Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Imam bayildi: aubergines met een vulling van gebakken uien, tomaten, chilipeper en peterselie

Ingrediënten:
aleppo-peper, aubergine, citroen, extra vierge olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, peterselie, rode chilipeper, tomaat in blik, tomatensap, turkse rodepaprikapasta en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Gegrilde kwartels met een marinade van yoghurt, knoflook, chilipeper en zahtar

Ingrediënten:
aleppo-peper, citroen, extra vierge olijfolie, groene paprika, knoflook, komkommer, kwartel, munt, olijfolie, peterselie, plat brood, rode wijnazijn, tomaat, tomatenpuree, ui, volle yoghurt, zahtar en zeezoutvlokken

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Snack of tussendoortje uit Mediterrane Odyssee:

Lahmacun: plat brood met pittig lamsgehakt

Ingrediënten:
aleppo-peper, groene paprika, knoflook, mager lamsgehakt, peterselie, rode paprika en ui

Keuken:
Turks
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Turks lamsvlees met rijst

Ingrediënten:
cashewnoten, gedroogde abrikoos, knoflook, lamsbout, pitabroodje, tzatziki, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Recept uit Sous-vide thuis:

Couscoussalade

Ingrediënten:
amandelen, bladselderij, citroensap, couscous, krenten, olijfolie, sinaasappel, venkel en venkelloof

Keuken:
Turks
Soort:
salade / sous-vide
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Recept uit Sous-vide thuis:

Za'atar

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen koriander, lichtbruine suiker, oregano, sesamzaad en sumak

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / sous-vide
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Tarte tatin met kaki - Hurma tarte tatin

Ingrediënten:
boter, hazelnoten, kaki, kokosmelk, roomboterbladerdeeg, steranijs, suiker, vanilleijs en vanillestokje

Keuken:
Turks
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Turkse aubergines

Ingrediënten:
aubergine, azijn, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, schapenkaas, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Turkse gehakte salade

Ingrediënten:
boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kerstomaat, kirmizi biber, knoflook, komkommer, melk, platbrood, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Bijgerecht uit Turks kookboek:

Nuray'in pilavi - Rijst van Nuray

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, geelwortel, knoflook, koriander, rijst, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Kadin budu köftesi - Vrouwendijen

Ingrediënten:
bloem, ei, rijst, lamsgehakt, olijfolie, ui, zachte witte kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Kuzu etli bamya - Lamsvleespakketjes met okra

Ingrediënten:
lamsbout, olijfolie, tijm, tomaat uit blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Bursa caciği - Yoghurtgerecht uit Bursa

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, turkse yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Börek - Gevuld Turks deeggerecht

Ingrediënten:
amandelen, diepvriesspinazie, feta, filodeeg, knoflook, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Pittige lamssoep met citroenschil en rijst

Ingrediënten:
citroenschil, gemalen komijn, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, kortkorrelige rijst, lamsstoofvlees, laurierblad, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode chilipeper, rode puntpaprika, tijm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Kiymali taze fasulye - Sperzieboontjes met gehakt

Ingrediënten:
lamsgehakt, munt, olijfolie, sperziebonen, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Biberli dolma - Gevulde paprika's met rijst

Ingrediënten:
ei, groene paprika, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rijst, suiker, tartaar, tomatenpuree uit blik, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Domates dolmasi - Gevulde tomaten

Ingrediënten:
aardappelen, gehakt, olie, rijst, ui, vleestomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Izmir köfte - Gehaktballen uit Izmir

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, groene paprika, knoflook, komijn, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, suiker, tomaten uit blik, ui, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rundvlees / lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Soğanli tavuk - Kiphachee

Ingrediënten:
boter, kip, knoflook, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Dumanli patates soğanli hurma - Turkse stoofpot met uitjes en dadels

Ingrediënten:
banaan, dadels, gele paprika, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagelpoeder, lamspoulet, olijfolie, peterselie, rode paprika, runderpoulet, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Ekşili balik

Ingrediënten:
citroen, gemengde inmaakkruiden, honing, laurier, snoekfilet, ui, water, witte azijn, witvisfilet en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Gemengde inmaakkruiden

Ingrediënten:
dillezaad, korianderzaad, kruidnagels, mosterdzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Keşkek - Traditioneel kipgerecht

Ingrediënten:
boter, gebroken tarwe, kip, paprikapoeder, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte