Bijgerecht uit Nopi:
Rijst met kardemom en kruidnagels
- Ingrediënten:
- basmatirijst, grof zeezout, kardemompeulen, kruidnagel, olijfolie en zwarte peper
- Soort:
- rijst / vegetarisch
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
 
      We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi? Registreren is gratis!
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Bijgerecht uit Nopi:
Diner / hoofdgerecht uit Heerlijke gerechten om te delen:
Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:
Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:
Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:
Diner / voorgerecht uit Nopi:
Picknick / diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:
Bij de koffie uit Sweet:
Recept uit Ottolenghi het kookboek:
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:
Bij de koffie uit Sweet:
Diner / lunch / buffet / hoofdgerecht uit Plenty more:
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:
Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:
Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:
Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / basisrecept uit Ottolenghi het kookboek: