hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot grillê aux petits lêgumes et au beurre blanc - Gegrilleerde tarbot met geblancheerde groenten in een beurre blanc

Ingrediënten:
beurre blanc, bosui, boter, gele courgette, groene bloemkool, olijfolie, peper, tarbotfilet, wortel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Tournedos à la sauce de foie gras - Tournedos met ganzenleversaus

Ingrediënten:
boter, ganzenelever, peper, room, tournedos, truffel, truffelolie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
rundvlees
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Saumon braisé aux asperges, sauce cerfeuil - Gebraiseerde zalm met asperges en kervelsaus

Ingrediënten:
asperges, boter, citroensap, kervel, lamsoren, peper, vissaus, zalm en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Makreel met knoflooksaus en citroensap

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, knoflook, laurierblad, makreel, olijfolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zalm van de vissersvrouw met garnalen en mosselen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eierdooier, garnaal, melk, mosselen, olijfolie, ui, verse peterselie, witte wijn, zalmfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer

Diner / hoofdgerecht uit Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer:

Gegrillte Auberginen mit Wallnussfüllung und Kapern-Vinaigrette / Gegrilde aubergines met walnootvulling en kappertjes-vinaigrette

Keuken:
Aziatisch / Duits
Soort:
vegetarisch / groente / noten / kruiden / vis
Een recept uit  - Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer

Diner / hoofdgerecht uit Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer:

Kerbel-Rahm-Risotto mut Morcheln / kervel-roomrisotto met morieljes

Ingrediënten:
kruiden

Keuken:
Aziatisch / Duits
Soort:
risotto / vegetarisch / vis / paddenstoelen
Een recept uit  - Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer

Diner / hoofdgerecht uit Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer:

Ceviche vom Wolfsbarsch mit Asia-Gemüsesalat und Glasnudeln-Knusper / Zeebaarsceviche met Aziatische groentesalade en knapperige glasnoedels

Keuken:
Aziatisch / Duits
Soort:
salade / vegetarisch / vis
Een recept uit  - Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer

Diner / hoofdgerecht uit Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer:

Matjes mit Apfel-Radieschen-Schmand und Bröselkartoffeln / Haring met appel-radijskwark en gepaneerde aardappelen

Keuken:
Aziatisch / Duits
Soort:
saus / vegetarisch / vis
Een recept uit  - Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer

Diner / hoofdgerecht uit Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer:

Schollenfilet-Krabben-Packchen mit Mairübchen / Scholfilet en krabpakketjes met meiraapjes

Keuken:
Aziatisch / Duits
Soort:
vegetarisch / groente / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit  - Metzger Special

Diner / hoofdgerecht uit Metzger Special:

Côte de Boeuf

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit  - Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer

Diner / hoofdgerecht uit Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer:

Bärlauch-Käse-Knöpfle mit gebratenem Spitzkohl / Daslook-kaas-noedels met gebakken spitskool

Ingrediënten:
groente en kaas

Keuken:
Aziatisch / Duits
Soort:
vegetarisch / vis
Een recept uit  - Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer

Diner / hoofdgerecht uit Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer:

Kartoffelsalat mit Salsa Verde, Pilzen und Ei / Aardappelsalade met groene saus, paddenstoelen en ei

Keuken:
Aziatisch / Duits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / groente / kruiden / vis / paddenstoelen
Een recept uit  - Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer

Diner / hoofdgerecht uit Grüne Küche, 33 Rezepte für Feines Gemüse, Rezepte für Frühling und Sommer:

Linguine mit Artischocken und Oliven / Linguine met artisjok en olijf

Keuken:
Aziatisch / Duits
Soort:
vegan / pasta/noodles / vegetarisch / groente / vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zalm met sinaasappelvinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, olijfolie, sinaasappel, sjalot, spaanse ui, zalmfilet en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentebiryani met knolselderij en amandelschaafsel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, aubergine, basilicum, basmatirijst, broodkruim, doperwten, garam masala, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kaneel, kardemonpeulen, kerrie, knoflook, knolselderij, kokosmelk, koriander, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rode paprika, rozenwater, saffraan, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Osso buco met met rode en groene paprika

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenrasp, groene paprika, kalfsschenkel, kippenbouillonblokje, knoflook, peterselie, rode paprika, rozemarijn, suiker, tomaat uit blik, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Ganzenlever of kalfslever met warme appel

Ingrediënten:
appel, boter, ganzenlever en kalfslever

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot en blette, sauce vin rouge - Tarbot in rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, peper, rode port, rode wijn, sjalot, snijbiet, snijbietstelen, tarbotfilet en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Stinco di maiale al forno - Varkensschenkel uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, jeneverbessen, knoflook, laurier, rode wijn, rozemarijn, salie, ui, varkensschenkel en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit  - Pasta Küche, 30 neue Rezeptideen

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Küche, 30 neue Rezeptideen:

Garganelli mit grünem Spargel mit Belper Knolle / Garganelli met groene asperge en Belper knolle

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / groente / kaas
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Lachs in Kardamombutter auf gegrilltem Gemüsesalat / Zalm in kardamomboter met gegrilde groentesalade

Ingrediënten:
bruine boter, gember, groene kardemompeulen, groentesalade, kaneelstokje, knoflook, mild chilizout, olie, vanillemerg en zalmfilet

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kross gebratene Renke auf Rote-Bete-Kürbis-Gemüse mit Safran-Joghurt / Krokant gebakken renke op rode biet en pompoengroente met saffraanyoghurt

Ingrediënten:
boter, gemalen komijn, gember, ingelegde pompoen, kaneelstokje, mild chilizout, olijfolie, renkefilet, rode bieten, saffraanyoghurt en sinaasappelrasp

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Caraibische rijstschotel met kip

Ingrediënten:
doperwten, gemberpoeder, kaneel, ketoembar, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, komijn, kurkuma, olie, rijst, rode paprika, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
gevogelte