Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tavuklu makarna - Kip met macaroni

Ingrediënten:
kip, knoflook, macaroni, olijfolie, oregano, oude geraspte kaas, peper, peterselie, tomaten, ui, wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Pirasa pastati - Preitaart

Ingrediënten:
dille, ei, feta, gerstbloem, melk, olie en prei

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Islim tavuk - Gestoofde kip

Ingrediënten:
kip, olijfolie, tomaten, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Balik çorbasi - Vissoep

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, laurier, peterselie, saffraan, schelvisfilet, visbouillon en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Morito:

Gözleme met prei en feta

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, deeg, bloem, boter, chilipoeder, chilivlokken, deeg, feta, gemalen komijn, olijfolie, oregano, prei en verse munt

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / quiche / vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Pide ekmeği of ramazan pidesi

Ingrediënten:
droge gist, bloem, kristalsuiker, water, maïsmeel, melk, nigellazaad, olijfolie, polenta, sesamzaad en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Frambozensemifreddo

Ingrediënten:
ei, frambozen, slagroom, suiker en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Güllaç - Ramadanbaklava met rijstpapier

Ingrediënten:
eetbaar rijstpapier, granaatappelpitjes, hazelnoten, melk, pistachenoten, rozenwater en suiker

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Kahveli supangle - Zuppa Turca met chocoladecustard

Ingrediënten:
chocoladecustard, geroosterde koffiebonen, kahlua, kokosschaafsel, lange vingers, mastieklikeur, pistachenoten, suiker en turkse koffie

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Dondurmali helva - Griesmeelhelva met frambozensemifreddo

Ingrediënten:
boter, fijn griesmeel, melk, pijnboompitten, semifreddo en suiker

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Freekenpilav met lamsvlees, groene groenten, kikkererwten en zoete specerijen

Ingrediënten:
andijvie, bladpeterselie, bliktomaten, citroensap, citroenschil, freekeh, gemalen komijn, granaatappelsiroop, groene chilipepers, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, rode ui, scherp paprikapoeder en tijm

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Kleipotkip met dadels, sucuk en bulgur

Ingrediënten:
boter, bulgur, gemalen komijn, groene chilipepers, groene puntpaprika, kaneel, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, ontpitte medjoul dadels, piepkuiken, rode puntpaprika’s, sherry, steranijs, sucuk pittig turks worstje, tijmchips en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Kip met een korstje van pistachenoten, sumak en sesanzaad

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, kipfilet, olijfolie, parmezaanse kaas, pistachenoten, sesamzaad, sumak, tarwebloem en vers broodkruim

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Brunch / lunch uit Karsu's Kitchen:

Ei met spinazie - Ispanakli Yumurta

Ingrediënten:
ei, olijfolie, rode paprika, rode peper, spinazie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Turquoise:

Garnalen en haloumi in een kleipot

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroenschil, haloumi, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, olijfolie, pekmez, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode ui, saffraandraadjes, tijgertomaten en trostomaten

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / nagerecht uit Turquoise:

Geroosterde amandelmousse

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gelatine, amandel, kaneelstokje, kristalsuiker, melk en slagroom

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Granaatappel-wodkasorbet

Ingrediënten:
granaatappelsap, kristalsuiker, limoensap, vloeibare glucose, water en wodka

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / nagerecht uit Turquoise:

Dikke vijgenroom

Ingrediënten:
eidooier, gedroogde vijgen, kaneelstokje, kristalwater, sherry pedro ximenez, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Vissoep met venkel en raki

Ingrediënten:
bladpeterselie, garnalen, kikkererwten, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, pijlinktvis, prei, raki, rode chilipepers, rode mul, specerijenmix voor zeevruchten, tomaten, ui en venkel

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Gouden avgolemono met garnalen , groenlof en rijst

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, eidooier, garnalen, gedroogde munt, groenlof, kortkorrelige rijst, krabbouillon en mild paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kısır

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, chilivlokken, citroen, granaatappelmelasse, lente-ui, munt, olijfolie, pul biber, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / lunchgerecht uit Turquoise:

Gebakken vissandwich

Ingrediënten:
bindsla, citroen, citroensap, ingemaakte groene pepers, mayonaise, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode ui, stokbrood, trostomaten en witvisfilet

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Künefe

Ingrediënten:
clotted cream, crème fraîche, boter, griekse yoghurt, ijs, kristalsuiker en ricotta

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Bülbül yuvası

Ingrediënten:
clotted cream, suiker, boter, ijs, kristalsuiker, pistaches, citroensap en walnoten

Keuken:
Turks