De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- bijna 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, crème fraîche, dille, kaviaar, koriander, sjalot en zalm
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: asperges en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, oesters, peper, peterselie, spinazie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: eiwit, olie, passievruchtensap, poedergelatine, poedersuiker en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: snoep / vegetarisch
Ingrediënten: cognac, ganzenlever, jus de truffes, koriander, madeira, nootmuskaat, peper, rode port, salade van rauwe selderij met creme fraichesaus, suiker, truffel, witte truffelolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / paté/terrine
Ingrediënten: bladselderij, eendenkarkassen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, tijm, ui en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, bruine eendenfond, cantharellen, champignons, dragon, eendenpoten, eendenvet, ei, gistdeeg, kalfsglacé, knoflookolie, oesterzwammen, peper, peterselie, selderij, truffel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: beurre blanc, boter, coquilles, groene bloemkool, olijfolie, pastadeeg, peper, truffel, truffelolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aceto balsamico, bloem, bonenkruid, boter, bresse duiven, gevogeltefond, kalfsglacé, melk, peper, room, salie, tuinbonen en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, crème de cassis, frambozenazijn, jonge rode bietjes, peper, rode wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: asperges, boter, citroensap, kervel, lamsoren, peper, vissaus, zalm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, bosaardbeien, bosaardbeienlikeur, boter, citroensap, crème fraîche, eidooier, mintblaadjes en poedersuiker
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: asperges, basilicum, frambozenvinaigrette, frisée, kaviaar, kervel, peper, zeebaars en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / vis
Ingrediënten: bakzout, court-bouillon, dragon, eendenlever, eikenbladsla, ganzenvet, gelatine, jus de truffes, kervel, kreeft, krulandijvie, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, prei, rode sla, sjalotten, tijm, troskerstomaat, truffelvinaigrette, wilde spinazie, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, boter, knoflook, laurier, noilly prat, peperkorrels, prei, tijm, ui, uiencompote, witte wijn, wortel, zoet-zure saus en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, dragon, dragonazijn, eidooier, gastrique, kalfsnier, peper, peterselie, uiencompote en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: fazantenkarkas, jeneverbessen, jus de truffes, kalfsglacé, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: bouillon
Ingrediënten: bospeen, boter, citroensap, courgette, groene asperges, kreeft, peper, spinazie, tongfilets, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / boter en olie
Ingrediënten: bloem, ei, olie en zout
Keuken: Internationaal / Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: boter, frisee, kwartelfond, kwartelpootjes, peper, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Toon alle 202 recepten in dit boek