De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: crème fraîche, kaimak, kaneel, kruidnagels, mascarpone, mastiek, oranjebloesemwater, oranje pompoen, pistaches en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: bieten, bladpeterselie, citroensap, kaneel, lamsgehakt, peper, plantaardige olie, rundergehakt, suiker, ui en zout
Keuken: Joods / Iraaks
Ingrediënten: knoflook, okra, olijfolie, peper, piment, suiker, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: groente
Ingrediënten: blanke amandelen, bloem, dadels, ei, matsemeel, olie en suiker
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: kalfsgehakt, lamsgehakt, pijnboompitten, rundergehakt, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aubergines, cheddar, ei, feta, gruyère, kashkavalkaas, witbrood en zonnebloemolie
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bladpeterselie, citroensap, ei, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: bulghur, citroensap, duif, gemalen kardemomzaad, kaneel, maïsolie, peper, piepkuiken, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, ui, uienzout, walnoten en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, ei, extra vergine olijfolie, gezouten citroen, groene paprika, kappertjes, knoflook, peper, rode paprika, tomaten, tonijn in blik en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: gember, groene chilipeper, kikkererwtenmeel, knoflook, koriander, oranje pompoen en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, risottorijst, rozijnen, suiker, tamarindepasta, ui, vleestomaten, water en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: arachideolie, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, knoflook, peper, rode paprika, witvisfilet, witvismoten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, cox-appels, crème fraîche, golden delicious, granny smith, rozenwater, suiker, water en yoghurt
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraanpoeder, selderijblad, soepkip, suiker, tomaten, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boleten, cantharellen, farfel, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / paddenstoelen
Ingrediënten: aardperen, citroensap, kippenbouillon, knoflook, peper, plantaardige olie, tomaten, ui, water en zout
Keuken: Israëlisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, citroensap, dadels, foelie, honing, kaneel, kip, nootmuskaat, saffraan, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, citroensap, crème fraîche, droge gist, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, suiker en water
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, chilipeper, curryblad, fenegriekzaad, gemalen komijn, gember, knoflook, kurkuma, mosterdzaad, sesamolie, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: pickles
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, dadels, suiker en water
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: blanke amandelen, bloem, citroenrasp, ei, eidooier, poedersuiker en suiker
Keuken: Portugees / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, kaneel, oranje pompoen, rozemarijn, suiker, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: aardappel, citroen, frituurolie, knoflook, kurkuma, lamsschouder, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: ei, plantaardige olie, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: dille, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst