Portugees

Zoek naar Portugees in jouw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gezouten kabeljauw, koriander, knoflook en broodsoep

Ingrediënten:
boerenbrood, eierdooier, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrels en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Amaijoas a bulhao pato

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, piri piri poeder en venusschelpen

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Chourico met groene paprika en port

Ingrediënten:
chourico worst, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, ruby port en ui

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Geroosterde groene paprika's met uien

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gerookte mosselen "Estoril"

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, gerookte mosselen uit blik, madeira, mayonaise, mierikswortel, peterselie, selderiezout en tomatenketchup

Keuken:
Portugees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Portugese vissalade

Ingrediënten:
appel, azijn, bismarckharing, champignons, kerrie, mayonaise, mostarda di frutta, peer, room, sinaasappel, sla, suiker, zout en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Sardinesalade "Lissabon"

Ingrediënten:
asperges uit blik, citroensap, kappertjes, mini-maïskolven uit blik, olie, olijven, peterselie, prinsessenbonen uit blik, room, sardines in olijfolie, tabasco, ui en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

bolo rei

Ingrediënten:
eieren, bloem, boter, gist, melk, port, rozijnen, suiker, zout en walnoten

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

pastéis de santa clara

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, citroen, eidooier, boter, poedersuiker en vanillesuiker

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Iscas a Lisboa - Lever uit Lissabon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, lamslever, laurier, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, varkenslever, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bacalhau Gomes de Sa - Stokvis Gomes de Sa

Ingrediënten:
aardappel, ei, knoflook, olijfolie, peterselie, stokvis, ui, witte peper en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Caldo Verde - Koolsoep

Ingrediënten:
aardappel, groene kool, olijfolie, peper, water en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Francesinha

Ingrediënten:
biefstuk, bier, cognac, eieren, melk, gekookte ham, kippenbouillonblokje, laurierblaadjes, merguezworstjes, kaas, port, tomatenpuree, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Beignets van klipvis, aardappelen & limabonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, bloem, citroen, ei, klipvis, knoflook, kruimige aardappels, lente-ui, limabonen uit blik, olijfolie en volle melk

Keuken:
Portugees
Soort:
beignets / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Croquetas van klipvis

Ingrediënten:
aardappel, knoflookmayonaise, bacalao, bladpeterselie, citroen, klipvisfilet, laurierblad, rode ui, volle melk, water en zonnebloemolie

Keuken:
Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Accra - Bacalhao beignets

Ingrediënten:
bacalhao, bakpoeder, bloem, bosui, ei, hot sauce, knoflook, koriander, limoenmayonaise, peper, piment, rode madame jeanette, volle melk en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
beignets / vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Diepzeesoep van Portugese langoest

Ingrediënten:
armagnac, banyuls, bouquet garni, extra vergine olijfolie, knoflook, langoest, prei, sjalot, tomaten, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gegrilleerde piranhas met grof zeezout

Ingrediënten:
grof zeezout, piranhas en sardines

Keuken:
Portugees
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Incini

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, cointreau, gekonfijte vijg, hendriks gin en vijg

Keuken:
Portugees
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Patrijs met kool in brandewijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brandewijn, groentebouillon, knoflook, kool, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, patrijs, piri piri poeder, presunto, prosciutto, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Octopus in rode wijn met aardappels uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, inktvis, knoflook, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode wijn, tomaat in blik en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Aardappels uit de oven met tomaten en witte wijn

Ingrediënten:
boter, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, tomaat, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde karbonades met chourico en pancetta

Ingrediënten:
chourico worst, citroen, grof zout, karbonade, knoflook, laurier, olijfolie, pancetta en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Octopus van de azoren

Ingrediënten:
aguardente, bleekselderij, brandewijn, inktvis, knoflook, kruidnagel, olijfolie, oregano, peterselie, piri piri poeder, tijm, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren