Claudia Roden - De Joodse keuken

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Ingrijpend herziene uitgave

De Joodse keuken vertelt de geschiedenis van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. In twee verschillende delen beschrijft Claudia Roden in dit boek de smaken en de ontwikkeling van de Asjkenazische keuken, waarvan de wortels in West- en Oost-Europa en Rusland liggen, enerzijds en van de Sefardische keuken (mediterrane landen en Azië) anderzijds.

De 800 recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar verzamelde uit de diaspora. Ze proefde de gerechten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de recepten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen en recepten in dit monumentale boek.

Dit boek geeft het complete beeld van de veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur zoals die zich in de loop der eeuwen heeft gevormd.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Tunesich ei en tomaat

Ingrediënten:
ei, harissa, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Frittata de carciofi - Artisjokomelet

Ingrediënten:
artisjokbodems, artisjokharten, bladpeterselie, ei, nootmuskaat, olijfoliebrood, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Minty carrot chicken

Ingrediënten:
gember, groene chilipeper, kip, knoflook, kurkuma, munt, sesamolie, ui, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Marcoude aux aubergines - Aubergineomelet

Ingrediënten:
aubergines, citroen, ei, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
eieren, kaas en zuivel / ei/omelet/frittata
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Salade van rauwe groenten op zuur

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkoolroosjes, courgette, extra vergine olijfolie, raapjes, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Ananaschutney

Ingrediënten:
amandelschaafsel, ananas, cayennepeper, chilipoeder, gember, javaanse suiker, knoflook, rozijnen, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Asjkenazische haroset

Ingrediënten:
honing, kaneel, suiker, walnoten, zoete rode wijn en zure appels

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Citroenwaterijs

Ingrediënten:
citroensap, limoensap, suiker en water

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Borscht - Koude bietensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Mouna au lait - Zoet melkbrood

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, droge gist, ei, eidooier, melk, sinaasappelrasp, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch