Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Jeruzalem

Een boek van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

We hebben 125 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Jeruzalem, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi

Over Jeruzalem
‘De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.;

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Jeruzalem

Een greep uit de 125 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Langzaam gestoofd kalfsvlees met pruimen & prei

Ingrediënten:
anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Sfiha of lahm Bi'ajeen

Ingrediënten:
bakpoeder, cayennepeper, citroen, ei, gemalen piment, granaatappelmelasse, instantgist, kaneel, lamsgehakt, melkpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, suiker, sumak, tahinpasta, tarwemeel, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van saffraankip & kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, honing, kipfilet, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rode chilipeper, saffraan, sinaasappel, venkel, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gegrilde visspiezen met hawayej & peterselie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, geelwortelpoeder, gemalen kardemom, heilbot, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, olijfolie, peterselie, witte vis, zeeduivel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Zhoug

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, groene chilipeper, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Pittige Wortelsalade

Ingrediënten:
appelazijn, gemalen komijn, harissa, karwijzaad, pilpelchuma, rucola, suiker, ui, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Brik

Ingrediënten:
bosui, brikdeeg, ei, peterselie, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Tunesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Artisjokken gevuld met doperwten & dille

Ingrediënten:
artisjokken, bloem, bouillon, citroen, dille, doperwten, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, olijfolie, prei, rundergehakt, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Grove courgette-tomatensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, courgette, dadelsiroop, extra vierge olijfolie, griekse yoghurt, knoflook, munt, rode chilipeper, tomaat, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kweeperen met lamsgehakt & koriander

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, ei, gemalen piment, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, kardemompeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kweeperen, lamsgehakt, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem 2 notities

Lunch / avondmaal uit Jeruzalem:

Gespleten tarwe & snijbiet met granaatappelmelasse

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, kippenbouillon, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, prei, snijbiet, tarwekorrels, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Ma'amul

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, medjooldadels, oranjebloesemwater, patentbloem, poedersuiker, rozenwater, semolina, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Semolinacake met kokos & mamelade

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, kokos, oranjebloesemwater, oranjemarmelade, semolina, sinaasappel, sinaasappelsap en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Raapjestaart met kalfsvlees

Ingrediënten:
baharat, basmatirijst, bladpeterselie, chilivlokken, fijne kristalsuiker, gehakt, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, raapjes, tamarindepasta, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Jeruzalem:

Snijbietbeignets

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, dille, ei, feta, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, snijbiet, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Ontbijt / brunch uit Jeruzalem:

Musabaha (warme kikkererwten met hummus) & geroosterde pita

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijn, groene chilipeper, kikkererwten, knoflook, mild paprikapoeder, natriumbicarbonaat, olijfolie, pitabroodjes, tahinpasta, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Conchiglie met yoghurt, doperwten &chilipeper

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, conchiglie, doperwten, feta, griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Kubbeh hamusta

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Toon alle 125 recepten in dit boek