrediënten:
cheddar, chilipoeder, bonen, komijn, koriander, olijfolie, rundergehakt, sla, tacoschelpen, tomaten, tomatenpuree, ui en wortels

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Chili con carne Tex-mex

Ingrediënten:
bliktomaten, chilipoeder, knoflook, komijn, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, rode kidneybonen, rundvlees, tomatensap en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Lamsempanado's

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, ei, eidooier, kaneelpoeder, lamsgehakt, olijfolie, paprika, tomatenpuree, ui, water, wortel en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Salsa verde

Ingrediënten:
babyspinazie, bladpeterselie, groene spaanse peper, knoflook, olijfolie en tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Quesadilla's met zoete aardappels en salsa verde

Ingrediënten:
bloemtortilla, kaneel, komijnpoeder, mozzarella, olijfolie, rode spaanse peper en zoete aardappel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Avocado's met mango-grapefruitvulling

Ingrediënten:
avocado, basilicumbladeren, fleur de sel, huttenkase, limoen, mango, olijfolie en roze grapefruit

Keuken:
Mexicaans
Soort:
hartige hapjes / groente
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Tofoemayonaise

Ingrediënten:
limoen, mirin, misopasta, sesamolie, sojasaus en zijdetofu

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Empanada's met maïs-aspergevulling

Ingrediënten:
aardappel, citroen, crème fraîche, frituurolie, groene asperge, maïskorrels, maïsmeel, olijfolie, oregano, ui en witte asperge

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / buffet / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Fruitsalade in watermeloen met kaneeltortilla's

Ingrediënten:
aalbes, amandelschaafsel, banaan, bramen, honingmeloen, kaapse goudbessen, kaapse kruisbes (physalis), kaneel, kiwi, munt, suiker en watermeloen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / fruit
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Pico de gallo

Ingrediënten:
knoflook, korianderblaadjes, limoen, spaanse peper, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, gerookte chilipoeder, knoflook, koriander, limoen, spaanse peper en tomaat

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tortillas

Ingrediënten:
maïsmeel, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch