De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: cayennepeper, eidooier, knoflook, olijfolie, oud witbroodkruim, wijnazijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: cognac, ei, épices fines, ganzenvet, kalfshersenen, kalfsniervet, kipfilet, kippenbouillon, kippenlevertjes, kippenvet, kippenvlees, knoflook, lamshersenen, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, runderhersenen, rundervet, spinazie, tijm, ui, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: bloem, boter, champignonsaus, coulis de tomate, ei, mager rundvlees, merg, niervet, olie, peper, rodewijnsaus, sauce brune à lestragon, sauce brune au cari, sauce brune aux fines herbes, sauce madère, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, spek, ui, wittewijnsaus en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, champignons, dragon, kippenlever, kippenmaagjes, lente-ui, madeira, olie, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: geklaarde boter en oud witbrood
Keuken: Frans
Soort: garnituur / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eidooier, melk, peper, peterselie, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, blanke fond, boter, droge witte wijn, ganzenvet, gerookt spek, jeneverbessen, kippenbouillon, laurier, peper, peperkorrel, peterselie, ui, verse zuurkool, wortel en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, laurier, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, spaghetti, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, garnalen, gepocheerde garmalen of gambas, kreeft, lente-ui, peper, rivierkreeft, sjalot en zout
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bruine kippenbouillon, citroensap, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: blanke fond, boter, bruine fond, chablis, champignon-roomsaus, champignon-roomsaus met eidooier, gekookte ham, hamvet, kruidnagel, olie, peterselie, poedersuiker, poully-fuissé, tijm, ui, witte bourgogne en wortel
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, gruyère, lente-ui, nootmuskaat, peper, sjalot, slagroom, spinazie, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: basilicum, bloem, citroenschil, dragon, droge witte wijn, kalfsfond, kalfsschenkel, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, laurier, oregano, peper, runderbouillon, sinaasappelschil, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, gekookte ongepelde garnalen, gekookte schaaldieren, schaaldierenvlees en tomatenpuree
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, droge witte vermouth, eidooier, gruyère, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bonenkruid, boter, dragon, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, sla, slagroom, tijm, ui, wasbonen en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: artisjokharten, aspergepunten, boter, broccoli, champignons, ei, gruyère, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, bleekselderij, boter, croutons, dragon, gedroogde dragon, kervel, kippenbouillon, peterselie, preiwit, rijst, suiker, ui, melk, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, anijszaad, bakpoeder, donkere rum, foelie, gekonfijte vruchten, honing, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, natriumbicarbonaat, roggemeel, suiker, tarwebloem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, champignons, dragon, droge witte vermouth, droge witte wijn, ham, kervel, laurier, maïzena, peper, peterselie, tijm, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, droge witte wijn, eidooier, krabvlees, krabvlees uit blik, kreeftenvlees, kreeftenvlees uit blik, lente-ui, melk, peper, sjalot, slagroom, ui, visbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, cognac, kippenlevers, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, truffel, vleesgelei en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: bruine kippenbouillon, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: appel, boter, bruine eendenbouillon, cognac, eend, kaneel, peper, port, runderbouillon, salie, suiker, varkensworstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, hersenen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees