Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / lunch uit Wrap 'n roll:

Courgette-frittata

Ingrediënten:
boter, courgette, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pistache, sjalot en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ei/omelet/frittata / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijst koken

Ingrediënten:
boter, langkorrelige rijst, olie, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Couscouspilaf met kip en amandelen

Ingrediënten:
courgette, couscous, garneeramandelen, gele rozijnen, kipfilet, kippenbouillontablet, olie, peper, ui, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Peultjes met tomaat

Ingrediënten:
olijfolie met basilicum, peultjes en tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bimi met kaassnippers

Ingrediënten:
bimi, citroensap, extra vierge-olijfolie, grana padano en knoflook

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten:
bladpeterselie, olijfolie, verse basilicum, verse munt en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Paprika gevuld met groentecouscous met tomatensaus

Ingrediënten:
aubergine, courgette, couscous, gele paprika, groentebouillon, groentefond, knoflook, olijfolie, peterselie, steranijs, tomaten, tomatensaus, ui en witte wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Bijgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Tomatensaus met salie

Ingrediënten:
droge witte wijn, kalkoenbouillon, kippenbouillon, salie, tomaat, voorjaarsui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus / gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Piepkuikens met parelgortvulling

Ingrediënten:
boter, champignon, knoflook, paprikapoeder, parelgort, parmezaanse kaas, piepkuiken, rode paprika, tijm, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
magnetron / gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mediterraan visstoofpotje met pancetta

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, garnalen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, oregano, pancetta, paprikapoeder, peterselie, tomaat uit blik, venkel, visbouillon, witte wijn en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Mandarijnbloemen met hüttenkäse

Ingrediënten:
grote mandarijnen, hazelnoten, hüttenkäse, kropsla, peper, rozijnen en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Warme vijgen met geitenkaas en honing

Ingrediënten:
balsamicoazijn, fruitige olijfolie, honing, verse rozemarijn, vijgen en zachte geitenkaas

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / kaas
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Tonijnschotel met zoete aardappelen en asperges

Ingrediënten:
asperge, bataat, champignonsoep uit blik, tomaat, tonijn uit blik, ui, visbouillon en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Tonijnschotel met lenteuitjes en mais

Ingrediënten:
aardappel, champignonsoep uit blik, groene paprika, lente-ui, Maïs , tomaat, tonijn uit blik, ui en visbouillon

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Tonijnschotel met jalipenopepers en gruyere

Ingrediënten:
aardappel, champignonsoep uit blik, groene paprika, gruyère, jalapeñopepers, tomaat, tonijn uit blik, ui, visbouillon en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Groentenquiche

Ingrediënten:
30plus kaas, bloem, champignon, courgette, demi creme fraiche, ei, gedroogde italiaanse kruiden, knoflook, margarine bladerdeeg, olijfolie, peper, ui, winterpeen en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Macaroni met vis

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, demi creme fraiche, gerookte zalm, groene paprika, groene pesto, macaroni, olijfolie, peper, prei, tonijn uit blik, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Eieren met tomaat en kip uit de oven

Ingrediënten:
ei, gerookte kip, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, spaanse peper, tomatenblokjes, ui, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Diner / hoofdgerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Pomodori repiene gevulde tomaten

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundergehakt, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Radijs-granaatappelsalade

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gele biet, granaatappelpitten, granaatappelsap, granaatappelsiroop, koolrabi, rammenas, rettich, rode radijs, rodewijnazijn, suiker en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro:

Gebakken lever met komijn

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfslever, komijnzaad, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Fattoush

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, boter, granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, kerstomaat, komkommer, olijfolie extra vergine, pitabroodje, platbrood, postelein, rode radijs, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, knoflook, tahin en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gekruide labneh (tweede versie)

Ingrediënten:
gekruide labneh, knoflook, nigellazaad, olijfolie, rode chilipeper, rodewijnazijn, suiker en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / zuivel