Claudia Roden - De joodse keuken

De joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Sauerkraut - Zuurkool

Ingrediënten:
appel, jeneverbessen, karwijzaad, laurier, water, witte kool en zout

Keuken:
Frans / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mattar paneer - Curry met doperwten en kaas

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, doperwten, gemalen kardemom, gemalen koriander, gember, kaneel, knoflook, kurkuma, mozzarella, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shalet op z'n Frans

Ingrediënten:
appel, challebrood, citroenrasp, eidooier, eiwit, kaneel, rum en suiker

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Sinaasappel-radijssalade met olijven

Ingrediënten:
arganolie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, radijsjes, sevillasinaasappels, sinaasappel, wijnazijn en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Picknick / diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Maakoude à la viande - Tunesische vleesomeletten

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroen, ei, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Scodelline - Amandelcrème

Ingrediënten:
amandelessence, citroenrasp, citroensap, eidooier, gemalen amandelen, kaneel, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
custard / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kaaspasteitjes uit Thessaloniki

Ingrediënten:
aardappel, basis piedeeg 1, ei, eidooier, feta, parmezaanse kaas, sesamzaad, witte peper en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Iraakse kweeperenboter met noten

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, gemalen amandelen, kardemom, kweeperen, pijnboompitten, pistaches en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan / broodbeleg
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bitterkoekjes van Boccione

Ingrediënten:
amandelessence, gemalen amandelen, pistache, eiwit, suiker en vanille-essence

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hashwa - Vulling voor kibbeh

Ingrediënten:
frituurolie, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, mager rundgehakt, olie, peper, pijnboompitten, piment, ui en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Falafel - Beignets van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hamin dulce - Bulgaars vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kalfsvlees, karamelsaus, kweeperen, peper, piment, pruimedanten, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
stoofgerecht