Najat Kaanache - NAJAT

NAJAT

80 kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko

Een boek van Najat Kaanache

We hebben 164 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals NAJAT, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De pure en magische Marokkaanse keuken van topchef Najat Kaanache. ‘Najat is een van de beste chefs van Marokko en weet werkelijk alles over de Marokkaanse keuken.’ Gordon Ramsay

  • Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit NAJAT

Een greep uit de 164 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Nougatschuitjes met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, bloem, boter, corn syrup, crème fraîche, poedersuiker en sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Sinaasappelmousse

Ingrediënten:
maïzena, plantaardige room, rietsuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ingelegde tomaten met knoflook

Ingrediënten:
citroen, extra vierge-olijfolie, knoflook, romatomaten, rozemarijn en sinaasappel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment / conserven
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Sinaasappelroom

Ingrediënten:
plantaardige room en sinaasappelrasp

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Kokos-pompoensoep

Ingrediënten:
citroen, currypoeder, extra vierge olijfolie, flespompoen, gemalen fenegriek, groentebouillon, honing, kaneel, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, sinaasappel, sjalotten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees

Ingrediënten:
gemberpoeder, komijnzaad, korianderzaad, lamsfilet, lamsvet, olijfolie, peperkorrels, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees / conserven
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Puree van bieten en zwarte olijven

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, komijn, peper, rode bieten, zout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Groene gazpacho met vis

Ingrediënten:
amandelen, appelazijn, bosuien, extra vierge olijfolie, knoflook, komkommer, tomatenquenelles, vis voor gazpacho, witte druiven en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Traditionele bastilla

Ingrediënten:
amandeltopping, boter, eidooier, filodeeg, kaneel, kipvulling, olie, poedersuiker, roerei en warka

Keuken:
Marokkaans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gegrilde sardines

Ingrediënten:
bladpeterselie, chermoulakruidenmix, chilipeper, citroen, gemalen koriander, gember, harissa, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode puntpaprika, saffraandraadjes, sardines, tomaten en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Eend

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, eend, gedroogde lavendel, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder, grapefruit, honing, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Roze saus

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, frambozen, gele chilipeper, gemalen komijn, biet, zoete aardappel, sesamzaad, granaatappelsap, kersen, knoflook, kokosolie, peper, peperkorrels, rode chilipeper, roze chilipeper, vanillestokje, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten:
knoflook, kurkuma, olijfolie, rozemarijn, zoete aardappel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Roze aardbeienmeringue

Ingrediënten:
azijn, eiwit, gevriesdroogde aardbeien, limoensap, vanille-extract, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Wortelpuree met grapefruit

Ingrediënten:
chilipoeder, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, grapefruit, harissa, knoflook, koriander, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Bietenpuree

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, rode bieten en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Citroenen in zout

Ingrediënten:
citroenen, koosjer zout en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Habcha

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, fijn griesmeel, grof griesmeel, melk, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Toon alle 164 recepten in dit boek