De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, champignons, dragon, kippenlever, kippenmaagjes, lente-ui, madeira, olie, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, crème chantilly, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, basilicum, citroensap, gedroogde basilicum, knoflook, korianderzaad, laurier, lente-ui, olijfolie, peterselie, sjalot, tijm, tomaten, water en zout
Keuken: Grieks / Frans / Provençaals
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: diepvriesframbozen, frambozen, fruit, munt, perziken, suiker, vanille-essence, vanillestokje en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelen, citroenrasp, eiwit, kirsch, poedersuiker en walnoten
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, groene kool, karwijzaad, knoflook, laurier, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, sauce diable, sauce piquante, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, tijm, ui, varkensbraadvlees, witte kool, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, crème anglaise, crème chantilly, gekonfijte vruchten, amandel, melk, nootmuskaat, oranjesnippers, poedergelatine, rijst, sinaasappelen, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding
Ingrediënten: aardappelmeel, arrowroot, bacon, bleekselderij, boter, droge witte wijn, laurier, madeira, maïzena, ontbijtspek, peper, peterselie, port, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, blanke fond, kippenbouillon, preiwit, slagroom, waterkers, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bruine kippenbouillon, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot, truffel uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappelzetmeel, bruine suiker, eierdooiers, maïzena, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: frans bladerdeeg en suiker
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, ei, fond, knoflook, kruiden, mager lamsgehakt, peper, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: droge witte wijn en mosselen
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, coulis de tomates à la provençale, peterselie, sauce aux câpres, sauce soubise, voorjaarslamsbout, water en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, marinade, olie, orgaanvlees van wild, peper, reuzel, rodebessengelei, runderbouillon, slagroom, tomatenpuree, ui, vlees van wild, wildbotten, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bleekselderij, boter, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, donkere bouillon, droge witte wijn, laurier, olie, peper, peterselie, rode wijn, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, gecanneleerde champignonhoedjes, kruiden, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, stokbrood, gruyère, olijfolie, parmezaanse kaas, ui en uiensoep
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bechamèlsaus, boter, dragon, kervel, peterselie, roomsaus, tomatenpuree en veloutésaus
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bieslook, boter, kervel, peterselie, suiker, water, witte peper, wortelen en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelen, boter, dragon, droge witte wijn, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, lardons, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, citroenrasp, ei, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch / boter en olie