Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van kalkoen met rucola

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde italiaanse kruiden, kalkoenfilet, knoflook, olijfolie, rauwe ham, rucola, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Saffraan - azafrán basisrecept

Ingrediënten:
saffraandraadjes en water

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Paprika-pestospiesjes

Ingrediënten:
ciabatta, groene pesto, olijfolie, rode paprika en rode ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Pompoentabboulé met basilicum in slawrap

Ingrediënten:
citroen, couscous, ijsbergsla, kruidenbouillontablet, olijfolie, peper, pompoen, sjalot, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gele paprika, groente, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan

Bijgerecht van anita van h:

Aard­ap­pel uit de oven ***

Ingrediënten:
champignons, kruimige aardappelen, olijfolie, rozemarijn, knoflook en ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Ge­gril­de bief­stuk met sal­sa ver­de ****

Ingrediënten:
augurk, biefstukken, olijfolie, rodewijnazijn, knoflook, verse basilicum, verse munt en vloerbrood

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van aardappel met olijfolie

Ingrediënten:
bosui, citroensap, kappertjes, krieltjes, olijfolie, peper, spinazie, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van artisjokken met surimiflakes

Ingrediënten:
artisjok, citroen, citroensap, olijfolie, peper, surimi, verse basilicum, verse bieslook, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

B`stilla van gestoofde konijnenbout met salade van rode biet, sinaasappel en mint

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, filodeeg, gemberpoeder, kaneelpoeder, kippenbouillon, konijnenbout, olie, rode biet, sinaasappel, sinaasappelsap, ui, verse munt, witte amandelen, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / wild
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Rode biet met yoghurt

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, melk, nigellazaad, olijfolie, rode biet, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Courgetteomelet met pijnboompitten, kruiden en sumak

Ingrediënten:
boter, courgette, knoflook, melk, olijfolie, pijnboompitten, scharrelei, sumak, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Aubergine-pastasalade

Ingrediënten:
aubergine, azijn, cherrytomaten, gerookte amandelen, harde hollandse geitenkaas, kappertjes, knoflook, olijfolie, penne rigate, peper, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Courgettecake met pijnboompitten

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, courgette, ei, pijnboompitjes, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip met honing en basilicum

Ingrediënten:
boter, honing, kippenbouillon, kippenpoot, knoflook, saffloerolie, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / nagerecht uit Moro:

Rozenwaterijs met kardemom

Ingrediënten:
dikke room, fijne suiker, gecondenseerde melk, groene kardemompeulen, kaneelstokje, mastiekkristallen, melk, rozenblaadjes, rozenwater en suiker

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Basisrecept uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Citronette

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, peper, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van avocado en sinaasappel (met kippenlever)

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, citroensap, sla, kippenlever, knoflook, magere spekreepjes, olijfolie, peper, pistachenoten, selderiezout, sinaasappel, oregano en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gevulde kerstomaatjes met ansjovisrolletjes

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, boter, ei, kerstomaat, peper, roomkaas en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Moro-zuurdesembrood

Ingrediënten:
bloem, fijn zeezout, olijfolie, water en zuurdeeg

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kippenpoten met gierstvulling

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, gierst, kippenbouillon, kippenpoot, mozzarella, prosciutto, rozemarijn, saffloerolie, salie, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Gegrilde radicchiosalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, flageolets, sla, kappertjes, mascarpone, olijfolie, peper, pijnboompitten, radicchio, verse bieslook, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Aubergine sandwich

Ingrediënten:
aubergine, harde hollandse geitenkaas, olijfolie, peper, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tomatensaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflook, oregano, peper, tomaat uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch