De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, diepvriessperziebonen, kookvocht van champignons, lente-ui, sjalot, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bindmiddel voor paté, boter, runderfond en witte rijst
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, herbes de provence, kip, knoflook, peper, peterselie, rozemarijn, tijm, venkelzaad en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, fond, geklaarde boter, ei, gruyère, knoflook, lente-ui, maïzena, nootmuskaat, peper, runderbouillon, sjalot, slagroom, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: artisjokhartjes, blanke fond, boter, droge witte wijn, gebakken aardappelen, wortel, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: crème pâtissière, rodewijnsiroop en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, hersenen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, crème anglaise, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, gruyère, olijfolie en tomatensaus
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, bouillon, broodkruim, gruyère, peper, spinazie, water, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bladerdeegrolletjes, bladerdeegvellen, gruyère, kaasvulling, parmezaanse kaas en roomhoorntjes
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kalkoen, kip, kippenfond, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, truffel, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, dijonmosterd, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: boter, bruine saus, jonge rode wijn, kalfsniertjes, laurier, lente-ui, maïzena, peper, peterselie, runderbouillon, rundermerg, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: béarnaisesaus, bloem, boter, champignons, choronsaus, ei, lente-ui, madeira, peper, port, sjalot, slagroom, taartbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, groente, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, laurier, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, spaghetti, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: amandelessence, amandelschaafsel, appel, boter, bruine rum, calvados, cognac, flensjes, gemalen amandelen, slagroom, suiker en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, melk, rozijnen, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bouchees, citroensap, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, peper, truffels uit blik, truffelvocht, vis en vol-au-vent
Keuken: Frans
Soort: pastei / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, citroensap, kerriepoeder, melk, peper, peterselie, slagroom, ui, visfond en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, gekarameliseerde walnoten, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: bleekselderij, boter, gekookte artisjokbodems, gekookte ham, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, boter, bouillon, ei, peper, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aspergepunten, béarnaisesaus, bloem, boter, champignons, cognac, eidooier, ham, kalkoen, kip, kreeft, madeira, melk, peper, port, sauce aurore, sauce brune à lestragon, sauce madère, sauce périgeux, sint-jakobsschelpen, slagroom, spinazie, truffel, zalm, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei