amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Avocadomousse in tomatensaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, avocado, citroensap, guacamole-seasoning-mix, tomatensaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Amuse / diner uit De truffel:

Bruschetta met buffelmozzarella, groenten en Bayonneham

Ingrediënten:
bayonneham, boerenbrood, buffelmozzarella, cantharellen, fleur de sel, gekonfijte tomaten, italiaans brood, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper en zomertruffel

Keuken:
Frans / Italiaans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Mousse van komkommer

Ingrediënten:
gelatine, griekse yoghurt, komkommersap, limoensap, limoenzest, peper, room en zout

Keuken:
Grieks / Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Tomaat

Ingrediënten:
cacaoboter, crutomat, gelatine, knoflook, peper, tabasco, tomaat, tomatenpoeder, xantana en zout

Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Chibouste

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, gelatine, limoenrasp, limoensap, palatinose, ponzu en suiker

Keuken:
Frans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Gelei van bonen

Ingrediënten:
gelatine, inktvisinkt, kippenbouillon, knoflook, peper, zout en zwarte bonensaus

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Pâte de fruits

Ingrediënten:
amontillado sherry, citroenzuur, gelatine, glucose, palatinose, pectine, sherryazijn en suiker

Keuken:
Frans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Knolseldrijkrokant

Ingrediënten:
bleekselderijsap, frituurolie, gelatine, knolselderij, knolselderijsap, selderijzout en ui

Keuken:
Internationaal
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken gerookte zalm

Ingrediënten:
citroensap, gerookte zalm, mierikswortel, olijfolie, rode biet en tuinkers

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Minispiesjes met kalfsvlees en tonijnsaus

Ingrediënten:
kerstomaat, citroen, citroensap, kalfsschnitzel, mayonaise, olie, prei en tonijn uit blik

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Amuse / diner uit Modernist Cuisine [4]:

Prosciutto and Melon "Raw Egg"

Ingrediënten:
eigeel en eiwit

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Tomatenconfit met burrata

Ingrediënten:
bladerdeeg, burrata, cassonadesuiker, courgette, kerstomaat, knoflookpoeder, olijfolie, peper, pijnboompitjes, sesamzaad, tijm, xeresazijn en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Flan van ganzenlever met crème van boschampignons

Ingrediënten:
boschampignons, ei, ganzenleverpastei, peper, room, sjalot, truffelolie, truffelpuree en zout

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Chorizo a la sidra, chorizobol, droge cider

Ingrediënten:
chorizo, droge cider, kalkarm water, natriumalginaat en slagroom

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Roze lepel, lycheebp;;etjes op schapenkaascrème met frambozen en rozenwater

Ingrediënten:
algin, calciumzout, fijne tafelsuiker, frambozencoulis, lycheesap, ricotta van schapenmelk en rozenwater

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Shot ball

Ingrediënten:
algin, appelsap, calciumzout, karamelsiroop, water en wodka

Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Cuisses de caille fumées - Gerookte kwartelpootjes

Ingrediënten:
boter, frisee, kwartelfond, kwartelpootjes, peper, truffelvinaigrette en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Radijzen met tzatziki

Ingrediënten:
griekse yoghurt, knoflook, komkommer, limoen, peper, radijzen, verse munt en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Paté van kip

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, jeneverbes, kippendij, kippengehakt, kippenlever, laurier, peper, sjalot, tijm en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Croissant farci de canard, sauce truffe - Halfmaantje met eendenfarce en truffelsaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, bruine eendenfond, cantharellen, champignons, dragon, eendenpoten, eendenvet, ei, gistdeeg, kalfsglacé, knoflookolie, oesterzwammen, peper, peterselie, selderij, truffel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Oeuf de Caille aux épinard - Kwartelei met spinazie

Ingrediënten:
boter, frambozenazijn, kwarteleitjes, peper, slagroom, spinazie en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Saumon mariné au caviar - Gemarineerde zalm met kaviaar

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, crème fraîche, dille, kaviaar, koriander, sjalot en zalm

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Cuisses de faisan - Fazantenpootjes

Ingrediënten:
boter, fazantenfond, fazantenpootjes, peper en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Amuse / diner uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Brunnenkresse-Toast mit Auberginescheiben - Waterkerstoast met plakken aubergine

Keuken:
Duits / Internationaal
Soort:
brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch