amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Minispiesjes met kalfsvlees en tonijnsaus

Ingrediënten:
kerstomaat, citroen, citroensap, kalfsschnitzel, mayonaise, olie, prei en tonijn uit blik

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Avocadomousse in tomatensaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, avocado, citroensap, guacamole-seasoning-mix, tomatensaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken gerookte zalm

Ingrediënten:
citroensap, gerookte zalm, mierikswortel, olijfolie, rode biet en tuinkers

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Amuse / diner uit De truffel:

Bruschetta met buffelmozzarella, groenten en Bayonneham

Ingrediënten:
bayonneham, boerenbrood, buffelmozzarella, cantharellen, fleur de sel, gekonfijte tomaten, italiaans brood, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper en zomertruffel

Keuken:
Frans / Italiaans
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Tomatenconfit met burrata

Ingrediënten:
bladerdeeg, burrata, cassonadesuiker, courgette, kerstomaat, knoflookpoeder, olijfolie, peper, pijnboompitjes, sesamzaad, tijm, xeresazijn en zout

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Chorizo a la sidra, chorizobol, droge cider

Ingrediënten:
chorizo, droge cider, kalkarm water, natriumalginaat en slagroom

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Shot ball

Ingrediënten:
algin, appelsap, calciumzout, karamelsiroop, water en wodka

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Roze lepel, lycheebp;;etjes op schapenkaascrème met frambozen en rozenwater

Ingrediënten:
algin, calciumzout, fijne tafelsuiker, frambozencoulis, lycheesap, ricotta van schapenmelk en rozenwater

Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Cuisses de caille fumées - Gerookte kwartelpootjes

Ingrediënten:
boter, frisee, kwartelfond, kwartelpootjes, peper, truffelvinaigrette en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Haringbonbons

Ingrediënten:
granny smith, olijfolie, peper, rode biet, roggebrood, verse bieslook, zout en zoute haring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Kippenlevertjes met mangochutney

Ingrediënten:
bloem, boter, kippenlevertjes, mangochutney, peper, tuinkers en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Pannenkoekjes van gedroogde rauwe ham

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, bloem, boter, eieren, halfgedroogde tomaatjes, ham, melk, rode ui, zout en zure room

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Langoest moet pittige mayonaise

Ingrediënten:
cayennepeper, curryketchup, dragonazijn, ei, gevogeltebouillon, langoest, mosterd, olijfolie, peper, piccalilly, zonnebloemolie en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Kletskoppen met chocoladerand

Ingrediënten:
extra bittere chocolade en kletskoppen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Amuse / diner uit Lidya Winkels kookboek:

Een vlugge hors d'oeuvre

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, cream cheese, ketchup, komkommer, paprika, suiker, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Croissant farci de canard, sauce truffe - Halfmaantje met eendenfarce en truffelsaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, bruine eendenfond, cantharellen, champignons, dragon, eendenpoten, eendenvet, ei, gistdeeg, kalfsglacé, knoflookolie, oesterzwammen, peper, peterselie, selderij, truffel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Cuisses de faisan - Fazantenpootjes

Ingrediënten:
boter, fazantenfond, fazantenpootjes, peper en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Oeuf de Caille aux épinard - Kwartelei met spinazie

Ingrediënten:
boter, frambozenazijn, kwarteleitjes, peper, slagroom, spinazie en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Saumon mariné au caviar - Gemarineerde zalm met kaviaar

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, crème fraîche, dille, kaviaar, koriander, sjalot en zalm

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Amuse / diner uit NAJAT:

Warkawaaier

Ingrediënten:
bladpeterselie, forelkaviaar, guacamole, koriander, paarse maiskorrels, rode maiskorrels, warkavellen en zwarte olijvenpuree

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken meloen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, buffelmozzarella, meloen, munt, olijfolie en rauwe ham

Soort:
fruit / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken runderrookvlees

Ingrediënten:
augurk, citroensap, coleslaw, mosterd, olijfolie en runderrookvlees

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Octopus in inktvisinkttempura met rettich-julienne

Ingrediënten:
inktvisinkt, octopus, rettich, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, tempurameel en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Tartaar van tonijn en kabeljauw met rettich en rijstazijn

Ingrediënten:
kabeljauwfilet, kummelzaad, limoenzeste, rettich, rijstazijn, sojasaus, tonijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Je moet eerst inloggen of registreren, voordat je verder kunt gaan.