Portugees

Zoek naar Portugees in jouw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Tigiladas

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kaneelpoeder, melk, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

pastéis de santa clara

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, citroen, eidooier, boter, poedersuiker en vanillesuiker

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gezouten kabeljauw, koriander, knoflook en broodsoep

Ingrediënten:
boerenbrood, eierdooier, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrels en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Geroosterde groene paprika's met uien

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Chourico met groene paprika en port

Ingrediënten:
chourico worst, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, ruby port en ui

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Amaijoas a bulhao pato

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, piri piri poeder en venusschelpen

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

bolo rei

Ingrediënten:
eieren, bloem, boter, gist, melk, port, rozijnen, suiker, zout en walnoten

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Iscas a Lisboa - Lever uit Lissabon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, lamslever, laurier, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, varkenslever, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Caldo Verde - Koolsoep

Ingrediënten:
aardappel, groene kool, olijfolie, peper, water en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bacalhau Gomes de Sa - Stokvis Gomes de Sa

Ingrediënten:
aardappel, ei, knoflook, olijfolie, peterselie, stokvis, ui, witte peper en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Steensoep - sopa de pedra

Ingrediënten:
aardappel, bruine bonen, chourico worst, doorregen spek, knoflook, laurierblad, rode bonen, tomaat, ui, varkensoor, verse koriander, witte raap, wortel, zout, zwarte chourico en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Lamsragout - Ensopado de borrego

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, lamsvlees, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rundvleesbouillon, uien, witte wijnazijn, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vlees / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Soep uit Alentejo - sopa à alentejana

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie extra vergine, verse koriander, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Visstoofpot uit de Algarve - caldeirada à algarvia

Ingrediënten:
aardappel, droge witte wijn, groene paprika, grof zeezout, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, piri-piri, tomaat, uien, venusschelp, vis en witte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvis met room - bacalhau com natas

Ingrediënten:
aardappel, boter, laurierblad, meel, melk, olijfolie, room, stokvis, uien en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvisballetjes - bolinhos de bacalhau

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemige aardappel, cayennepeper, eieren, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, stokvis, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Steak naar Lissabons café recept - Bife à café

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, citroensap, entrecote, grof zeezout, melk, mosterd en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / nagerecht uit De smaak van Conclusion:

Merengue

Ingrediënten:
aardbeien, basterdsuiker, eiwit, slagroom en vanille-ijs

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gemarineerde kalfslever - iscas com elas

Ingrediënten:
aardappel, droge witte wijn, kalfslever, knoflook, laurierblad, varkensvet, verse peterselie, witte peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / orgaanvlees / pekel en marinades
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Sperziebonen met aardappels

Ingrediënten:
aardappel, boter, gedroogde wilde oreganobloemen, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, sperziebonen en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gebakken varkensribben met sinaasappel

Ingrediënten:
tomaat in blik, knoflook, laurier, massa de pimentos, olijfolie, piri piri poeder, sinaasappel, sinaasappelsap, ui, varkensrib en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Honingtaart

Ingrediënten:
boter, cakemeel, honing en melk

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Kip met doperwtjes

Ingrediënten:
bleekselderij, chourico worst, doperwten, kip, laurier, olijfolie, ongerookte bacon, pancetta, peterselie, tomaat in blik, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Doperwten met eieren en chourico

Ingrediënten:
chourico worst, doperwten, ei, knoflook, olijfolie, peterselie, ui en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees