Claudia Roden - De joodse keuken

De joodse keuken

achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur…

Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Sinaasappel-radijssalade met olijven

Ingrediënten:
arganolie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, radijsjes, sevillasinaasappels, sinaasappel, wijnazijn en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Gistrol uit Triëst variant

Ingrediënten:
bittere chocolade, bloem, boter, broodkruim, citroensap, droge gist, ei, eidooier, gekonfijte citroenschil, gist, melk, pijnboompitten, rozijnen, rum, sinaasappelsap, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Roz bi halib - Arabische rijstepudding

Ingrediënten:
mastiek, melk, risottorijst, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ovenschotel met vleesvulling en aardappelpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Jemenitische humus

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, zhoug en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kofta bil karaz - Gehaktballetjes met morellensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Salade van kikkererwten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, komijn en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ghorayebah - Boterkoekjes

Ingrediënten:
amandelen, amandelmeel, bloem, boter, hazelnootmeel, kaneel, poedersuiker en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Goulashsoep met paprika

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chilipoeder, groene paprika, plantaardige olie, rode paprika, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel mit eppel - Noedelpudding met appel

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, ei, eiernoedels, jam, krenten, rozijnen, rum, sinaasappelrasp, suiker, sukade, walnoten, zout en zure appels

Keuken:
Pools / Duits / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Cheesecake

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, kirsch, kwark, rozijnen, rum, suiker, vanille-essence, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Cacciucco alla Livornese - Vissoep

Ingrediënten:
baars, bladpeterselie, bot, brasem, extra vergine olijfolie, griet, groene chilipeper, heek, kabeljauw, knoflook, mul, peper, rode chilipeper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, tarbot, tomaten, tong, witbrood, witte wijn, zalm, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte haring met zure room

Ingrediënten:
bruinbrood, ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, wijnazijn, zonnebloemolie, zure appel en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods / Oekraiens
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Krupnik - Paddestoelen met gerstsoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, gedroogd eekhoorntjesbrood, parelgerst, peper, raapjes, selderijblad, water, wortel, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch