Thais

Zoek naar Thais in jouw eigen kookboeken

Thais koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Tom ka gai (Thaise kippensoep met kokosmelk, limoen & koriander)

Ingrediënten:
chilipepers, citroengras, djeroek poeroetblaadjes, gemberwortel, kipfilet, kokosmelk, koriander, limoen en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Geraspte daikon & thaise saus

Ingrediënten:
ahornsiroop, chilipeper, daikon, koriander, limoen, limoensap, nuoc mam, pinda's, sesamolie, sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken broccoli

Ingrediënten:
broccoli, groene thaise currypasta, oestersaus, olie, suiker en ui

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Schoonzooneieren

Ingrediënten:
eieren, knoflook, palmsuiker, rode peper, sjalot, sla, tamarinde, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Rijstepap

Ingrediënten:
bleekselderij, groentebouillon, knoflook, knoflook, rijst, sjalot, thaise vissaus en varkensgehakt

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Vissoep met kokos

Ingrediënten:
citroengras, galangal, gamba's, gember, inktvis, kaffir-limoenblaadjes, knoflookbieslook, kokosmelk, limoensap, sjalot, thaise groene currypasta, thaise vissaus, verse koriander en visbouillon

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Thaise tartaar

Ingrediënten:
chilipepers, citroengras, gember, koriander, lente ui, limoen, nuoc mam, olijfolie, pandanrijst, pinda's, runderfilet en thais basilicum

Keuken:
Thais
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pompoen-kokossoep

Ingrediënten:
citroengras, garnalen, garnalenpasta, gedroogde garnaal, groene pepers, kippenbouillon, knoflook, kokosroom, pompoen, rode pepers, sjalot, suiker, thaise vissaus en verse basilicum

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / nagerecht uit De Thaise keuken:

Gestoofde pompoen met kokosroom

Ingrediënten:
japanse pompoen, kokosmelk, pompoen, suiker en verse munt

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

geroerbakte inktvis met gember

Ingrediënten:
citroen, gember, knoflook, lente ui, pijlinktvis, sojasaus en suiker

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Thaise groene curry

Ingrediënten:
aubergine, bosui, currypoeder, ei, garnalen, groene currypasta, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenblad, olie, pandanrijst, rode chilipeper, thaise basilicum, thaise chilipeper, ui, vissaus en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Runderstoofpotje met steranijs

Ingrediënten:
biefstuk, groentebouillon, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, korianderwortel, lente ui, sojasaus, steranijs, suiker, taugé, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Rijstsalade

Ingrediënten:
avocado, aziatische peer, citroengras, garnalenpasta, gedroogde garnaal, amandel, kaffir-limoenblaadjes, komkommer, palmsuiker, rijst, thais basilicum, verse koriander, verse pepers en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Thaise bouillon, rundvlees & knapperige groenten

Ingrediënten:
bloemkool, chilipeper, gember, kafferlimoenblaadjes, knoflook, knolraap, koriander, limoen, biet, runderfilet, sesamolie, sojasaus en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Thaise kipfilet uit de wok

Ingrediënten:
kipfilet, lente-ui, olie, pitabroodje, sla en thaise chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Karbonades met portabello's

Ingrediënten:
citroengras, droge sherry, kleefrijst, knoflook, koriander, lente ui, limoensap, portabello, ribkarbonades, rode pepers, sesamolie, sjalot, sojasaus, suiker, thaise vissaus en whisky

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Buikspek met vijfkruidenpoeder

Ingrediënten:
buikspek, knoflook, limoen, sojasaus, suiker, thaise vissaus, tomaatblokjes, verse koriander en vijfkruidenpoeder

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geurige gegrilde kip

Ingrediënten:
kippenborst, knoflook, korianderwortel, limoen, rijstzazijn, rode pepers, suiker, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Varkenscurry met ingemaakte knoflook

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, kokosroom, kurkuma, limoenschil, suiker, thaise rode currypasta, thaise vissaus en varkenslap

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakt rundvlees met oestersaus

Ingrediënten:
biefstuk, gember, knoflook, lente ui, maïzena, oestersaus, oesterzwam, paddestoelen, rode pepers, shiitake, sojasaus, stropaddestoelen en suiker

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte krab en tahoe

Ingrediënten:
babymaiskolf, knoflook, krabvlees, lente ui, limoen, palmsuiker, rode peper, sojasaus, tahoe, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gestoomde kleefrijst - khao neow

Ingrediënten:
kleefrijst

Keuken:
Thais
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gestoomde jasmijnrijst - khao suay

Ingrediënten:
jasmijnrijst

Keuken:
Thais
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gestoomde vis - pla neung

Ingrediënten:
bai ma-grood, bergamotblad, galanga, groene chilipeper, kha, knoflook, kratiem, limoensap, ma-kaam piag, nam pla, olie, prik chee fa, sjalot, tamarindesap, thaise vissaus, vis, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stomen / vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Makreel met garnalenpastasaus - nam prik pla too

Ingrediënten:
frituurolie, gapi, garnalenpasta, gedroogde garnalenpasta, gele chilipeper, groene thaise chilipeper, knoflook, kousenband, kratiem, limoensap, ma-khue puang, makreel, nam pla, nam taan peep, palmsuiker, prik chee fa daeng, prik khee noo, rode chilipeper, thaise aubergine, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
frituur / vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Karbonades met citroengras - moo yang ta-krai

Ingrediënten:
citroengras, cognac, knoflook, kokosmelk, kratiem, lente-ui, nam pla, sesamolie, sojasaus, suiker, ta krai, thaise vissaus, varkenskarbonade, whisky, wijn en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill