Claudia Roden

We hebben 23 boeken van Claudia Roden waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Claudia Roden? Registreren is gratis!

Boeken van Claudia Roden

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Claudia Roden

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Dadelcompote

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, dadels, suiker en water

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Halvemaan gevuld met amandelpasta uit Irak of Syrie

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, eidooier, gemalen amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker en vanille-essence

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gebakken kippenlever met uien

Ingrediënten:
kippenlever, kippenvet, paprikapoeder, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Cholent met gans

Ingrediënten:
aardappel, doorregen runderlappen, ganzenconfit, gedroogde witte bonen, gerookte gans, knoflook, mergpijp, parelgerst, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Frans / Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte / rundvlees / eenpansgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Appels uit de oven

Ingrediënten:
appel, boter, citroenschil, kaneel, margarine, rozijnen, suiker en walnoten

Keuken:
Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poolse gevulde moten karper

Ingrediënten:
amandelen, bouillon, gele rozijnen, karper, suiker, ui, visballetjes, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux dattes - Kip met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, citroensap, dadels, foelie, honing, kaneel, kip, nootmuskaat, saffraan, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bagelvariaties

Ingrediënten:
droge gist, ei, eiwit, gebakken uitjes, grof zeezout, maanzaad, patentbloem, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Goulashsoep

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chilipoeder, plantaardige olie, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Macalcal of masala chicken - Kip in kokossaus

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, gemberwortel, kipfilet, kippendijen, knoflook, kokosmelk, kurkuma, nieuwe aardappel, rozijnen, santen, sesamolie, suiker, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ftut - Jemenitische bruiloftsoep

Ingrediënten:
aardappel, courgette, doorregen runderlappen, gemalen kardemom, gemalen karwijzaad, gemalen kurkuma, lente-ui, mergpijpjes, tomaat, waterkastanjemeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort:
soep/bouillon
Alle recepten van Claudia Roden