Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

We hebben 291 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over hoe te eten

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Hoe te eten

Een greep uit de 291 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

IJzige rumsaus

Ingrediënten:
bruine rum, eidooier, golden syrup en slagroom

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Bananencustard

Ingrediënten:
bananen, eidooier, fijne kristalsuiker, saffraan en volle melk

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Linzen met salie en uien

Ingrediënten:
bleekselderij, engelse mosterd, extra vierge-olijfolie, knoflook, lavas, puylinzen, salie en ui

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Panchphoran aloo

Ingrediënten:
aardappel, fenegriekzaad, koriander, kurkuma, nigellazaad, plantaardige olie, rode-chilipoeder, venkelzaad, wit komijnzaad en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Kabeljauw in ham

Ingrediënten:
boter, kabeljauwfilet en parmaham

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Steak au poivre

Ingrediënten:
boter, cognac, olijfolie, peperkorrels en steaks

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Kalkoenjus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kalkoenorganen, marsala, peperkorrels, ui, wortel en zwoerd

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Frambozen-amandeltaart

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, frambozen, frambozenjam en poedersuiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Ceviche met hete knoflookaardappeltjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, knoflook, knoflookolie, koriander, limoen, nieuwe aardappels, olijfolie, sinaasappel, sint-jakobsschelpen, tarbot, waterkers en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Noedelsalade met zeewier

Ingrediënten:
arame, dashi, eiermie, japanse mie, japanse sojasaus, lente-ui, mirin, rijstazijn, sake, sesamolie, sobanoedels, suiker en wakame

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gestoofd rundvlees met ansjovis en tijm

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, bloem, braadvet, foelie, knoflook, marsala, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, runderstoofvlees, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Citroenvla

Ingrediënten:
citroen, double cream, ei, fijne kristalsuiker en slagroom

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Risotto met doperwtjes

Ingrediënten:
arborio-rijst, bananensjalotten, boter, bouillon, canarolirijst, doperwtjes, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, ui, vermout en witte wijn

Soort:
risotto
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouillon, courgette, ditalini, olijfolie, parmezaankorst, parmezaanse kaas, savooiekool, sperziebonen, ui, witte bonen en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Varkenslende met laurier

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, knoflook, laurier, peperkorrels, ui, varkenslende en witte wijn

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Toon alle 291 recepten in dit boek