Teubner - Groot handboek sauzen

Groot handboek sauzen

Een boek van Teubner

We hebben 413 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Groot handboek sauzen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Basissauzen, bereidingswijzen en recepten

Bechamelsaus, hollandaise, Aziatische vinaigrette, kreeftenboter, vleesjus, pindasaus, all’arrabiata, salsa verde, kersensaus, sabayon, chocoladesaus, appel-karamelsaus… In dit lijvige handboek staat écht alles over de bereiding van sauzen en fonds. De sauzen zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken: sauzen voor vlees, wild, gevogelte, vis en zeevruchten, pastasauzen, sauzen voor bij groenten, aardappelen en salade en ten slotte zoete sauzen voor bij desserts en fruit. Bij elk recept wordt stap voor stap beschreven hoe u te werk moet gaan. Samen met de bereiding van de saus krijgt u steeds een recept voor een gerecht waar u de saus bij kunt serveren. Als toegift krijgt u ook nog uitvoerige keukenhulp bij ‘ongelukjes’. Met tips en trucs om moeilijke situaties en onverwachte probleempjes op te lossen. En achter in het boek staat een tabel met een overzicht van alle sauzen om snel de passende saus terug te vinden. Kortom, dit boek is een onmisbare keukenhulp voor iedereen die van koken houdt!


Aantekeningen bij dit boek

Dit boek is geïndexeerd vanuit de oorspronkelijke Duitstalige uitgave; Das Teubner Handbuch Saucen. Voor alle duidelijkheid: Teubner is niet de auteur maar de uitgever die voor deze voortreffelijke serie redactieteams samenstelde die verantwoordelijk zijn voor de receptuur, de fotografie en de warenkennis in de serie. In de weergave van de receptuur voor Heerlijk Zoeken ging ik uit van de primaire recepten. Eventuele alternatieven, waarbij binnen de recepten meerdere mogelijkheden werden verwerkt, heb ik buiten beschouwing gelaten om verwarring te voorkomen. Eventuele vertaalfouten zijn geheel aan mij toe te schrijven. Net als de andere delen uit de serie kan ik deze zeer nauwkeurige en volledige kookboeken van harte aanbevelen.
m.vr.gr., Thom de Beer

- 4 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Groot handboek sauzen

Een greep uit de 413 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Biersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, donker bier, jeneverbessen, kruidnagel, laurierblad, pastinaak, selderijblad, sjalot, tijm en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Amandelsaus

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, boter, chilipeper, amandel, melk, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Dragonsaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, cayennepeper, champignons, dragon, eidooier, kalfsfond en limoensap

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Citroensabayon

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, eidooier, gevogeltefond, sjalot, tijm, witte peperkorrels, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Paprikacreme

Ingrediënten:
engelse saladecreme, groentefond, olie, peper, rode paprika, sherryazijn, suiker en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Jachtsaus bij konijnfilet

Ingrediënten:
aceto balsamico, bakzout, boter, champignons, dragon, droge witte wijn, kalfsjus, konijnfilet, peper, peterselie, sjalot en spitskool

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kruidenzakje

Ingrediënten:
jeneverbessen, kaneel, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, steranijs, tijm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aspergesaus

Ingrediënten:
aspergekookvocht, boter, cayennepeper, citroensap, groene asperges, knoflook, room, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Abrikozensaus

Ingrediënten:
beurre manié, gedroogde abrikozen, lamsfond, peterseliewortel, sinaasappelsap, tijm, ui en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Toon alle 413 recepten in dit boek