Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, dragon, feta, granaatappel, olijfolie, sumak, venkel, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: gemalen piment, karwijzaad, knoflook, laurierbladeren, pijlinktvis, rode paprika, rode wijn, sinaasappel, tijm, tomatenpuree en ui
Soort: vis
1 notitie
Ingrediënten: aardappel, boter, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, salie, selderijknol, slagroom en zwarte peper
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, citroen, dille, ei, feta, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, snijbiet, suiker, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Soort: vlees
Ingrediënten: balsamicoazijn, bruine basterdsuiker, couscous, dragon, fregola, gele cherrytomaten, groene tomaat, knoflook, munt, olijfolie, oregano, tomberry's, trostomaat, water, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, kardemonpeulen, pistachenoten, poedersuiker, rijst, vanillesuiker en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, cayennepeper, citroen, courgette, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, kalkoengehakt, knoflook, koriander, munt, olijfolie, sumak, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroen, gedroogde munt, geitenyoghurt, gemalen piment, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, krenten, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, ui, volle yoghurt, zout en zwarte peper
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, eieren, fijne kristalsuiker, gerookt paprikapoeder, kikkererwten, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomatenpuree, ui, vleestomaat, za'atar, zout, zuurdesembrood en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aziatische bouillon, banaansjalotten, bleekselderij, bloem, ei, grof zeezout, koriander, limoen, limoensap, munt, olijfolie, palmsuiker, panko, peultjes, rijstazijn, rode chilipeper, rodekool, runderborstvlees, volle melk, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vlees / frituur
Ingrediënten: citroen, ei, gemalen piment, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tahinpasta, witbrood, wittewijnazijn, zout en zwarte peper
Soort: vlees
Ingrediënten: aubergines, cherrytomaatjes, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, oregano en puy-linzen
Soort: rijst, granen en peulvruchten
Ingrediënten: boter, citroensap, fijne kristalsuiker, filodeeg, geitenkaas, pistachenoten en ricotta
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bosui, brikdeeg, ei, peterselie, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch / Tunesisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, banaan, basterdsuiker, bloem, boter, cacaopoeder, donkere chocolade, ei, kaneel, pecannoot en poedersuiker
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: aubergine, buffelmozzarella, cherrytomaatjes, gele paprika, kappertje, koriander, maldon zeezout, olijfolie, rode wijnazijn en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, blue stilton, briseerdeeg, crème fraîche, ei, flespompoen, membrillo, olijfolie, slagroom, zout en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi