De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, ganzenlever, peper, tarbotfilet, truffel, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: asperges, boter, crème fraîche, knoflook, knoflookolie, langoustines, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, rode mul, sjalot, tabasco, tijm, vleestomaten, waterkers en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: eidooier, grand marnier, rode grapefruit, room, sinaasappelrasp, suiker en vanille-ijs
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aalbessen, boter, citroensap, gemberwortel, peper, sauternes, zeekraal en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: boter, entrecote, franse sperzieboontjes, gegratineerde aardappelschijfjes, mosterdsaus, peper, pepersaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bloem, boter en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: cognac, ganzenlever, jus de truffes, koriander, madeira, nootmuskaat, peper, rode port, salade van rauwe selderij met creme fraichesaus, suiker, truffel, witte truffelolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / paté/terrine
Ingrediënten: boter, gevogeltefond, kalfsglacé, knoflook, laurier, peper, peperkorrels, sjalot, suiker, tijm, tournedos en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, duivenlevertjes, knoflook, melk, peper, poedersuiker, salie, sherry-azijn, vissaus, wilde zalm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees / vis
Ingrediënten: knoflookolie, kreeft, peper, sauternesaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aceto balsamico, bieslook, boter, ganzenlever, gevogeltefond, kalfsglacé, laurier, peper, peperkorrels, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gist, melk en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cantharellen, ganzenlever, kalfsglacé, knoflook, knoflookolie, laurier, olijfolie, pastadeeg, patrijzen, peper, peperkorrels, prei, tijm, ui, varkensnet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, gist, harde-broodjesmix, suiker en water
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: amandelspijs, champagne, danish kirschberg, dragonblad, eidooier, kaneelstokje, kersen, kirsch, mintblaadjes, minttopjes, rode port, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, tuiles, vanilleijs en vanillestokje
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / ijs
Ingrediënten: bladselderij, knoflook, laurier, peperkorrels, prei, soepkip, tijm, ui en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: boter, broodkruim, champignons, dragon, eidooier, kervel, kreeftensaus, olie, peper, peterselie, visfumet, zeebaars en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: mosterd / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bleekselderij, bospenen, bosuitjes, boter, bresse kippenpoten, courgette, gevogeltefond, honing, kalfsglacé, knoflook, laurier, meiknollen, peper, peterseliestelen, prei, rode wijn, tijm, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandeldeeg, eiwit, limoen, melkpoeder, poedersuiker en pure couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aceto balsamico, boter, eendenlever, kalfsglacé, kappertjes, knoflook, laurier, parelhoenders, peper, peperkorrels, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Toon alle 202 recepten in dit boek