De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, geglaceerde sinaasappelschil en sinaasappelboter
Keuken: Frans
Soort: glazuur / vegetarisch
Ingrediënten: aardbeien, citroensap, crème chantilly, eiwit, frambozen en poedersuiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / ijs
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, gecanneleerde champignonhoedjes, kruiden, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: abrikozenjam, crème anglaise, crème chantilly, ei, golden delicious, handperen, suiker, taartbodem van bladerdeeg, uitlekvocht van het fruit en water
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei, peper, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokken, mayonaise, peterselie, sauce alsacienne, sauce moutarde, sauce ravigotte, sauce vinaigrette, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: champignons, cognac, droge rode wijn, droge witte wijn, eau de vie, fond, knoflook, lamsschouder, lamsvoorpoot, laurier, magere bacon, mager spek, olijfolie, peper, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schapenvlees / lamsvlees
Ingrediënten: boter, champignons, gekookte artisjokbodems, kip, gruyère, ham en sauce mornay
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bacon, boter, droge witte wijn, kropsla, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: basilicum, bieslook, citroensap, dragon, gedroogde kruiden, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, peterselie, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, dragon, fond, gember, gemberkoekjes, gemberpoeder, kalfsbotten, kappertjes, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, pain d'epices, peper, peterselie, runderbouillon, rundertong, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: broccoli, citroen, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, coulis de tomates à la provençale, droge witte wijn, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, sauce brune à lestragon, sauce brune aux fines herbes, sauce duxelles, sauce madère, sauce robert, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, rivierkreeftboter, rivierkreeftjes, rivierkreeft staartvlees, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: ansjovispasta, bieslook, dragon, kappertjes, mayonaise, peper, peterselie, zout en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: citroensap, gekookte artisjokbodems, peper, peterselie, slagroom en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, broodkruim, dijonmosterd, kalfslever, knoflook, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, crème fraîche, ei, gruyère, slagroom en tomatenpuree
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenglazuur, amandelschaafsel, boter, perziken, suiker, water en zoet pasteideeg
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: karamel en water
Keuken: Frans
Soort: vegan / siroop
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, kalfsbotten, kalfsschenkel, prei, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: boter, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, gelatine, gelatinepoeder, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, truffel, ui, visfond op basis van witte wijn, wortel, zalm, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, garnalen en garnalenschalen
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: ansjovis uit blik, basilicum, cayennepeper, ei, eidooier, gruyère, knoflook, olijfolie, oregano, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peper, peterselie, taartbodem, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: quiche