De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: arganolie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, radijsjes, sevillasinaasappels, sinaasappel, wijnazijn en zwarte olijven
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, boter, broodkruim, citroensap, droge gist, ei, eidooier, gekonfijte citroenschil, gist, melk, pijnboompitten, rozijnen, rum, sinaasappelsap, suiker, walnoten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn, yoghurt en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: gedroogde limoenen, suiker en water
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan
Ingrediënten: citroen, eieren, ful medames in blik, gedroogde tuinbonen, hamine eieren, knoflook, olijfolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: mastiek, melk, risottorijst, rozenwater, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, zhoug en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: langkorrelrijst, rozijnen, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappels, boter, ei, kashkavalkaas, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, spinazie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / ovenschotel
Ingrediënten: bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, komijn en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelen, amandelmeel, bloem, boter, hazelnootmeel, kaneel, poedersuiker en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, cayennepeper, chilipoeder, groene paprika, plantaardige olie, rode paprika, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees
Ingrediënten: amandelen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, ei, eiernoedels, jam, krenten, rozijnen, rum, sinaasappelrasp, suiker, sukade, walnoten, zout en zure appels
Keuken: Pools / Duits / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren / pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, kirsch, kwark, rozijnen, rum, suiker, vanille-essence, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, eidooier, eiwit, poedersuiker, spinazie en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, crème fraîche, kaymak, kruidnagel, kweepeer, mascarpone, slagroom, suiker en vanille-essence
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: pudding
Ingrediënten: arachideolie, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, koriander, mager rundgehakt, nootmuskaat, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: baars, bladpeterselie, bot, brasem, extra vergine olijfolie, griet, groene chilipeper, heek, kabeljauw, knoflook, mul, peper, rode chilipeper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, tarbot, tomaten, tong, witbrood, witte wijn, zalm, zonnevis en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: aubergines, plantaardige olie, tomatensaus en zout
Keuken: Spaans / Portugees / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bruinbrood, ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, wijnazijn, zonnebloemolie, zure appel en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods / Oekraiens
Soort: vis
Ingrediënten: braadkuiken, challe, citroensap, cognac, duif, eidooier, foie gras, kippenlever, kippenvet, olie, peper, poussins, truffel en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, gedroogd eekhoorntjesbrood, parelgerst, peper, raapjes, selderijblad, water, wortel, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, kippenbouillon, maïzena, olijfolie, peper, tagliolini, verjus en zout
Keuken: Joods / Italiaans
Soort: pasta/noodles