Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: bulgur, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gemalen piment, granaatappelmelasse, kaneel, knoflook, krenten, olijfolie, peterselie, pistachenoten, sardines, zout en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appelsap, banaan, bananenbladeren, bobs kardemombitter, flor de cana witte rum, honing, kardemomhoning, kardemompeulen, limoensap en velvet falernum likeur
Soort: drank (alcoholisch) / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, citroen, gedroogde abrikozen, knoflook, olijfolie, pistachenoten, quinoa, rode camarguerijst, rucola, sinaasappel, zout en zwarte peper
Soort: salade / rijst / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, bicarbonaat, bloem, boter, donkerbruine basterdsuiker, gedroogde kersen, kaneel en pistache
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: banaan, boter, cacaopoeder, cream cheese, demerarasuiker, digestive biscuit, donkere chocolade, double cream, ei, sour cream, vanille extract, volle melk, walnoten en witte chocoladechips
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: banaansjalot, bier, bieslook, bruine shimejipaddestoelen, dadelsiroop, dijonmosterd, eendenborstfilets, fijne ruwe rietsuiker, grof zeezout, hazelnoten, knoflook, lichte sojasaus, limoen, mirin, oesterzwammen, olijfolie, rijstazijn, rode quinoa en zonnebloemolie
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: bloem, bruine linzen, citroen, dille, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gedroogde porcini, gemalen komijn, gemalen piment, gort, kaneel, olijfolie, peterselie, portobellopaddestoelen, ui, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: chilipeper, ei, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, koriander, limoenen, mango, olie, rode ui, scholfilets en tortilla
Soort: vis
Ingrediënten: avocado, bieslook, griekse yoghurt, groentebouillon, grove semolina, hazelnootolie, limoen, olijfolie, parmezaanse kaas, polenta, witte peper, zonnebloemolie en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, poedersuiker, slagroom, framboos en zout
Soort: ijs
Ingrediënten: ananas, basterdsuiker, bloem, boter, eigeel, kruidnagels, limoenrasp, pandanblad, poedersuiker en steranijspeulen
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: amandelen, amandelmeel, amaretto, bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, elstar, fijne kristalsuiker, kaneel, kruidnagelpoeder, kruimeldeeg, peer, walnoten, zonnebloemolie en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, couscous, dragon, flespompoen, gedroogde abrikozen, groentebouillon, grof zeezout, kaneel, kippenbouillon, munt, olijfolie, peterselie, saffraan, ui en zwarte peper
Soort: couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Ingrediënten: gemberwortel, knoflook, koriander, milde rode chilipeper, vleestomaten, zeezoutvlokken en zwart mosterdzaad
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: crème fraîche, mascarpone, poedersuiker en vanille-essence
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bosuien, gember, kippenbouten, knoflook, koriander, limoen, mirin, miso, rode chilipeper en sojasaus
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, gemalen geelwortel, groene chilipeper, knoflook, koriander, munt, tamarindepasta, vastkokende aardappels, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, granaatappel, honing, jonge worteltjes, komijnzaad, koriander en rozenharissa
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: appel, bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, boter, bramleys, citroenrasp, cream cheese, ei, extra vierge-olijfolie, granny smith, kaneelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, maple syrup, roomkaas, sultana rozijnen en vanillestokje
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi