Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: bloem, boter, water en zout
Soort: vegetarisch
1 notitie
Ingrediënten: citroensap, courgette, dille, gedroogde munt, knoflook, munt en tijm
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: bosui, ei, gemalen geelwortel, gemberwortel, kardemompoeder, karwijzaad, komijnzaad, koriander, rode chilipeper, tomaat, tomatenpuree, urfachilivlokken, zonnebloemolie en zout
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: banaansjalot, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, doperwtenscheuten, dragon, edamamebonen, fijne kristalsuiker, freekeh, groentebouillon, grof zeezout, haricots verts, knoflook, laurier, mirin, nanami togarashi, nigellazaad, olijfolie, sake, shiitakes, sinaasappelschil, ui, witte misopasta en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, bieslook, castelluccio-linzen, dille, kervel, knoflook, maldon zeezout, milde gorgonzola, olijfolie, pomodori, rode ui, rode wijnazijn, tijm en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, granaatappelpitten, groene tahinsaus, grof zeezout, olijfolie, peper, peterselie en zeebrasemfilets
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: acaciahoning, boter, gecondenseerde melk, kardemompeulen, paprijst, pistachenoten, rozenblaadjes, rozenwater, slagroom, vanillestokje, volle melk en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen komijnzaad, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode paprika, salie, ui, zout en zure room
Soort: soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Ingrediënten: banaansjalot, bloem, boter, bruine ansjovisfilet, cavolo nero, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, citroenschil, gebakken uitjes, grof zeezout, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, olijfolie, rode chilipeper, schelvisfilet, sesamzaad, tomaat, valdespino sherryazijn, witte peper, witte wijn, witvisfilet, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelen, amandelmeel, amaretto, bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, donkere stroop, ei, fijne kristalsuiker, lichte ruwe rietsuiker, pure chocolade, slagroom, zonnebloemolie, zout, zuiveringszout en zure room
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, kristalsuiker, olijfolie, tijm, witlof, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bosui, bulgur, citroensap, gemalen komijnzaad, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene chilipeper, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloedsinaasappels, burrata, gedroogde lavendel, grof zeezout, honing, knoflook, korianderzaad en olijfolie
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilets, bruine basterdsuiker, citroen, gemalen komijn, giglipasta, jonge spinazieblaadjes, kikkerwten uit blik, kippenbouillon, knoflook, peterselie, tijm, ui en za'atar
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: citroen, grof zeezout, olijfolie, rode chilipeper en rozemarijn
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, gele biet, gemalen komijn, harissapasta, hazelnotenolie, kalamataolijven, komijnzaad, korianderzaad, makreelfilet, mild paprikapoeder, olijfolie, peterselie, rode ui, sinaasappel, walnotenolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ahornsiroop, bosuien, gember, kippenbouten, knoflook, koriander, limoen, mirin, miso, rode chilipeper en sojasaus
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappel, aardpeer, cherrytomaatjes, citroen, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, peterselie, salie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, dolcelattekaas, dragon, droge witte wijn, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, spruitjes, tijmblaadjes, uien, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: risotto / vegetarisch
Ingrediënten: cassia, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, shaoxing-rijstwijn en sojasaus
Keuken: Aziatisch
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi