De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: arganolie, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, koriander, peper, sinaasappelsap, suiker, wortel en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade
Ingrediënten: kalfslever, kippenvet, peterselie, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, fijne griesmeel, gedroogde limoen, mager rundgehakt, peper, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: druiven, gekarameliseerde suiker en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / wijn
Ingrediënten: ei, harissa, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: dille, knoflook, marjoraan, munt, olijfolie, paprikapoeder, volle melk, yoghurt en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, suiker en water
Keuken: Portugees / Sefardisch / Joods
Soort: custard / broodbeleg / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: saus
Ingrediënten: amandelen, cashewnoten, gemberwortel, kipfilet, kippendijen, knoflook, kokosmelk, kurkuma, nieuwe aardappel, rozijnen, santen, sesamolie, suiker, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroen, olijfolie en spinazie
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bieten, bladpeterselie, citroensap, kaneel, lamsgehakt, peper, plantaardige olie, rundergehakt, suiker, ui en zout
Keuken: Joods / Iraaks
Ingrediënten: abrikozen, bloem, ei, kaneel, pastadeeg, pruimen, suiker, zout en zure room
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: dadels en walnoten
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan / koek en gebak
Ingrediënten: abrikozen, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandelpoeder, ei, eierdraden, gekonfijte citrusschil, sinaasappelrasp en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: brood, ei, knoflook, matses, peper, vel van ganzenhals en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelschaafsel, basmatirijst, langkorrelrijst, rozijnen, saffraanpoeder, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, gedroogd eekhoorntjesbrood, parelgerst, peper, raapjes, selderijblad, water, wortel, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: ei, gedroogde kokos en suiker
Keuken: Indiaas / Noord-Afrikaans / Joods / Iraaks
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, aardappelmeel, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: basis piedeeg 1, eidooier, kaneel, mager rundgehakt, peper, pijnboompitten, piment, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: pastei
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, kaneel, kwark, rozijnen, suiker, walnoten, zout en zure room
Keuken: Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: groene chilipepers, kardemonpitten, karwijzaad, knoflook, koriander, peterselie, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort: saus/dressing/jus