Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Goddelijke saus (Sauce divine)

Ingrediënten:
boter, citroensap, eidooier, kalfsjus, kervel, sjalot, slagroom, truffelvocht, witte peperkorrels, witte wijnazijn, zoete sherry en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fougasse aux herbes, à la pomme de terre et aux olives noires

Ingrediënten:
aardappels, brood, gemalen zwarte peper, olijfolie, semizuurdesem, rozemarijn, tijm, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Bijgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Aardappelen à la boulangère

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, kippenbouillon, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Groenteschotel

Ingrediënten:
boter, courgette, gruyère, knoflook, nootmuskaat, olie, olijfolie, peper, rode ui, tijm, tomaat, verse bladpeterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Courgettesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, courgette, ei, gruyère, lente-ui, melk, paneermeel, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch / groente
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Mediterrane vispot

Ingrediënten:
chilivlokken, garnalen, gehakt, heilbot, wortel, laurierbladeren, olijfolie, paprika's, saffraan, sjalot, bleekselderij, suiker, knoflook, tomaten, tomatenpuree, tong, ui, venkelknol, basilicum, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Koude mosterdsaus

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dijonmosterd, eidooier, grove mosterd, neutrale olie, peper, room, sherryazijn, wittewijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Eendenborstfilets met cassis en frambozen

Ingrediënten:
bruine suiker, crème de cassis, eendenborstfilet, framboos, kaneel, maïzena, peper, rode wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Gevulde makreel met ingelegde komkommer

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruim, citroen, gehakt, kerstomaat, komkommer, makrelen, olijfolie, pijnboompitten, suiker, knoflook, peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Kabeljauw ‘en papillote’

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, olijfolie, paprika's, tijm, uien, versgemalen zwarte peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Gegrilde zeebaars met amandelen en bruinebotersaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bladpeterselie, citroensap, boter, gehakt, olijfolie, tijm, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Duivelssaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gezeefde tomaten, heet paprikapoeder, kalfsjus, kervel, paprikapoeder edelsusz, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Taart met peer, sinaasappel en rozemarijn

Ingrediënten:
eieren, boter, gehakt, honing, lichtbruine suiker, peren, rozemarijn, sinaasappels, volle melk en zoet deeg

Keuken:
Frans
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pain de campagne

Ingrediënten:
boter, gist, roggemeel, oregano, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Baguette

Ingrediënten:
boter, gist, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Mousseline de volaille - Mousse van kip, kalkoen, eend of wild gevogelte

Ingrediënten:
blanke bouillon, boter, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, eend, foie gras, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kalkoen, kip, kippenbouillon, kippenlevers, lente-ui, leverpastei, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Mousseline de jambon - Hammousse

Ingrediënten:
blanke bouillon, boter, bouquet garni, champignons, cognac, droge witte wijn, gekookte ham, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kippenbouillon, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Langue de boeuf en feuilletons aux champignons - Rundertong in plakken met champignons

Ingrediënten:
boter, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, rundertong, tijm, varkensnet, varkensspek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Gebakken courgette met tomaten, paprika's, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
courgette, groene paprika, olie, olijfolie, peper, peterselie, pistou, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Courgette rapées à la crème - Geraspte courgette in roomsaus

Ingrediënten:
boter, courgette, crème fraîche, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Glace de viande

Ingrediënten:
fond

Keuken:
Frans
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Geklaarde eenvoudige fond

Ingrediënten:
cognac, dragon, eenvoudige fond, eiwit, kervel, lente-ui, madeira, mager rundvlees, peper, peterselie, port, preigroen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Fonds brun - Bruine fond

Ingrediënten:
bleekselderij, bouqet garni voor fond, kalfsbotten, runderbotten, runderschenkelvlees, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filets de poisson en soufflé - Op een schaal gebakken vissoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eidooier, eiwit, gruyère, lente-ui, melk, mousseline-sabayonsaus, nootmuskaat, peper, scholfilet, sjalot, tongfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vis