Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Gâteaux de la Dune du Pyla | Zandduin-ijstaartjes

Ingrediënten:
boter, ei, kokosolie, kristalsuiker, lichte basterdsuiker, pijnboompitten, rozijn, sauternes, vanille-ijs, water, witte chocolade en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Quiche Lorraine

Ingrediënten:
boter, ei, gekookte ham, gerookte ham, korstdeeg, room en spekreepjes

Keuken:
Frans
Soort:
quiche
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Baskische vlag op een stokje

Ingrediënten:
jalapeños, semi-zongedroogde tomaat en zilverui

Keuken:
Frans
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Cocktail au Lillet, gingembre et citron | Cocktail van Lillet, gember en citroen

Ingrediënten:
basilicumbladeren, citroen, gesuikerde gember, ijsblokjes, lillet en tonic

Keuken:
Frans
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Gebakken vijgen met walnoten en kaas

Ingrediënten:
geitenkaas, honing, vijg en walnoten

Keuken:
Frans
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Crème brûlée à la semoule | Crème brûlée met griesmeel

Ingrediënten:
amandelmelk, griesmeel, pruimedant en suiker

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haas- of konijnstoofpot

Ingrediënten:
magere bacon, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, croutons, haas, konijn, olijfolie, peperkorrels, peterselie, rode landwijn, sjalot, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haas in roomsaus

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, bouquet garni, cayennepeper, champignons, cognac, double cream, haas, maïzena, peperkorrels, sjalot, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroen, eidooier, dragon, kervel, paprikapoeder, peperkorrels, peterselie, sjalot en wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Canapés

Ingrediënten:
bacon, cognac, foie gras, geklaarde boter, madeira, peper, port, vogellever, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Vinaigrette

Ingrediënten:
mosterd, olie, peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet en gelée - Kip in aspic

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte wijn, gelatinepoeder, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Pâtes à la marinière au calvados | Pasta met kokkels en calvadosroom

Ingrediënten:
boter, calvados, citroen, crème fraîche, fettuccine, kokkels, peultjes, ui en zuringblaadjes

Keuken:
Frans
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Pruneaux au cognac et épices | Pruimedanten in cognac met specerijen

Ingrediënten:
cognac, kaneelstokje, prunes d'agen, sinaasappel, steranijs, suiker, water en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Frankrijk:

Appelbollen - douillons aux pommes

Ingrediënten:
appel, bladerdeeg, boter, eidooier, gedroogde appelschil, kaneel, poedersuiker en rietsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / nagerecht uit Culinaria Frankrijk:

Appelcharlotte - charlotte aux pomees

Ingrediënten:
appel, boter, brioche, calvados en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Elzasser slakken madame Maigret

Ingrediënten:
anijszaad, beurre manié, boter, edelzwicker, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, sjalot, slakken uit blik, stokbrood, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Huites grillées en persillade | Gegrilde oesters met een peterseliejasje

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, knoflook, oester en witbrood

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft, gegratineerd "Catharine"

Ingrediënten:
boter, champignons, cognac, double cream, kreeft, olijfolie, saffraan, sauce américaine, sjalot en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Pens, gepaneerd

Ingrediënten:
béarnaisesaus, boter, broodkruim, eidooier, olie en pens

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Mosselen in groentecrème - crème des hortillons aux moules

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, boter, crème fraîche, kropsla, mosselen, prei, ui, verse peterselie, witte wijn en 
zout en peper

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Boerenpaté

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, eieren, ham, kalfslapjes, kippenlever, knoflook, koekkruiden, ontbijtspek, ui en varkenslapjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kalfskop, gevuld

Ingrediënten:
bouquet garni, champignons, cognac, ei, ham, kalfskopvlees, kalfslappen, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte olijf, tomatenpuree, ui, varkensnek, witte roux en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet sauté aux herbes de Provence -Gebakken kip in kruidensaus met knoflook

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, herbes de provence, kip, knoflook, peper, peterselie, rozemarijn, tijm, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte