De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, donkere eendenbouillon, port, rode kersen, suiker en zwarte kersen
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, champignons, diepvriesspinazie, ei, gruyère, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, ei, fond, knoflook, kruiden, mager lamsgehakt, peper, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: boter, ei, eidooier, mager spek, melk, nootmuskaat, peper, slagroom, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, eidooier, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, melk, peterselie, prei, rijst, sjalot, slagroom, water, waterkers, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: court-bouillon, gemengde groene kruiden, komkommer, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, brandy, cakvados, citroenrasp, cognac, crème anglaise, ei, eiwit, golden delicious, kaneel, karamel, poedersuiker, rum, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: fruit / pudding
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, kookvocht van vis, kreeftenboter, kruiden, melk, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, meringues, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: boter, gruyère, parmezaanse kaas en pommes duchesse
Keuken: Frans
Soort: garnituur / aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: artisjokhartjes, blanke fond, boter, droge witte wijn, gebakken aardappelen, wortel, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: boter, bruine saus, champignons, droge witte wijn, groene kruiden, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bacon, boter, broodkruim, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, épice fines, fond, ham, knoflook, kool, laurier, maïzena, niervet, olie, peper, peterselie, reuzel, rosbief, runderbouillon, runderkogel, snijbiet, spinazie, tijm, ui, varkensnet, vet varkensspek, waterkers, worstvlees, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, coulis de tomates à la provençale, droge witte wijn, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, sauce brune à lestragon, sauce brune aux fines herbes, sauce duxelles, sauce madère, sauce robert, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: aardappelen, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, ui, varkensvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: cacaopoeder, chocoladeboter, oploskoffie, sinaasappellikeur en sterke koffie
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / bonbons
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, melk, rozijnen, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, boter, droge witte wijn, kropsla, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: boter, croutons, ham, peper, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, champignons uit pot, lente-ui, madeira, peper, port, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: gemberpoeder, knoflook, lente-ui, peper, peterselie, rozemarijn, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bleekselderij, gedroogde tijm, korianderzaad, peperkorrels, peterselie, peterseliewortel, selderijzaad, tijm, venkel en venkelzaad
Soort: vegan / kruiden
Ingrediënten: boter, donkere bouillon, droge witte wijn, laurier, olie, peper, peterselie, rode wijn, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente