De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: angelica, appel, bigarreaux, bruine rum, citroensap, crème anglaise, gekonfijte vruchten, olie, pudding, sinaasappelsnippers, suiker en water
Keuken: Frans
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, boter, crème anglaise, eidooier, eiwit, melk, melkchocolade, poedersuiker, slagroom, sterke koffie, suiker, vanille-essence, vanilleroomijs en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: boter, doperwten, kleine witte uitjes, lente-ui, peper, peterselie, sjalot, sla, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, golden delicious, kaneel, poedersuiker, pruimenjam, roggebroodkruim, rum, suiker, volkorenbroodkuimels en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, peper, water en zout
Ingrediënten: aardappelen, bechamelsaus, boter, ei, gruyère, peper, rauwe worst, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin
Ingrediënten: aardappel, bacon, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, kleine witte uitjes, krieltjes, kruiden, laurier, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, koffie en rum
Keuken: Frans
Soort: glazuur / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg en eierglazuur
Keuken: Frans
Soort: garnituur / vegetarisch
Ingrediënten: aardbeien, aardbeiensap, aardbeiensaus, abrikozenpuree, bloedsinaasappelsap, eidooier, eiwit, frambozen, frambozensap, frambozensaus, gekarameliseerde peer, gelatinepoeder, maïzena, melk, perzikpuree, slagroom, suiker, suikerklontjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: biefstuk, boter, cognac, fond, gemengde peperkorrels, lente-ui, runderbouillon, sjalot, waterkers, witte peperkorrels en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: flensjesbeslag en olie
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozencompote en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegan / glazuur
Ingrediënten: blauwschimmelkaas, bloem, boter, eidooier, roquefort en slagroom
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: dragonboter, ei, kruidenboter, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenglazuur, amandelen, ananas, angelica, babadeeg, boter, gekonfijte kersen, kersen, kirsch, peren, poedersuiker, suikerstroop en vruchten uit blik
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, donkere runderbouillon, mosterd, peterselie en slagroom
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: basilicum, beurre manié, bieslook, bloem, bruine kalfsfond, champignons, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, kalfsstoofvlees, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, laurier, olie, olijfolie, oregano, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: aardappelen, boter, gruyère, parmezaanse kaas, peper, soezenbeslag en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: blanke kippenfond, boter, dragon, droge witte vermouth, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kipfilet, kippenmouse, mousse van kippenlever, peterselie, slagroom, tijm, truffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselieblaadjes, dragon, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, sjalot, spinazieblaadjes, water en waterkersblaadjes
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, broodkruim, chair de saucisse, cognac, droge port, ei, épices fines, foie gras, kippenlevers, kippenvet, lente-ui, madeira sercial, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, pistachenoten, reuzel, sjalot, spek, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, vers hamvlees, witte peper, worst en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: artisjokbodems, bieslook, boter, champignons, donkere fond, kervel, lente-ui, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, ei, fond, mager rundvlees, merg, niervet, olie, peper, runderbouillon, spek, tijm, ui, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees