lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Salade van kip en komkommer met yoghurtdressing

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, citroensap, dilletoppen, feta, kipfilet, minikomkommer, verse muntblaadjes en yoghurt

Soort:
salade
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Lunch uit Het literaire eetboek:

Len Deighton's calorie-arme lunch

Ingrediënten:
appel, azijn, ei, magere melk, nootmuskaat, olie, peper, rundergehakt, runderlever, tomaat, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met krokante tofu

Ingrediënten:
peulkiem, pinda, rijstvel, tofu en wortel

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Slawraps met gegrilde gehaktballetjes

Ingrediënten:
bindsla, komkommer, limoensap, radijs, rijstnoedels, thaise peper, varkensgehakt en vissaus

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Groentesoep met wontons

Ingrediënten:
basilicum, dubbel gedopte tuinbonen, lente ui, peulen, runderbouillon, verse doperwten en wontonvellen

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Rijstbowl met bloemkool

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloemkool, gerookte forel, gerookte makreel, groene olijf, marcona amandelen en pesto

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Lunch uit De Smaakbijbel:

Bánh mi

Ingrediënten:
komkommer, koriander, olie, rijstwijnazijn, sojasaus, stokbrood, suiker, varkenspaté, varkensvlees, vissaus, wortel en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / pickles
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Lunch uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Open Cap Mushrooms stuffed with Hummus and Herbs - Paddenstoelkappen gevuld met hummus met kruiden

Ingrediënten:
citroensap, gevulde olijven, hummus, olijfolie en weidechampignons

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Taco's met gefrituurde vis

Ingrediënten:
bloem, donker bier, groene kool, radijs, rode ui, room, tortilla en witvis

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Zomerse salade

Ingrediënten:
amaranthkorrels, basilicum, gele courgette, groene courgette, komkommer, maiskolven en tomaten

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Sandwich BLT

Ingrediënten:
bacon, bindsla, mayonaise en tomaten

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met Chili-zalm

Ingrediënten:
komkommer, korianderblaadjes, peultjes, rijstvel en zalm

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Lunch uit De Griekse keuken thuis:

Roerei met tomaat

Ingrediënten:
eieren, olijfolie, oregano, sjalotjes, suiker, tijm, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Salade van warme puy-linzen en rood dragon-rundvlees

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bietjes, bladpeterselie, dijonmosterd, dragonblad, olijfolie, puylinzen en ribeye

Soort:
salade / vlees
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Salade van rauwe bietjes met gegrilde geitenkaas

Ingrediënten:
bietenblad, geitenkaas, mierikswortel, olijfolie, plantaardige olie, rode biet, wittewijnazijn en wortel

Soort:
salade
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met kip en munt

Ingrediënten:
kip, kool, munt en rijstvel

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Lunch uit De Griekse keuken thuis:

Lamsvlees uit de oven met tomaat, knoflook en pasta

Ingrediënten:
gedroogde oregano, kefalotyri, knoflook, lamsschouder, olijfolie, orzo, tomaten, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Koude, gebraden rosbief

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, mosterdpoeder, olie, peterselie, rosbief en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Fajah Lourens en Anke Langelaan - Killerbody dieet

Lunch uit Killerbody dieet:

Tonijnsalade

Ingrediënten:
blikje tonijn, cherrytomaatjes, komkommer, peper, radijsjes, sla, sperziebonen, zout en zwarte olijven

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Lunch uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse `wraps

Ingrediënten:
olijfolie, roerbakrijst, verse koriander en wraptortilla

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Grillen Special

Lunch uit Grillen Special:

Steak Sandwich mit Rhabarber-Chutney - Sandwich met biefstuk en rabarberchutney

Keuken:
Duits
Soort:
barbecue/grill / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / rundvlees
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Quinoataboulé

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, cherrytomaten, citroenrasp, citroensap, feta, libanese broodjes, munt, olijfolie, plat brood, witte quinoa en yoghurtkaas

Soort:
salade / pasta/noodles
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Lunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Snelle eiersalade met dille

Ingrediënten:
citroensap, dille, ei, kerriepoeder, mayonaise, poedersuiker, slagroom en yoghurt

Soort:
salade
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Lunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Hartige schuimomelet

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, ei, ham, margarine en melk