Claudia Roden - De joodse keuken

De joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Labne

Ingrediënten:
dille, knoflook, marjoraan, munt, olijfolie, paprikapoeder, volle melk, yoghurt en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Torshi left - Roze-raapjes pickle

Ingrediënten:
biet, chilipeper, knoflook, meiraapjes, rode wijnazijn, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Iraakse kaasparteitjes

Ingrediënten:
ei, eidooier, kaas, pitabrooddeeg, venkelzaad en witte peper

Keuken:
Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pompernikkelbrood

Ingrediënten:
donkere stroop, droge gist, ei, honing, karwijzaad, patentbloem, plantaardige olie, roggebloem, tarwebloem, water en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Citrusplakken op siroop

Ingrediënten:
citroenen, citroensap, grapefruit, mandarijnen, oranjebloesemwater, sinaasappels, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
inmaak / condiment
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Basis piedeeg 1

Ingrediënten:
bloem, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / beslag/deeg
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Kokos- en dadelchutney

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroen, dadels, gedroogde kokos, knoflook, koriander, limoen, tamarindepasta, water en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kamfounata - Marokkaanse ratatouille

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, knoflook, koriander, munt, olijfolie, paprika, peper, suiker, tomaten, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Cousa bi gebna

Ingrediënten:
belegen kaas, courgette, ei, nootmuskaat, olie, peper, ui, water en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Tarama - Romige viskuit

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, harderkuit, kabeljauwkuit, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Radijssalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gele ui, paarse radijs, peper, zout en zwarte radijs

Keuken:
Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Iraakse amandelmelk

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan