De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, gele ui, mierikswortel, nieuwe aardappels, zoute haringfilet, zure haringfilet en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: blanke amandelen, eidooier, eiwit, poedersuiker, spinazie en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, bladpeterselie, courgette, knoflook, koriander, munt, olijfolie, paprika, peper, suiker, tomaten, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / vegan / groente
Ingrediënten: amandelen, cashewnoten, gemberwortel, kipfilet, kippendijen, knoflook, kokosmelk, kurkuma, nieuwe aardappel, rozijnen, santen, sesamolie, suiker, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, eidooier, filodeeg, kerriepoeder, kipfilet, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: aardappel, citroensap, gemberpoeder, kip, knoflook, saffraanpoeder, witte peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, lamsgehakt, munt, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, verse knoflook en zout
Keuken: Joods / Iraaks
Ingrediënten: olie, water, witlof en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, groene paprika, lente-ui, tomaat en zout
Keuken: Israëlisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aardappel, aubergine, cottagecheese, ei, feta, gedroogde munt, kashkavalkaas, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, peper en zout
Keuken: Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, champignons, ei, eidooier, filodeeg, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, witvisfilet en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, kalfsboegschenkel, kalfsschenkel, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, peper en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: citroensap, gedroogde abrikozen, gemalen limoen, krenten, lamsgehakt, peper, piment, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, rum, suiker, vijgen en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: fijne bulgur, hashwa, kaneel, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, piment, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: boter, ei, eidooier, feta, filodeeg en gruyère
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: karnemelk, melk, olijfolie, peper, plantaardig stremsel en zout
Keuken: Brits / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, rundvlees, spinazie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: appel, jeneverbessen, karwijzaad, laurier, water, witte kool en zout
Keuken: Frans / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: groenten en aardappels
Ingrediënten: citroenzuur, dille, gedroogde rode peper, gember, grof zout, kaneel, knoflook, komkommer, laurier, mierikswortel, peterselie, selderie, suiker, tijm, venkel, water, witte wijnazijn en zwarte peper
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: aubergines, plantaardige olie, yoghurt en zout
Keuken: Spaans / Portugees / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: artisjokbodems, artisjokharten, citroensap, dille, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, tuinbonen en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: salade
Ingrediënten: bladpeterselie, blanke amandelen, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, peper, plantaardige olie, poedersuiker, ui, warkavellen en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Ingrediënten: arachideolie, cayennepeper, harissa, kappertjes, knoflook, koriander, paprikapoeder, suiker, tomaten, ui, witvismoten en zonnebloemolie
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis