Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aardappel, chorizo, kokkels, plantaardige olie, rode-poonfilet, sake, sojasaus, spitskool en visbouillon
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: augurk, bakpoeder, bosui, crème fraîche, eiwit, frituurolie, gember, kappertjes, koriander, maïzena, mosterdpoeder, olijfolie, shiso, sobanoedels, sojasaus, sperziebonen, tempurameel, wit sesamzaad, zeeduivelfilet, zeewier en zwart sesamzaad
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: andijvie, bloem, boter, eidooier, gember, kleefrijst, notenolie, oesters, panko, rode chilipeper, slagroom en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelen, amandelspijs, eidooier, fijne kristalsuiker, japanse pruimenwijn, melk, perzik, room, steranijs, vanillestokje en witte wijn
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, boter, selderijknol, slagroom, sojasaus, spliterwten, stokvis en ui
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: cherrytomaten, gari, jonge bladspinazie, kalfskarbonades, knoflook, mierikswortel, mirin, peultjes, saffraan, sesamolie, sojasaus, udonnoedels en zwarte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappel, mangochutney, olijfolie, sambal, sesamolie, shisokers, tofu, zeezout en zomerbietjes
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: augurk, blikje tonijn, boter, casinobrood, chinese bieslook, daikon, kervel, kippenbouillon, knoflookolie, mayonaise, ossenstaartvlees, prei, shii-take en ui
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, bloemige aardappelen, boter, ei, geklaarde boter, goma shio, kalfsfond, kalfszwezerik, kastanjes, spinazie, wit sesamzaad en witte wijn
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, gekonfijte ganzebout, gevogeltefond, jonge gemberwortel, panko, sesamolie, shii-take, sla, sojasaus en taugé
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, boter, granny smith, groene peperkorrels, honing, kippenbouillon, pastinaak, room, sojasaus en speklappen
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: bosui, daikonkers, komkommer, rijstazijn, rode chilipeper, runderschenkel, sesam-rijstkoekjes, sojasaus, steranijs, taugé, winterpeen en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardbeien, crème de cassis, dragon, frambozen, kokos, olie, tempurameel, vanille-ijs en vanillesuiker
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chinees vijfkruidenpoeder, citroenhoning, citroenmelisse, lychees, slagroom en volle yoghurt
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ananas, biscuittaartbodem, crème d' ananas, eidooier, gelatine, gesuikerde rode bonen, honing, kastanjepuree, munt, pure chocolade, slagroom, suiker en zoete rijstwijn
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bosui, bruinbrood, cornichons, crème fraîche, gemalen steranijs, groentebouillon, honing, opperdoezer-ronde, sesamolie, sherry, sjalot en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bospaddestoelen, bosworteltjes, boter, doperwten, eendenlever, franse sperzieboontjes, jus van eend, keukenzout, knoflook, kruiden, nieuwe aardappelen, peultjes, rozemarijn, sinaasappelschil, sjalot, sojasaus, tamme-eendenborsten, tijm en wasabi
Keuken: Japans
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: kokossorbet, malibu, mini-ananas, vanillestokje, vanillesuiker en zoete rode-bonenpasta
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: amsoi, bloem, boter, crème fraîche, gedroogde erwtjes met wasabikorst, gember, munt, olie, plantaardige olie, sojasaus, sugarsnaps, suiker, wasabipoeder, witte wijn en zalmfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroen, fijn polentameel, lichte sojasaus, melk, olie, portobello, rijstazijn en tijm
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849