Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: inktvisinkt, octopus, rettich, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, tempurameel en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappelen, aardappelzetmeel, artisjokbodems, bladpeterselie, bospeen, boter, citroensap, enoki, kalfsfond, knoflook, lamsrack, netvet, plantaardige olie, sojasaus, tijm, witte wijn en yuzusap
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: augurk, blikje tonijn, boter, casinobrood, chinese bieslook, daikon, kervel, kippenbouillon, knoflookolie, mayonaise, ossenstaartvlees, prei, shii-take en ui
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, boter, ei, gamba's, knoflook, plantaardige olie, sjalot, sojasaus, spinazie, tofu, tomaten, visbouillon en zoete sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amsoi, bloem, boter, crème fraîche, gedroogde erwtjes met wasabikorst, gember, munt, olie, plantaardige olie, sojasaus, sugarsnaps, suiker, wasabipoeder, witte wijn en zalmfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kalfsfond, prei, rode port, rode wijn, tonkatsusaus, wild en wild-zwijnsrugfilet
Keuken: Japans
Ingrediënten: bosui, daikonkers, komkommer, rijstazijn, rode chilipeper, runderschenkel, sesam-rijstkoekjes, sojasaus, steranijs, taugé, winterpeen en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: citroenschil, glucosesiroop, suiker, vanillestokje en water
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, eidooier, frituurolie, geklaarde boter, paneermeel, rundermerg, sojasaus, taugé, tong en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, bouillon, broccoli, jonge gemberwortel, ketjap manis, knoflook, mihoen, ossenhaas, paksoi, rode peper, rode ui, sesamolie, sojaolie en winterpeen
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, gekonfijte ganzebout, gevogeltefond, jonge gemberwortel, panko, sesamolie, shii-take, sla, sojasaus en taugé
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: chinees vijfkruidenpoeder, eidooier, eiwit, fijne kristalsuiker, gelatine, grapefruit, patentbloem, poedersuiker, pure chocolade, room, sake en vanillepoeder
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, mangochutney, olijfolie, sambal, sesamolie, shisokers, tofu, zeezout en zomerbietjes
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boerenbrood, boter, garnaal, gekonfijte japanse berggroenten, gevogeltefond, haan, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, mosseltjes, nootmuskaat, olijfolie, jonge prei, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bieslook, gamba's, komkommer, sinaasappelsap en zee-egelpasta
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: calpis, cellofaannoedels, citroensap, citroenschil, eidooier, eiwit, gelatine, olie, poedersuiker, slagroom, suiker, suikersiroop, tonic en zoete rode bonen
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: cherrytomaten, gari, jonge bladspinazie, kalfskarbonades, knoflook, mierikswortel, mirin, peultjes, saffraan, sesamolie, sojasaus, udonnoedels en zwarte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: kokossorbet, malibu, mini-ananas, vanillestokje, vanillesuiker en zoete rode-bonenpasta
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: bosuitjes, boter, doperwtjes, escargotkruiden, gember, knoflookpoeder, meiknol, olijfolie, oregano, peultjes, room, szechuanpeper, tijm, tonijnsteak, uienpoeder, visfond en wortel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, gamba's, halfvolle melk, kippenbouillon, knoflook, melk, rijstwijn, sinaasappelschil, sojasaus en tijm
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849