Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: augurk, basilicum, bloem, boter, bruine fond, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, marinade voor varkensvlees, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, boter, bruine kippenbouillon, citroensap, droge witte vermouth, kipfilet, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: basilicum, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kip, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, verse groene kruiden en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bouillon, ganzenvet, knoflook, maïzena, olie, peper, reuzel, salie, tomaten, tomatensap, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: citroensap, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, salie, tijm en zout
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: aubergine, courgette, groene paprika, knoflook, olie, olijfolie, peper, peterselie, ui, vleestomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vegan / groente
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, boter, citroensap, gemengde groene kruiden, peper en peterselie
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: boter, gruyère, peper, sauce mornay, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ganzenvet en water
Ingrediënten: bacon, boter, bruine kippenbouillon, lente-ui, panklaar kuiken, peper, runderbouillon, sjalot, ui, wortels en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, bleekselderij, bloem, boter, champignons à blanc, citroensap, droge witte wijn, eidooier, geglaceerde witte uitjes, kerriepoeder, kip, laurier, nootmuskaat, peterselie, slagroom, tijm, ui, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, fond, geklaarde boter, ei, gruyère, knoflook, lente-ui, maïzena, nootmuskaat, peper, runderbouillon, sjalot, slagroom, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: bieslook, citroensap, dragon, hardgekookte eidooiers, hardgekookte eiwitten, kappertjes, mosterd, olie, peper, peterselie, wijnazijn, zout en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: armagnac, broodkruim, bruine fond, cognac, droge witte wijn, fricandeau, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gepekeld varkensvlees, knoflook, kruidnagelen, lamsborst, lamsbotten, lamsschouder, laurier, mager varkensvlees, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, schaapsborst, schaapsschouder, schapenbotten, spek, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatenpuree uit blik, truffel uit blik, truffelvocht, ui, uitgebakken varkensvet, varkensbotten, varkensbraadvet, varkenslende, varkenszwoerd, vet spek, water en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / schapenvlees / varkensvlees / lamsvlees
Ingrediënten: fond, gepekeld varkenszwoerd, kalfsbotten, kalfspoten en varkenszwoerd
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: abrikozenjam, boter, bruine rum, crème anglaise, crème chantilly met rum en poedersuiker, geklaarde boter, golden delicious, suiker, vanille-essence en witbrood
Keuken: Frans
Soort: pudding
Ingrediënten: boter, ei, nootmuskaat, roomkaas, suiker en taartdeegbodem
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, gruyère, lente-ui, nootmuskaat, peper, sjalot, slagroom, spinazie, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: aardappelen, boter, peper, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, citroensap, kookvocht van kip, rode paprika uit pot, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, gevogeltekarkas, gevogelte-organen, gevogelteresten, kalfsbotten, prei, runderbotten, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / rundvlees / bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, gans, ganzenbouillon, ganzenhart, ganzenlever, ganzenmaag, ganzennek, ganzenvet, ganzenvleugel, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, peper, port, reuzel, runderbouillon, ui, vulling van gemalen kalfs- en varkensvlees, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aubergine, groene paprika, olie, olijfolie, peper, peterselie, pistou, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente