Claudia Roden - De Joodse keuken

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.De joodse keuken vertelt de geschiedenis van het joodse volk aan de hand van de joodse keuken. De achthonderd recepten in dit monumentale werk zijn de schatten die Claudia Roden verzamelde uit de diaspora, de verspreiding van de joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze reisde, proefde, keek toe, verzamelde recepten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de gerechten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen, anekdotes en recepten in dit boek.’Zoals Roden schrijft over eten, is maar weinigen gegeven. Elk gerecht wordt zorgvuldig ingebed in de cultuur waaruit het is voortgekomen, elk recept voorzien van een persoonlijke inleiding plus praktische tips.’ Janneke Vreugdenhil in NRC.NEXT over De Joodse keuken’Roden is geweldig, meer dan wie ook heeft zij met respect voor de geschiedenis en de mensen de Arabische keuken op de kaart gezet.’ NRC’De boeken van Claudia Roden zijn standaardwerken met zoveel kennis, een rijkdom aan verhalen en prachtige recepten.’ Merijn Tol (kookboekenauteur en delicious.-redacteur)Claudia Roden is de auteur van vele cultuur-historische kookboeken. Ze had een kookprogramma op de BBC, werd en wordt over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over gastronomie en heeft allerlei onderscheidingen gekregen, in Nederland bijvoorbeeld de Prins Claus Prijs (1999) en de Johannes van Dam prijs (2012).


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Turkse gegrilde gehaktballetjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, doorregen rundgehakt, kaneel, lamsgehakt, peper, ui en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Worst en ei

Ingrediënten:
duitse salami, ei, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hilbeh uit Calcutta

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, gemalen fenegriekzaad, gember, groene chilipeper, koriander, peper en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Artisjokharten met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokbodems, artisjokharten, citroensap, dille, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, tuinbonen en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Boulette voor T'fin pkaila

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, cayennepeper, ei, foelie, harissa, kaneel, nootmuskaat, peper, rundergehakt en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Lamsvlees met rode chilipepers en tamarinde

Ingrediënten:
gedroogde chilipepers, gemalen kaneel, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, knoflook, kokosmelk, komijn, lamsnek, lamsschouder, nieuwe aardappels, plantaardige olie, santen, suiker, tamarindepasta en ui

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Lekach - Honingcake

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, cognac, ei, gele rozijnen, kaneel, kruidnagelpoeder, plantaardige olie, rum, sinaasappelrasp, sterke koffie, suiker, vloeibare honing, walnoten en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bitterkoekjes

Ingrediënten:
amandelessence, eiwit, gemalen amandelen, pistache, suiker en vanille-essence

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Yoghurt

Ingrediënten:
volle melk en yoghurt

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel met kaas, zoet

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, eiernoedels, gedroogde kersen, kwark, roomkaas, rozijnen, sinaasappelrasp, suiker, vermicelli en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Guizadasa - pistache- of amandelsnoepjes

Ingrediënten:
amandelessence, bittere amandelen, ei, eidooier, pistaches, oranjebloesemwater, pistaches en suiker

Keuken:
Portugees / Tunesisch / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Lamsschouder met rijstvulling en abrikozensaus

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gedroogde zure kersen, krenten, lamsschouder, langkorrelrijst, peper, pijnboompitten, rozijnen, rundergehakt, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Syrisch / Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Chicken sofrito

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, kardemomzaadhulzen, kip, kurkuma, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardpeersoep

Ingrediënten:
aardperen, citroensap, kippenbouillon, knoflook, peper, plantaardige olie, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Israëlisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Iraaakse of Marokkaanse marsepein

Ingrediënten:
amandelessence, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, mandarijnsap, sinaasappelrasp, sinaasappels en suiker

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan / amandelwerk
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Rijstepudding met karamel

Ingrediënten:
karamel, melk, risottorijst, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch