hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Geroosterde groenten met wittebonenpuree

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, boter, knoflook, melk, pastinaken, plantaardige olie, rode ui, tijm, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Gegrilleerde heilbot met gebakken Limburgse grotchampignons en wittwijnsaus

Ingrediënten:
grotchampignons, heilbotfilets, laurier, plantaardige olie, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Tonijn op Catalaanse wijze - tonno alla catalana

Ingrediënten:
aardappel, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, gele paprika, peperoncino, rode paprika, rode ui, tomaat, tonijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro - Pasta met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, spaghetti, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Inktvis gevuld met erwten - seppe ripiene con piselli

Ingrediënten:
broodkruim, ei, erwten, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, melk, pecorino, peper, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Piepkuiken met duivelssaus (sauce diable)

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, duivelssaus, knoflook, olijfolie, peper, piepkuiken en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Eendenborst met rode kool

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, cranberries, eendenborst, goudreinet, jeneverbes, koekkruiden, lichtbruine suiker, peper, rode kool, rode ui, rode wijn, sinaasappelsap en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Gekruide lamsspiesjes

Ingrediënten:
appel, citroen, citroensap, lamslappen, marinade voor lamsspiesjes en munt

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Broiled Tuna Belly with Montpellier Butter

Ingrediënten:
ansjovispasta, bieslook, bosui, boter, cayennepeper, citroenzest, ei, gelatine, gember, glice®, knoflookbieslook, knoflookconfit, limoensap, montpellier-boter, peper, peterselie, spinazie, steranijs, tonijnbuik en zout

Soort:
vis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Tonijn met rozemarijnmanteca

Ingrediënten:
citroen, jamónvet, knoflook, lardo, manteca, olijfolie, peper, tonijnsteak, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Spot Prawns with Foie Gras Nage

Ingrediënten:
anijshop, appel, pink lady, bruine groentefond, garnaal, kervel, limoensap, lychee, geroosterde pindas, propyleenglycolalginaat, rauwe foie-gras, witte miso en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Diner / hoofdgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Winterminestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, cannellinibonen, groene kool, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pasta, prei, rode ui en tomaat uit blik

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade van tarwekorrels of andere hele graansoorten met geroosterde paprika en courgette

Ingrediënten:
basilicum, courgette, paprika, knoflook, olijfolie, pijnappelpitten, rode wijnazijn, tarwekorrels, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wildpaté, warm

Ingrediënten:
bloem, cognac, eidooier, foie gras, houtsnip, fazant, leeuwerik, lijster, madeira, pasteideeg, truffel, ui, varkensvlees en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Diner / hoofdgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Zalm met rosésaus en risotto

Ingrediënten:
basilicum, boter, dille, kippenbouillon, olijfolie, peterselie, risottorijst, rosé wijn, sjalot en zalmfilet

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groentepannenkoeken

Ingrediënten:
bataat, bieten, bloem, boter, courgette, ei, halfvolle room, knolraap, knolselderij, koolraap, lente-ui, melk, olie, slagroom, spinazie, ui, winterpompoen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft "Ricard"

Ingrediënten:
eidooier, double cream, kreeft, ricard en slakkenboter

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Sole Walewska - Tongfilet met schaaldieren en truffel

Ingrediënten:
bloem, citroensap, eidooier, garnalen, garnaal, kookvocht van vis, kreeftenboter, kreeftenvlees, kreeftscharen, kruiden, melk, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - Grillen Special

Diner / hoofdgerecht uit Grillen Special:

Pfeffersteak - Pepersteak

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

*Autumn Harvest Pork Loin Roast, Chestnut Confit, Prune Coals and pain d' épices

Ingrediënten:
appelmoes, bacon, bacon, banyulglazuur, bruine varkensfond, gekruide "as", varkenslende, geglaceerde kastanjes, kastanjeroom, kastanjesoesjes, kruidkoekmelange, prei, varkenshuid, pruimenkool en zoetzure ui

Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Fettuccine all'intingolo - Fettuccine met stoofvleessaus

Ingrediënten:
fettuccine, ingekookt stoofvocht van varkenswang, parmigiano-reggiano, pecorino en tagliatelle

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Filodeegtaart met geroosterde winterpompoen

Ingrediënten:
boter, filodeeg, winterpompoen en olijfolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Rindertatar mit Lotuswortel - Rundertartaar met lotuswortel

Keuken:
Japans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Tomatenlinzensoep met peterselieroom

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, margarine, peterselie, rode linzen, sjalot, slagroom, tomaatblokjes, gezeefde tomaten en wortel

Soort:
soep/bouillon