amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Amuse / diner uit Het spirelli kookboek:

Mangotagliatelle met gerookte eend

Ingrediënten:
ciderazijn, gerookte eendenborst, honing, mango, peper, walnootolie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / gevogelte
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Amuse / diner uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Tempura van witte en groene asperges met sweet-peppersaus

Ingrediënten:
eiwit, groene asperges, knoflook, limoensap, lombok, rode puntpaprika, sjalot, suiker, tempurameel, vijfkruidenpoeder, water en witte asperges

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Amuse / diner uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Tongfilets op de plancha

Ingrediënten:
olijfolie, serranoham, tongfilets, uien, witte peper en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Radijzen met tzatziki

Ingrediënten:
griekse yoghurt, knoflook, komkommer, limoen, peper, radijzen, verse munt en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Flan van ganzenlever met crème van boschampignons

Ingrediënten:
boschampignons, ei, ganzenleverpastei, peper, room, sjalot, truffelolie, truffelpuree en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Paté van kip

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, jeneverbes, kippendij, kippengehakt, kippenlever, laurier, peper, sjalot, tijm en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Cappucino van oranje paprika en amandelen

Ingrediënten:
amandelnoten, goudsbloem, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, laurier, melk, olijfolie, oranje paprika, peper, room, saffraandraadjes, tijm, tomaten uit blik, ui en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gemarineerde zalm met kaviaar van mosterdzaadjes

Ingrediënten:
azijn, chardonnayazijn, citroen, dille, eetbare bloemen, fruitpeper, jeneverbes, kervel, mosterdzaadjes, peper, peperbolletjes, rode ui, roze peper, sjalot, suiker, vis, water, zalmfilet, zout en zure room

Soort:
mosterd
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gerookt zalmhaasje met appelkerriemayonaise

Ingrediënten:
appelsap, druivenpitolie, eetbare bloemen, ei, eidooier, gerookt zalmhaasje, kerriepoeder, maanzaad, mosterd en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gegratineerde oesters met champagnesabayon

Ingrediënten:
champagne, eierdooier, oesters, peper en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Crème van foie gras met vijgencompote

Ingrediënten:
frambozenazijn, ganzenleverterrine, melk, peper, sherry, suiker, vijgen en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Toast geitenkaas

Ingrediënten:
honing, olijfolie, peper, salie, sjalot, toastjes, truffelpasta, verse geitenkaas en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Mousse van krab

Ingrediënten:
kerriepoeder, krabvlees, kroepoek, mascarpone, peper, preischeuten, room en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Romig avocadosoepje met king krab

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, gevogeltebouillon, karnemelk, kingkrab, limoensap, tabasco, venkel, verse munt en zout

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Witlofpuntje met een salade van kreeft, crème fraîche en gesnipperd zeewier

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, koriander, kreeftenstaart, mayonaise, witlof, zeewier en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Gevulde kleine eitjes met roerei, paling en kaviaar

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Mille-feuilles van rijstkoekjes met eendenborst en japanse preisalade

Ingrediënten:
boter, bruine rijst, eidooier, honing, olijfolie, rijstazijn, sansho-peper, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wit van prei

Keuken:
Japans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Tempuragroenten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ijsblokjes, ijswater, lente-ui, minimaiskolf, okra, prei, sojaolie, tarwebloem, tempura battermix en tempurasaus

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Crostini's met parmaham en gorgonzola dolce

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, buffelmozzarella, focaccia, kerstomaat, ketchup, knoflook en olijfolie

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Crostini's met parmaham en gorgonzola dolce

Ingrediënten:
ciabatta, gorgonzola dolce, knoflook, olijfolie, parmaham en zongedroogde tomaat

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Feestelijk gezond met kerriedip en heksenkaas

Ingrediënten:
citroensap, gember, griekse yoghurt, kerriepoeder, knoflook, madras currypasta, mayonaise, olijfolie, roomkaas, sjalot en worcestersaus

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Crèmeux van basilicum en handgepelde garnalen

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, limoenzeste, olijfolie en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Tartaar van tonijn met een gelei van sojasaus

Ingrediënten:
bieslook, bladgelatine, gevogeltefond, limoensap, olijfolie, peper, sesamzaad, sjalot, sojasaus, tonijn en zout

Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Amuse / diner uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gemüse à la Grecque - Griekse groente

Ingrediënten:
artisjokbodems, bloemkool, cayennepeper, champignons, citroensap, droge witte wijn, koriander, laurier, olijfolie, pareluitjes, peper, prei, rozemarijn, saffraan en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan