Plenty
groente genoeg om heel lekker te koken
We hebben 128 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Plenty , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column De nieuwe vegetariër in de weekendbijlage van de Guardian. Ottolenghis inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.
Aantekeningen
bij dit boek
Heel fijn kookboek. Veel gebruikt, en nog steeds...
- bijna 5 jaar geleden door Aletta Smit geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Plenty
Een greep uit de 128 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: anijsster, boter, chilivlokken, couscous, gedroogde abrikozen, geelwortelpoeder, gemberpoeder, groentebouillon, harissapasta, ingemaakte citroenschil, kaneelstokje, kikkererwten, koriander, laurier, olijfolie, paprikapoeder, pastinaak, pompoen, saffraan, sjalot, wortel en zout
Soort: couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Ingrediënten: kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, oregano, panko, peterselie, tomaat, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, dijonmosterd, geitenkwark, granaatappelmelasse, olijfolie, rucola, sjalot, vijgen, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, koriander, korianderzaad, olijfolie, rondkorrelrijst, snijbiet, tamarindevruchtvlees, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper
Soort: stoofgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, ingemaakte citroenschil, kaneel, knoflook, koriander, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, mild paprikapoeder, olijfolie, ui, witte wijnazijn en wortel
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, basilicum, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, pecorino, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, tijm, water, waterkers en zout
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, boter, citroen, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, ui, witte wijn en zeezoutvlokken
Soort: risotto / rijst / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, dille, fijne kristalsuiker, geitenkwark, knoflook, olijfolie, venkelknollen, venkelzaad en zeezoutvlokken
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, basilicum, dilletakjes, granaatappelmelasse, medjooldadels, olijfolie, rucola, turkse schapenkaas, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, ei, feta, fontina, gedroogde porcini, paddestoel, gruyère, lasagne verde, melk, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, sjalot, tijm, water, witte peper en zout
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, buffelmozzarella, cherrytomaatjes, gele paprika, kappertje, koriander, maldon zeezout, olijfolie, rode wijnazijn en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, cherrytomaatjes, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, tahinpasta, water, zout en zwarte peper
Soort: salade / saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, freekeh, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui, zout en zwarte peper
Soort: couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bulgur, fijne kristalsuiker, korianderzaad, krenten, olijfolie, rode paprika, roze peperkorrels, tomatenpuree, water, witte ui, zout en zwarte peper
Soort: couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, citroen, farro, feta, fijn zeezout, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, olijfolie, oregano, rode paprika, tijm en zwarte olijven
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ei, groene asperge, kappertjes, maldon zeezout, olijfolie en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, snijbiet, wortel, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bloedsinaasappel, citroen, granaatappelpitten, grof zeezout, olijfolie, oranjebloesemwater, pijnboompitten, radicchio, ricotta, roodlof en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gemberwortel, knoflook, komkommer, koriander, maldon zeezout, rijstazijn, rode ui, sesamolie, sesamzaad en zonnebloemolie
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven
Soort: vegetarisch
Toon alle 128 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789059563797
ISBN10
9059563794